Forældrene sparkede benene væk under Aula

1

Aula kører igen efter skolernes fælles kommunikationsplatform fik sparket benene væk under sig onsdag aften. Årsag? Bekymrede forældre!

Aula
Aula kører igen stabilt og det er igen muligt at logge på uden problemer, oplyser Kombit torsdag aften. (Foto: MereMobil.dk)

Aula, den danske kommunikationsplatform til folkeskoler, dagtilbud og SFO’er fik en hård medfart, da statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag klokken 20.30 annoncerede lukning af skoler og pasningstilbud i foreløbigt 14 dage fra mandag.

Statsministerens krisemelding fjernede simpelthen fundamentet for Aula mellem klokken 20.30 og 23.15 onsdag aften. Torsdag morgen og formiddag var der fortsat problemer med at logge på Aula.

– ”Vores leverandør Netcompany arbejder på højtryk på at løse problemet. Vi vil holde brugerne opdateret via Aulainfo.dk,” udtalte Aulas presseansvarlige Henrik Kirkeskov torsdag morgen til DR.

Henover natten til torsdag fik Netcompany, der er leverandør af Aula, styr på situationen. Uheldigvis blev Aula-systemet torsdag morgen ramt af en kritisk hardwarefejl, der igen medførte problemer med at logge på.

Melding: Undlad at logge på

Den forståelige interesse fra forældrene fik desuden den konsekvens, at skoledere og lærere ikke kunne bruge systemet onsdag aften og noget af torsdagen.

Aula er nemlig ikke to-delt. Forældre- og lærer/lederdelen er således ikke adskilt fra hinanden. De mange forældre, som forsøgte at logge ind, tvang derfor også den del af systemet i knæ, som ledelsen af skolerne og lærerne bruger til at planlægge indsatsen for de kommende uger.

Formanden for skolelederforeningen Claus Hjortdal var derfor ude med beskeden om, at forældrene torsdag formiddag skulle holde sig fra Aula.

Kommunernes fælles IT-fællesskab Kombit og Netcompany vil nu evaluere forløbet og vurdere, hvordan en lignende situation kan undgås i fremtiden, skriver Kombit i en pressemeddelelse.

MereMobil.dk har spurgt Kombit, hvad der gøres for at sikre Aula mod en eventuel lignende overbelastning, men Kombit har ikke besvaret denne del af vores spørgsmål.

Ifølge Kombits pressechef Henrik Kirkeskov har over 600.000 brugere det seneste døgn været logget ind på Aula. Der er stadig unormalt mange brugere på Aula, men driften er nu normal (torsdag den 12. marts klokken 17.30, red).

Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Aula blev sat i drift den 21. oktober 2019. Aula erstatter den tidligere platform Forældreintra. Netcompany vandt i 2017 udbuddet om udviklingen af Aula.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer