Dansk Xiaomi webshop er åbnet

På verdensplan er Xiaomi et kendt smartphone-brand – særligt i Kina. I Danmark er de næsten ukendte. Nu åbnes en dansk Xiaomi-shop.

Xiaomi Mi Note 10 (Foto: Xiaomi)
Xiaomi Mi Note 10 (Foto: Xiaomi)

Xiaomi er en kinesisk producent, som producerer diverse forskellige elektroniske produkter. Deriblandt smartphones. Men udvalget af produkter består også af diverse højttalere, robotstøvsugere m.v.

BAGGRUND: Hvem er Xiaomi?

I Danmark er Xiaomi ikke et kendt brand, selvom de siden september 2018 har været i sortiment hos teleselskabet 3. Før det har de været på hylderne hos ProShop.dk.

Nu forsøger Xiaomis distributør sig på egen hånd ved at åbne en webshop for danskerne.

Modsat OnePlus, der ligesom Xiaomi også er kinesiske, ser det altså ikke ud til, at synligheden hos teleselskabet 3 har gjort nok for Xiaomi i Danmark.

Vores kig på Xiaomi fra 2018

På verdensplan ser det dog anderledes ud for Xiaomi. 100.000.000 telefoner blev der sidste år solgt på verdensplan og i løbet af få år er Xiaomi blevet verdens fjerdestørste smartphone-producent.

Xiaomi gør brug af samme taktik, som også Huawei og OnePlus har gjort tidligere - nemlig masser af fede specifikationer og lave priser, der stille og roligt stiger i takt med markedsandelene. Hvilket også bekræftes af Krister Sundquist, som er ansvarlig for distribution af Xiaomi på det nordiske marked.

-“​Xiaomi har nok ramt en modtrend til de dyre smartphones på markedet med en forretningsmodel hvor fokussen er, at kvalitet ikke skal koste spidsen af en jetjager. Et godt eksempel er den seneste telefon, Mi Note 10, som f.eks har 108 megapixels kamera, men kun koster det halve af hvad andre telefoner i den høje ende gør,” siger Krister Sundquist, direktør på East & West Distribution AB, der driver mistore.dk og mi-store.se, i en pressemeddelelse.

Ikke kun smartphones

Xiaomi El-løbehjul M365 Pro (Foto: Xiaomi)
Xiaomi El-løbehjul M365 Pro (Foto: Xiaomi)

Det er ikke kun på smartphone-markedet, at Xiaomi gør sig. Deres el-løbehjul M365 er solgt i mere end 560.000 eksemplarer, mens også deres robotstøvsugere er populære.

Xiaomi Roborock er den mest solgte robotstøvsuger i Norden. Oplyses i en pressemeddelelse.

Produktsortimentet inkluderer også smartwatches, cykelhjelme med lys, luftrensere, diverse gadgets til smarthomes og meget andet.

Xiaomi-salget i Danmark

Robotstøvsuger Roborock S6 (Foto: Xiaomi)
Robotstøvsuger Roborock S6 (Foto: Xiaomi)

Nu hvor Xiaomi gennem distributøren åbner en webshop og dermed en salgskanal, så betyder det ikke, at de stopper salget hos andre forhandlere. Dette vil fortsætte fremadrettet.

På det svenske marked er det planen at åbne en fysisk butik inden for få måneder. Hvilket også er en del af Mi Store-konceptet. Det er uvist om Xiaomi også vil åbne en butik i Danmark, da det afhænger af salget på webshoppen og efterspørgslen. Det oplyser Anders fra MiStore.dk til MereMobil.dk.

Her er årets bedste kameratelefoner

Det ventes desuden, at der på mistore.dk vil være de fleste af de modeller, som der er support til i EU.

Mere til historien

Xiaomi er ikke en ny virksomhed. Faktisk blev Xiaomi grundlagt tilbage i 2010 og har 15.000 ansatte. Desuden er det verdens fjerde mest værdifulde teknologiselskab.

Læs også:
Xiaomi og OnePlus overskrider SAR-strålingsgrænse

Rigtigt flot Android-smartwatch til en god pris
(mere…)
To nye topmodeller til halv pris
(mere…)
Sådan opdateres Xiaomi 13T og Xiaomi 13T Pro

OFFICIELT: Fire store Android opdateringer og fem års sikkerhedsopdateringer, loves på modellerne Xiaomi 13T og Xiaomi 13T Pro.

(mere…)
Datoen for Xiaomi 13T er afsløret

Xiaomi har sendt invitationerne ud til lanceringen af Xiaomi 13T-serien i Europa. Se datoen her.

(mere…)
Xiaomi også klar med Android-opdateringer i 4 år

Xiaomi melder ud, at de vil matche OnePlus og Samsung, når det kommer til Android-opdateringer.

(mere…)
Xiaomi 13 Ultra er præsenteret – vild kameramobil

Xiaomi har netop præsenteret deres nyeste smartphone, som ud fra specifikationerne at dømme er et kameramonster.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram