Xiaomi Mi 8 rammer nu Danmark

Flere kinesermobiler bredes ud til de danske mobilkøbere. Xiaomi Mi 8, Mi Mix 2S og Redmi 6 kan snart fås i en fysisk butik.

Xiaomi Mi 8

Xiaomi Mi 8 (Foto: Xiaomi)

Kinesiske Xiaomi introduceres nu hos den første teleoperatør i Danmark. Det sker med modellerne Xiaomi Mi 8, Mi MIX 2S og Redmi 6.

Xiaomi Mi 8 kører Android 8.1 med Xiaomis eget brugerinterface lagt ned over. Interfacet hedder MIUI (Mi User Interface).

Du vil kunne købe Xiaomi Mi 8 med 64 GB eller 128 GB brugerhukommelse. Priserne er henholdsvis 3.999 og 4.399 kroner uden abonnement.

BAGGRUND: Hvem er Xiaomi?

Lave priser skal skaffe kunder

Strategien for Xiaomi ligner den, som senest er benyttet af OnePlus, der også kommer fra Kina. Sælg produkter med top-specifikationer til lave priser.

Årsagen til de lave priser skal blandt andet findes i, at producenten ikke bruger penge på markedsføring eller salgstilskud til telefonerne. Desuden er antallet af medarbejdere og andre omkostninger stærkt begrænset på vores markedsområde.

Over tid vil der ske det samme med Xiaomi, som tilfældet også er med OnePlus – priserne stiger. Når dette sker, så håber producenten, at telefonerne er blevet så kendte, at der opstår en naturlig efterspørgsel fra kunderne.

Xiaomi Mi 8 har specifikationer, som er stort set identiske med OnePlus 6, der i 64 GB udgaven koster 3.899 kroner uden abonnement.

Udover at lægge sig rigtigt tæt på OnePlus, så er Xiaomi også kendt for at være verdensmestre i kopiering. Websitedesign, officielle produktbilleder og opbygninger af liveevents er næsten en-til-en kopier af Apples metoder. Derfor er produkterne også gennem tiden blevet omtalt som “Kinas iPhone” og “Kinas Apple”.

Flere modeller

Xiaomi Mi Mix 2S, der har en lidt mindre skærm end Mi 8 modellen, og desuden kun kommer med LCD-skærm og ikke Super AMOLED vil også kunne købes med enten 64 eller 128 GB brugerhukommelse.

Modellen Redmi 6 kommer med 5.45 tommer skærm, 32 GB hukommelse, Mediatek MT6762 Helio P22 processor og 4 GB RAM. Her er prisen nede på 1.299 kroner.

Xiaomi er ikke en nyhed i Danmark

Fra den 11. september 2018 vil de tre Xiaomi telefoner være tilgængelige i butikkerne hos teleselskabet 3, men faktisk er det ikke som sådan en nyhed.

Over en længere periode har telefonerne været tilgængelige hos Proshop.

Proshop tilbyder Xiaomi Mi 8 64 GB til 3.999 kroner, mens Mi 8 med 128 GB koster 4.499 kroner.

Xiaomi Mi Mix 2S med 64 GB brugerhukommelse koster 3.899 kroner ved Proshop. Det noget billigere end 3’s kontantpris på 4.499 kroner.

Hvad kan Xiaomi?

Stormer frem i Europa

I første kvartal 2018 faldt smartphone-salget i Vesteuropa med 6,3 procent. Faldet var anført af Samsung og Apple, som faldt henholdsvis 15,4 og 5,4 procent, skriver Canalys.

Vækst er der til gengæld hos de kinesiske brands. Huawei gik 38,6 procent frem, mens Xiaomi havde en vækst på over 1.000 procent. De er så at sige kommet stormende ind fra højre.

Xiaomi solgte i første kvartal 2018 2.4 millioner smartphones i Europa, og indtager således fjerdepladsen foran Nokia med 1.6 millioner solgte smartphones.

Tiden vil vise om Xiaomi kan bide sig fast i Danmark.

Mere til historien

I midten af september vil Xiaomi holde et pressemøde, hvor de angiveligt vil præsentere to nye high-end smartphones, forlyder det fra rygterne. Men indtil videre må vi nøjes med topmodellen Mi 8, der blev præsenteret ved en event i Shenzen, Kina, i slutningen af maj i år.

Her er Xiaomis nye Galaxy Z Flip6 konkurrent

Nu er Xiaomi også hoppet med på vognen og har lanceret en klaptelefon. Den skal konkurrere med Samsung og Motorola.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
Specifikationerne på Xiaomi 15 og Xiaomi 15 Pro er lækket

KORT NYT: Der er flere måneder til lanceringen, men allerede nu er specifikationerne på Xiaomi 15 og 15 Pro ude.

(mere…)
Xiaomis næste foldbare kommer måske globalt

RYGTE: Den kommende Xiaomi Mix Fold 4 rammer globalt, og vil være verdens tyndeste foldbare telefon.

(mere…)
Specifikationerne på Xiaomi 15 er lækket

RYGTE: Specifikationerne på den kommende Xiaomi 15 skulle være blevet lækket i Kina.

(mere…)
Xiaomi har stor succes med deres elbil

Den nye elbil SU7 fra Xiaomi har været på det kinesiske marked i én måned og indtager klart førstepladsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram