iPhone 11 blev mest solgte smartphone i 3. kvartal

7

De to mest solgte mobiler i verden i 3. kvartal stod der Apple på. Det er de eneste to modeller, Apple har med i top-10. Se hitlisten her.

iPhone 11
iPhone 11 kom på markedet i september 2020 og er altså ifølge analysefirmaet Canalys den mest solgte smartphone i 3. kvartal (Foto: MereMobil.dk)

iPhone Xr blev sidste år den mest solgte smartphone på verdensplan og efterfølgeren er ved at gøre den kunsten efter. iPhone 11 blev den mest solgte i tredje kvartal ifølge analysefirmaet Canalys.

Apple iPhone Xr blev den mest solgte telefon i 2019

Og ifølge analysefirmaet Omdia var iPhone 11 også den mest solgte smartphone i første halvår. Dermed ventes den at være på vej til, at blive årets mest solgte telefon.

iPhone 11 var mest solgte smartphone i første halvår

Apple kan kun glæde sig over de nye tal fra Canalys, da de står for de to bedst sælgende smartphones i tredje kvartal. Det er dog også de to eneste modeller, som Apple har i top-10. Hitlisten indeholder ellers fem Samsung-modeller og tre modeller fra Xiaomi.

De 10 mest solgte smartphones på verdensplan i 3. kvartal 2020 ifølge Canalys (Kilde: Canalys)
De 10 mest solgte smartphones på verdensplan i 3. kvartal 2020 ifølge Canalys (Kilde: Canalys)

iPhone 11 var klart den mest solgte smartphone med 16 millioner enheder solgt. Apples iPhone SE (2020) kom ind på andenpladsen, men cirka 10 millioner solgte enheder. Dermed var der altså langt mellem nummer 1 og 2. Mere tæt er det på andet til fjerdepladsen. Her var Samsung Galaxy A21s og Galaxy A11 i tæt kamp med iPhone SE.

Topmodellerne er altså ikke at se i top-10. Hverken Apples Pro-modeller eller Samsungs flagskibsmodeller har fundet vej. Det samme gør sig gældende med Xiaomis mobiler, der heller ikke er topmodellerne.

Selvom 5G-netværkene enten er klar eller ved at være det rundt i verden, ja så var der altså ikke nogle 5G-telefoner, der kom i top-10. Det ventes dog, at der i årets fjerde kvartal vil blive solgt markant flere 5G-telefoner bl.a. fordi Apple har lanceret deres iPhone 12-serie, som alle understøtter 5G-netværkene. Ligesom der også er lanceret mange Android-telefoner de sidste måneder med 5G-understøttelse.

Tror du, at Apple i 2021 vil være øverst i top-10 med iPhone 12? Eller hvilken telefon tror/håber du, at flest vil købe det kommende år? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Analytiker forventer iPhone 12 bliver den mest populære

Mere til historien

Ud fra top-10 listen der er global, er det tydeligt, at der sælges mange smartphones, som ikke er flagskibsmodellerne. Selvom det måske ofte er dem, der får mest medieomtale. En af de telefoner, som måske vil sælge meget i resten af 2020 og 2021 på verdensplan kunne være Samsung Galaxy A42 5G, der er en “billig” 5G-telefon.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer