iPhone 12 Mini test – et godt køb du bliver glad for

TEST: Apple er klar med første iPhone Mini nogensinde. Følelserne af nostalgi, nutidighed og nuttet vækkes. iPhone 12 Mini er kommet for at blive hos mig.

iPhone 12 Mini test
iPhone 12 Mini er den mindste telefon i iPhone 12-serien (Foto: MereMobil.dk)

Apple iPhone 12 Mini vakte glæde allerede ved præsentationen i oktober. Glæden blev forløst da jeg pakkede æsken op og satte telefon op, så den kunne blive testet igennem.

Siden har den været min faste følgesvend. Og jeg har mest af alt været spændt på om den blev ”for lille”, når jeg skulle se forskelligt indhold på skærmen. For hold op hvor passer perfekt i min hånd.

Glæden var enorm, da jeg gik en tur og skulle skrive en besked. Jubii det var igen muligt uden at frygte jeg ville tabe telefonen fordi min hånd alligevel var for lille til helt at have kontrol.

Frygten i løbet af testen har derfor været, om jeg ville savne den store skærm, når indhold skulle konsumeres. Alt dette kunne du læse lidt om i mine første indtryk.

…men nu er jeg klar til dommen efter nogle dage med iPhone 12 Mini i hånden og lommen. Velkommen til min iPhone 12 Mini test.

iPhone 12-serien har en del ligheder

Apple iPhone 12 (Foto: Apple)
Apple iPhone 12 serien med alle fire modeller: iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro, iPhone 12 og iPhone 12 Mini (Foto: Apple)

I år har Apple valgt at sende fire iPhone-modeller på markedet. De er alle baseret på den samme platform, hvilket betyder iOS 14 med A14 Bionic processoren. De er desuden også alle 5G-telefoner.

Apple iPhone 12 Mini er verdens mindste 5G-telefon

Designet på de nye modeller er tydeligt inspireret af iPhone 4 og iPhone 5. De buede kanter, som iPhone 11-serien har, er skiftet ud med nogle mere kantede sider, hvor der er plant i top og bund. Så telefonen kan faktisk stå – ligesom de ”gamle 4’ere og 5’ere” kunne.

Pro-modellerne er udført i rustfrit stål og udstråler en vildere kvalitet end iPhone 12 og iPhone 12 Mini, hvor der er aluminium på siderne. Fronten er i det nye Ceramic Shield og bagsiden er også her i glas.

Alle telefonerne fås i sort, hvid, blå, grøn og ProductRED.

Desuden understøtter alle iPhone 12-modellerne den nye MagSafe opladeteknologi, der virkelig er spændende!

Apple har genoplivet MagSafe opladeren – den magnetiske oplader

MagSafe teknologien bruges også til covers, betalingskortetuier og meget andet. Så der er mange gode muligheder og flere følger helt sikkert trop, når de første tredjeparts producenter er klar med tilbehør.

TIP: Køber du MagSafe-oplader skal du vide dette

MagSafe opladeren medfølger ikke og skal købes som tilbehør. Der medfølger kun kabel og ikke længere oplader eller EarPods til nye iPhones.

Får du brug for en USB-C oplader til iPhone Sponseret link, der passer til det kabel som medfølger i kassen, så skal du købe det selv.

iPhone 12 Mini skiller sig ud på størrelsen

iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max (Foto: MereMobil.dk)

Selvom der er mange ligheder på alle iPhone 12-modellerne, så skiller iPhone 12 Mini sig ud. Det er for det første den første ”mini-iPhone”, som Apple forsøger sig med. Konkurrenter som Samsung, Sony osv. har gennem tiden forsøgt sig med mini-varianter af deres topmodeller, men nu kommer Apple med.

Har du været iPhone-bruger, har du skulle forlig dig med en større skærm. Dette skifte skete faktisk efter iPhone 5S for ved iPhone 6-serien voksede telefonen og her blev det sværere og sværere at holde telefonen i en hånd. Da Apple så bød iPhone X velkommen, var det helt slut med en telefon, der kunne betjenes i en hånd.

Med iPhone Xr, iPhone 11 osv. har de været bredere end topmodellen. Dette er også ændret på iPhone 12-serien, hvor iPhone 12 og iPhone 12 Pro er fysisk lige store.

iPhone 12 Mini er på nuværende tidspunkt den telefon, som du skal købe, hvis du ønsker en lille iPhone, som samtidig er fremtidssikret.

Nostalgisk og nutidig i en og samme

Jeg har haft et sort silikonecover på mit testeksemplar af iPhone 12 Mini. Og mest af alt så tænker jeg tilbage på en iPhone 5/5S/SE (2016), når jeg holder den nye i hånden. Dog har jeg glæde af ansigtsgenkendelse og skærm fra kant-til-kant. Hvilket for alvor ses, når skærmen er tændt.

Designet er virkelig lækkert og byggekvaliteten helt i top.

Jeg nyder telefonen ikke fylder meget i lommen og i hånden. Og faktisk også at den ikke vejer ret meget. Dette blev jeg for alvor blev mindet om, da jeg holdt en iPhone 11 i hånden. iPhone 11 vejer 194 gram. Til sammenligning vejer den nye iPhone 12 kun 164 gram. De mærkes!

Hvilken farve man er til, er virkelig en smagssag. Personligt er mine favoritter den blå, sort og ProductRED.

Specifikationerne i tal

iPhone 12 Mini har en skærm på 5,4 tommer og en opløsning på 2340 x 1080 pixels, samt 476ppi. Du får 4 GB RAM og så kan du vælge mellem hukommelsesvarianterne 64 GB, 128 GB og 256 GB. Jeg ridser lige de vigtigste af specifikationerne op herunder.

 • Styresystem: iOS 14.2 (den seneste opdatering ved salgsstarten)
 • RAM: 4 GB
 • Skærm: 5,4 tommer (2340 x 1080 pixels), 476ppi
 • Intern hukommelse: 64 GB, 128 GB eller 256 GB
 • Kamera: Dual-kamera 12 megapixels Ultra Wide and Wide
 • Dual-SIM: nanoSIM og eSIM
 • Andet: IP68 certificeret – 6 meter i op til 30 minutter
 • Fysiske mål: 131,5 x 64,2 x 7,4 mm
 • Vægt: 135 gram
 • Farver: Sort, Hvid, Blå, Grøn og ProductRED
 • Batteri: 2.227 mAh

Benchmarkmålinger på iPhone 12-serien

ModelAntutu3D MarkGB-1coreGB-2coreGB OpenCL
iPhone 12 Pro Max615.7385.3051.6024.0989.261
iPhone 12 Pro587.6605.8051.5884.0439.178
iPhone 12566.8345.9081.5653.8379.049
iPhone 12 Mini597.0475.2441.5893.9508.983
GB = Geekbench 5

Lille og vågen

iPhone 12 Mini
iPhone 12 Mini vejer 135 gram (Foto: MereMobil.dk)

iPhone 12 Mini kommer med A14 Bionic processoren ligesom de øvrige iPhone 12-modeller. Og når det er sagt, så går du heller ikke ned på ydelsen på ”minien”.

Specifikationerne på iPhone 12 Mini og iPhone 12 er lig med hinanden. Bortset fra skærmstørrelse og batteri.

Og du går absolut heller ikke ned på ressourcerne på iPhone 12 Mini. Inden testen kom jeg direkte fra iPhone 12 og jeg har ikke manglet noget. End ikke den større skærm. Jovist har den da i nogen henseender kunne være rar at have, iPhone 12, men jeg har ikke manglet den. Jeg har ”klaret” mig uden problemer.

Til gengæld er iPhone 12 Mini virkelig god at have med i lommen og på farten. Og den store telefon har altså ikke været savnet.

Et eksempel hvor jeg har været ovenud lykkelig for den lille telefon har været, når jeg lige skulle skynde mig ud af bilen for at hente unger. Her har jeg ikke taske med (og heller ikke altid jakke på). Jo større telefonerne er – jo sværere er det lige at have den i lommen. Det har på ingen måde været et problem med ”mini’en”.

Der hvor jeg for alvor tænkte, at den måske lige var lille nok var næsten mest i bilen. Her sidder en ”universal” bilholder og den skal altså være på den mindste indstilling for at holde iPhone 12 Mini. Men den sidder fast, så problemet blev afblæst.

Kameraet gør det godt

Kameraet på iPhone 12 Mini har jeg også forsøgt at teste af. Jeg har haft det med rundt i efterårsvejret, samt med ud omkring midnat en sen november aften. Der skal jeg hilse at sige det er mørkt.

Du kan se billederne herunder og selv vurdere, hvordan du synes den klarer sig. Der fremgår lige et par billeder fra et par andre telefoner, så du har noget at sammenligne med.

Kompromisernes kunst

Hvis du kan gå på kompromis med den mindre skærm og dermed også mindre batteri, så får du en virkelig fed telefon. iPhone 12 Mini bruger dog nok også tilsvarende mindre strøm på de samme ting end iPhone 12, som har en større og mere strømslugende skærm.

Du skal dog også gå på kompromis med opladningen. Det sker nemlig en lille smule langsommere på iPhone 12 Mini end på iPhone 12, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max. De tre ”store” modeller kan alle tage imod 15 watt, mens iPhone 12 Mini kun kan tage imod 12 watt – trådløs opladning vel at mærke.

Derfor går det altså langsommere målt ud fra watt, men telefonens batteri er jo som tidligere nævnt mindre. Derfor tager det også kortere tid at lade – så måske det går lige op.

I forhold til iPhone 12, er det begrænset hvor meget mindre ”tekst” du får med på samme skærmbillede. Så du skal selvfølgelig leve med, at skrift og billeder er mindre end du er vant til på større skærme. Herunder kan du se et par skærmbilleder fra iPhone 12 Mini og iPhone 12, så du har noget at sammenligne med.

Spændende sortiment

Apple iPhone 12 mini vs. Apple iPhone SE (2020) (Foto)
Apple iPhone 12 mini vs. Apple iPhone SE (2020) Så kan du se størrelsesforskellen – både på skærm og den fysiske størrelse (Foto: Apple)

Apple har nu fem nye modeller, som alle er kommet på markedet i år. Dermed har de også modeller indenfor mange prisniveauer.

iPhone SE (2020) er klart et interessant bud for de, som ønsker en mindre telefon til en lavere pris. Men er man villig til at give lidt mere, så får man virkelig meget for pengene med iPhone 12 Mini og så er den fysisk mindre end iPhone SE (2020). Både på de fysiske mål og vægt. 15 gram mindre vejer ”mini’en”.

Forskellen i pris er 2.500 kroner. Derfor er det heller ikke samme målgruppe de to telefoner rammer. Apple har nok med iPhone SE har set, at mobilkøberne altså fortsat gerne vil have en lille smartphone til en endnu lavere pris. iPhone SE (2020) er den andenmest solgte smartphone i tredje kvartal 2020, ifølge analysefirmaet Canalys.

Som jeg ser det er iPhone SE (2020) og iPhone 12 Mini ikke konkurrenter. Derimod er iPhone 12 Mini måske den du overvejer i stedet for iPhone 12 Pro eller en af de ældre topmodeller? I hvert fald hvis du spørger mig.

Nu er det farvel til iPhone 11 Pro-modellerne

Det officielle iPhone-sortiment inkluderer netop nu følgende modeller:

 • iPhone Xr
 • iPhone 11
 • iPhone SE (2020)
 • iPhone 12
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 12 Mini

Batteriet – strøm nok eller?

Apple har altid fået hug for, at der simpelthen ikke er strøm nok på telefonen til en hel dag. Det har tidligere også været sandt – alt efter ens forbrug.

Da jeg kiggede på størrelsen af batteriet, som på iPhone 12 Mini er på 2.227 mAh, der frygtede jeg også, at det ville koste kærligheden mellem mig og iPhone 12 Mini. Men de første dage i en anmeldelse, der bruges telefonen ofte meget. Der tages billeder, køres benchmarktests og man skal prøve den af på forskellige måder.

Jeg har derfor taget screenshots af batteriniveauet i går (torsdag den 12. oktober 2020). Jeg tog telefonen ud af opladeren kl. 7.06 om morgenen og satte den i igen klokken 23.37 om aftenen. Her var der omkring 9 procent tilbage. Ja, der måtte da gerne have været mere. Men for mig er det nok da den løb jo ikke tør.

Skærmen havde været tændt i 4 timer og 19 minutter fordelt på Facebook, Fotos, Messenger, Beskeder, Instagram, Safari, Snapchat, Kamera og lidt spil. En dag uden ret mange eller lange opkald, men en del kommunikation via Messenger, Instagram og SMS.

Konklusion: iPhone 12 Mini er ægte kærlighed

iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max (Foto: MereMobil.dk)

Der er ingen tvivl om, at jeg i mange år har efterlyst en mindre telefon og altid været vild med Sonys compact modeller – netop fordi man ikke gik for meget på kompromis med specifikationerne. Og det gør du så absolut heller ikke med iPhone 12 Mini.

Så er du til mindre telefoner og savner du at kunne holde telefonen i en hånd og skrive hurtigt og nemt, mens du eksempelvis går en tur. Ja, så skal du ud og mærke iPhone 12 Mini i hånden.

Jeg er i hvert fald ikke i tvivl. iPhone 12 Mini bliver i min hånd i noget tid endnu. Vi er langt fra færdige med hinanden. Fordelene ved den lille telefon er klart størst og vægter for mig højere end ulemperne.

Da jeg testede iPhone 12, var min anke, at prisforskellen mellem iPhone 12 og iPhone 12 Pro til den ene side og iPhone 12 Mini til den anden er for lille. Så for mig, hvis jeg skulle ud og bruge pengene, ville jeg enten vælge iPhone 12 Mini eller iPhone 12 Pro.

Analytikeren Ming-Chi Kuo har tidligere udtalt, at han forventer iPhone 12 bliver den mest solgte model. Præcis som iPhone Xr og iPhone 11 har været det de foregående år. Jeg tror dog mere på iPhone 12 Pro her. Den er kompromisset for de, som ikke vil den lille lækre kompakte Mini eller den store Max.

ANMELDELSE: iPhone 12 – måske skal du vælge iPhone 12 Mini?

Det krævede kortere tid for mig at vænne mig til den lille størrelse end til de større skærme. Et par enkelte fejltryk i en SMS og så var vi venner. Indtil videre er der tale om ægte kærlighed mellem mig og iPhone 12 Mini.

Derfor ender iPhone 12 Mini også på 6 ud af 6 stjerner. Dens formfaktor kombineret med specifikationer har virkelig har været savnet. Jeg tror også, at iPhone 12 Mini bliver en stor salgssucces. Vi er nemlig flere, der vænner os til de større skærme, men også virkelig savner at kunne betjene mobilen med én enkelthånd. Så nu er jeg spændt på om andre producenter følger trop?

iPhone 12 Mini kan lave en trend for mindre smartphones

Personligt synes jeg, at der er meget value for money i iPhone 12 Mini. Apple har altid fået hug for, at topmodellerne koster kassen. Her har du altså en topmodel til en pris fra lige over 6.000 kroner.

Er du alligevel til en STOR telefon, så tjek her John Gs anmeldelse af iPhone 12 Pro Max.

Aktuelle priser på iPhone 12 Mini

Herunder kan du se dagspriserne på iPhone 12 Mini.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Lækkert og flot design
 • God byggekvalitet
 • Masser af processorkraft
 • Flot skærm
 • Mega kompakt og praktisk i lommen
 • Godt kamera
 • 5G-telefon
 • IP68-certificeret – 6 meter i op til 30 minutter
 • Understøtter MagSafe trådløs opladning

Lidt at tænke over

 • Skal oplades mindst én gang om dagen ved rimeligt brug
 • God og afbalanceret pris for hardwarens specifikationer
 • Kan du klarer dig med en lille skærm?
 • Batteriet måtte godt være lidt større
 • Oplader og headset medfølger ikke (men måske du har i husstanden?)

Mere til historien

Vi har også en anmeldelse af iPhone 12 Pro. Læs den test her.

Apple iPhone 12 Mini
MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Spotify vinder… Milliardbøde på vej

Intet mindre end 1,8 milliarder euro i bøde er på vej fra EU-Kommissionen til techgigant.

(mere…)
Rygterne svirrer om nyt Apple-produkt

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at Apple måske vil annoncere et nyt produkt i denne uge.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
35 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram