Apple iPhone 12 Mini – mine første indtryk

Apple sender iPhone 12 Mini og iPhone 12 Pro Max i butikkerne fredag den 13. november 2020. Jeg er nu klar med mine første indtryk af iPhone 12 Mini.

iPhone 12 Mini
iPhone 12 Mini er klar til test i denne “mint-grønne”-variant (Foto: MereMobil.dk)

Vi har modtaget vores testeksemplar af iPhone 12 Mini, der kommer i handlen fredag den 13. november 2020. Dette er samtidig med iPhone 12 Pro Max. Dermed fuldendes dette års iPhone 12-serie i butikkerne.

iPhone 12 Mini er den første ”mini”-iPhone fra Apple. Tidligere har Apple brugt “mini” i navngivningen af eksempelvis iPad Mini, Mac Mini og iPod Mini.

Apple iPhone 12 Mini er verdens mindste 5G-telefon

Personligt har jeg ventet i spænding på iPhone 12 Mini. Jeg synes det er et frisk pust, at Apple vælger at gå den vej og lave en telefon med mindre skærm. Tendensen har længe været større og større skærme.

Jeg tror personligt på mini-formatet. Skærmen er større end iPhone SE, som er en stor succes for Apple. Personligt tror jeg, at der findes en stor målgruppe, som gerne vil have en fysisk mindre telefon uden at gå for meget på kompromis med specifikationerne.

Apple iPhone 12 mini vs. Apple iPhone SE (2020) (Foto)
Apple iPhone 12 mini vs. Apple iPhone SE (2020). Fysisk er iPhone SE (2020) større, men skærmen er størst på iPhone 12 Mini (Foto: Apple)

Forelsket ved første blik, men bliver det kærlighed?

Da jeg så iPhone 12 Mini ved Apples præsentation i oktober, var jeg forelsket med det samme. Jeg tænkte straks, at det var den telefon jeg har efterspurgt i mange år. I hvert fald målt ud fra størrelsen.

Jeg har altid kun betjent min telefon med én hånd og smartphones er bare blevet større og større. I flere år efterlyste jeg derfor en mindre telefon. Flere Android-producenter har forsøgt sig med “mini”-formater af deres topmodeller, men her har hardwaren ofte været nedgraderet. Tættest på har Sony været med deres compact-modeller, som jeg altid har været glad for.

Derfor er jeg spændt på om forelskelsen i iPhone 12 Mini udvikler sig til kærlighed. Forelskelsen har været intakt i ventetiden, der er gået siden lanceringen og frem til i dag, da jeg pakkede den op. Jeg er stadig forskelet.

Men… holder den lille skærm ved dagligt brug eller har jeg vænnet mig så meget til, at se på en stor skærm, at det ikke holder i længden?

Mit testeksemplar er den grønne variant. Og den er fin, men bestemt ikke den farve jeg selv ville have valgt. Personligt havde jeg valgt den røde, blå – eller det sikre valg (sort). Men et sort cover gør det ud for det samme, da jeg gerne vil passe på den og så får jeg samtidig en anden farve end den grønne.

Der er helt sikkert andre, som vil elske den grønne. Personligt er den bare ikke “mig”. Det fede er så, at du kan vælge lige præcis den farve, som du ønsker. iPhone 12 Mini er tilgængelig i farverne: Sort, hvid, grøn, blå og ProductRED.

Du kan forudbestille både iPhone 12 Mini og iPhone 12 Pro Max nu. Priserne på iPhone 12 Mini starter ved 6.199 kroner uden abonnement for modellen med 64 GB intern hukommelse.

Det koster iPhone 12 og iPhone 12 Pro – få 12-seriens prisoverblik

…testen er i gang

Specifikationerne på iPhone 12 og iPhone 12 Mini er nærmest identiske. Så “motoren” burde ikke blive problemet. Men hvordan er den lille model i dagligdagen – og holder batteriet?

Jeg begiver mig ud i virkeligheden med telefonen i hånden de kommende dage. Jeg er spændt på, hvilke indtryk jeg ender med. Lige nu har jeg på nogle måder følelsen, som jeg havde i “gamle dage”, da Sony præsenterede Sony Xperia Mini. Her blev forelskelsen for alvor til kærlighed – men det er mange år og mange smartphones siden.

Måske tiden er vokset fra de små skærme og jeg har vænnet mig til, at alt det indhold jeg konsumerer sker på en større skærm?

Da Sony Xperia Mini hittede, så man trods alt ikke så meget indhold på skærmen som i dag. Der var det mest SMS’er osv. og det er uden sammenligning nemmest på en telefon, hvor du kan skrive med den ene hånd.

iPhone 12 Mini er fysisk mindre end iPhone SE (2020). Men bliver den for lille i 2020? Skriv hvad du tænker i kommentarfeltet herunder.

Apple iPhone 12 (Foto: Apple)
Apple iPhone 12-serien med iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro, iPhone 12 og iPhone 12 Mini (Foto: Apple)

BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

I den anden ende finder vi iPhone 12 Pro Max. Denne kan du også snart se frem til en anmeldelse af her på MereMobil.dk.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram