Apple iPhone 12 Mini – mine første indtryk

Apple sender iPhone 12 Mini og iPhone 12 Pro Max i butikkerne fredag den 13. november 2020. Jeg er nu klar med mine første indtryk af iPhone 12 Mini.

iPhone 12 Mini
iPhone 12 Mini er klar til test i denne "mint-grønne"-variant (Foto: MereMobil.dk)

Vi har modtaget vores testeksemplar af iPhone 12 Mini, der kommer i handlen fredag den 13. november 2020. Dette er samtidig med iPhone 12 Pro Max. Dermed fuldendes dette års iPhone 12-serie i butikkerne.

iPhone 12 Mini er den første ”mini”-iPhone fra Apple. Tidligere har Apple brugt "mini" i navngivningen af eksempelvis iPad Mini, Mac Mini og iPod Mini.

Apple iPhone 12 Mini er verdens mindste 5G-telefon

Personligt har jeg ventet i spænding på iPhone 12 Mini. Jeg synes det er et frisk pust, at Apple vælger at gå den vej og lave en telefon med mindre skærm. Tendensen har længe været større og større skærme.

Jeg tror personligt på mini-formatet. Skærmen er større end iPhone SE, som er en stor succes for Apple. Personligt tror jeg, at der findes en stor målgruppe, som gerne vil have en fysisk mindre telefon uden at gå for meget på kompromis med specifikationerne.

Apple iPhone 12 mini vs. Apple iPhone SE (2020) (Foto)
Apple iPhone 12 mini vs. Apple iPhone SE (2020). Fysisk er iPhone SE (2020) større, men skærmen er størst på iPhone 12 Mini (Foto: Apple)

Forelsket ved første blik, men bliver det kærlighed?

Da jeg så iPhone 12 Mini ved Apples præsentation i oktober, var jeg forelsket med det samme. Jeg tænkte straks, at det var den telefon jeg har efterspurgt i mange år. I hvert fald målt ud fra størrelsen.

Jeg har altid kun betjent min telefon med én hånd og smartphones er bare blevet større og større. I flere år efterlyste jeg derfor en mindre telefon. Flere Android-producenter har forsøgt sig med "mini"-formater af deres topmodeller, men her har hardwaren ofte været nedgraderet. Tættest på har Sony været med deres compact-modeller, som jeg altid har været glad for.

Derfor er jeg spændt på om forelskelsen i iPhone 12 Mini udvikler sig til kærlighed. Forelskelsen har været intakt i ventetiden, der er gået siden lanceringen og frem til i dag, da jeg pakkede den op. Jeg er stadig forskelet.

Men... holder den lille skærm ved dagligt brug eller har jeg vænnet mig så meget til, at se på en stor skærm, at det ikke holder i længden?

Mit testeksemplar er den grønne variant. Og den er fin, men bestemt ikke den farve jeg selv ville have valgt. Personligt havde jeg valgt den røde, blå – eller det sikre valg (sort). Men et sort cover gør det ud for det samme, da jeg gerne vil passe på den og så får jeg samtidig en anden farve end den grønne.

Der er helt sikkert andre, som vil elske den grønne. Personligt er den bare ikke "mig". Det fede er så, at du kan vælge lige præcis den farve, som du ønsker. iPhone 12 Mini er tilgængelig i farverne: Sort, hvid, grøn, blå og ProductRED.

Du kan forudbestille både iPhone 12 Mini og iPhone 12 Pro Max nu. Priserne på iPhone 12 Mini starter ved 6.199 kroner uden abonnement for modellen med 64 GB intern hukommelse.

Det koster iPhone 12 og iPhone 12 Pro – få 12-seriens prisoverblik

...testen er i gang

Specifikationerne på iPhone 12 og iPhone 12 Mini er nærmest identiske. Så "motoren" burde ikke blive problemet. Men hvordan er den lille model i dagligdagen - og holder batteriet?

Jeg begiver mig ud i virkeligheden med telefonen i hånden de kommende dage. Jeg er spændt på, hvilke indtryk jeg ender med. Lige nu har jeg på nogle måder følelsen, som jeg havde i "gamle dage", da Sony præsenterede Sony Xperia Mini. Her blev forelskelsen for alvor til kærlighed - men det er mange år og mange smartphones siden.

Måske tiden er vokset fra de små skærme og jeg har vænnet mig til, at alt det indhold jeg konsumerer sker på en større skærm?

Da Sony Xperia Mini hittede, så man trods alt ikke så meget indhold på skærmen som i dag. Der var det mest SMS'er osv. og det er uden sammenligning nemmest på en telefon, hvor du kan skrive med den ene hånd.

iPhone 12 Mini er fysisk mindre end iPhone SE (2020). Men bliver den for lille i 2020? Skriv hvad du tænker i kommentarfeltet herunder.

Apple iPhone 12 (Foto: Apple)
Apple iPhone 12-serien med iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro, iPhone 12 og iPhone 12 Mini (Foto: Apple)

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

I den anden ende finder vi iPhone 12 Pro Max. Denne kan du også snart se frem til en anmeldelse af her på MereMobil.dk.

Apple ’filmer’ hele København

Opbygning af 3D-kort og forbedring af materialerne i Apple Maps er i gang. Du vil derfor kunne møde kortindsamlere til fods den kommende tid.

(mere…)
Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram