Dansk Xiaomi webshop er åbnet

På verdensplan er Xiaomi et kendt smartphone-brand – særligt i Kina. I Danmark er de næsten ukendte. Nu åbnes en dansk Xiaomi-shop.

Xiaomi Mi Note 10 (Foto: Xiaomi)
Xiaomi Mi Note 10 (Foto: Xiaomi)

Xiaomi er en kinesisk producent, som producerer diverse forskellige elektroniske produkter. Deriblandt smartphones. Men udvalget af produkter består også af diverse højttalere, robotstøvsugere m.v.

BAGGRUND: Hvem er Xiaomi?

I Danmark er Xiaomi ikke et kendt brand, selvom de siden september 2018 har været i sortiment hos teleselskabet 3. Før det har de været på hylderne hos ProShop.dk.

Nu forsøger Xiaomis distributør sig på egen hånd ved at åbne en webshop for danskerne.

Modsat OnePlus, der ligesom Xiaomi også er kinesiske, ser det altså ikke ud til, at synligheden hos teleselskabet 3 har gjort nok for Xiaomi i Danmark.

Vores kig på Xiaomi fra 2018

På verdensplan ser det dog anderledes ud for Xiaomi. 100.000.000 telefoner blev der sidste år solgt på verdensplan og i løbet af få år er Xiaomi blevet verdens fjerdestørste smartphone-producent.

Xiaomi gør brug af samme taktik, som også Huawei og OnePlus har gjort tidligere – nemlig masser af fede specifikationer og lave priser, der stille og roligt stiger i takt med markedsandelene. Hvilket også bekræftes af Krister Sundquist, som er ansvarlig for distribution af Xiaomi på det nordiske marked.

-“​Xiaomi har nok ramt en modtrend til de dyre smartphones på markedet med en forretningsmodel hvor fokussen er, at kvalitet ikke skal koste spidsen af en jetjager. Et godt eksempel er den seneste telefon, Mi Note 10, som f.eks har 108 megapixels kamera, men kun koster det halve af hvad andre telefoner i den høje ende gør,” siger Krister Sundquist, direktør på East & West Distribution AB, der driver mistore.dk og mi-store.se, i en pressemeddelelse.

Ikke kun smartphones

Xiaomi El-løbehjul M365 Pro (Foto: Xiaomi)
Xiaomi El-løbehjul M365 Pro (Foto: Xiaomi)

Det er ikke kun på smartphone-markedet, at Xiaomi gør sig. Deres el-løbehjul M365 er solgt i mere end 560.000 eksemplarer, mens også deres robotstøvsugere er populære.

Xiaomi Roborock er den mest solgte robotstøvsuger i Norden. Oplyses i en pressemeddelelse.

Produktsortimentet inkluderer også smartwatches, cykelhjelme med lys, luftrensere, diverse gadgets til smarthomes og meget andet.

Xiaomi-salget i Danmark

Robotstøvsuger Roborock S6 (Foto: Xiaomi)
Robotstøvsuger Roborock S6 (Foto: Xiaomi)

Nu hvor Xiaomi gennem distributøren åbner en webshop og dermed en salgskanal, så betyder det ikke, at de stopper salget hos andre forhandlere. Dette vil fortsætte fremadrettet.

På det svenske marked er det planen at åbne en fysisk butik inden for få måneder. Hvilket også er en del af Mi Store-konceptet. Det er uvist om Xiaomi også vil åbne en butik i Danmark, da det afhænger af salget på webshoppen og efterspørgslen. Det oplyser Anders fra MiStore.dk til MereMobil.dk.

Her er årets bedste kameratelefoner

Det ventes desuden, at der på mistore.dk vil være de fleste af de modeller, som der er support til i EU.

Mere til historien

Xiaomi er ikke en ny virksomhed. Faktisk blev Xiaomi grundlagt tilbage i 2010 og har 15.000 ansatte. Desuden er det verdens fjerde mest værdifulde teknologiselskab.

Læs også:
Xiaomi og OnePlus overskrider SAR-strålingsgrænse

Specifikationerne på Xiaomi 15 er lækket

RYGTE: Specifikationerne på den kommende Xiaomi 15 skulle være blevet lækket i Kina.

(mere…)
Electric Scooter 4 Pro er et solidt el-løbehjul – vi har prøvet det

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
Xiaomi har stor succes med deres elbil

Den nye elbil SU7 fra Xiaomi har været på det kinesiske marked i én måned og indtager klart førstepladsen.

(mere…)
Xiaomi kommer måske først med Snapdragon 8 Gen 4

KORT NYT: Den næste topmodel fra Xiaomi ventes at være først på markedet med Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 processoren.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram