Nu kan du prøve iOS 13 – Apple har udsendt public beta

19

Apple har udsendt den første version af iOS 13 i public beta. Dermed kan du nu teste den næste store iOS-opdatering før den er frigives officielt.

iOS 13 er klar i første public betaversion (Foto: Apple)
iOS 13 er klar i første public betaversion (Foto: Apple)

Apple har netop udsendt den første version af iOS 13 public beta. Foruden dark mode, som er en af de nyheder, der har fået mest omtale, så er der også flere andre nyheder – blandt andet avancerede kamerafeatures.

Selve styresystemet er også generelt blevet hurtigere og reagerer hurtigere på brugerens forespørgsler.

iOS 13 byder desuden på en ny og mere neutral stemme til Siri, samt andre små nyheder i Siri-funktionen.

CarPlay får med iOS 13 den største opgradering siden, det blev lanceret. Der er et nyt interface på bilens skærm, så musik, kort og andet nu vises på en ny måde.

Andre spændende nyheder i iOS 13 er, at videoer nu vil kunne roteres efter de er optaget – vel at mærke uden brug af tredjeparts applikationer. Dernæst vil Apples smarthøjttaler, HomePod, også kunne genkende, hven der taler til den.

iOS 13 giver besked hvis du sletter en app med et abonnement

En anden og ikke før omtalt funktion er ”Optimized Battery Charging”. Denne funktion forhindrer batteriet i, at blive opladet til 100 procent, når telefonen er lagt til opladning. I stedet vil telefonen lære dine opladningsrutiner at kende. Det betyder, at den først vil oplade til mere end 80 procent, kort før du skal bruge telefonen. I øvrigt en funktion blandt andet Sony har haft i noget tid – og som også findes på den nye Xperia 1.

ANMELDELSE: iPod Touch (7. generation) | er den nødvendig?

Sådan installerer du iOS 13 beta

iOS 13 er klar i første public betaversion (Foto: Apple)
iOS 13 er klar i første public betaversion (Foto: Apple)

Er du interesseret i, at give dig i kast med betaversionen af iOS 13. Så kan du få den installeret på din enhed, hvis du besøger Apples betasoftware portal fra Safari-browseren på telefonen.

iOS 13 – her er nyhederne du skal kende

Det er dog vigtigt at huske på, at betaversionerne er ikke endelig software og også ”på eget ansvar”. Betaversionerne kan godt være ustabile og gå meget ned, samt nogle funktioner ikke virker korrekt.

Installerer du iOS 13 vil der også være apps, som ikke længere vil fungere da udviklerne ikke har nået at ændre og tilpasse disse.

Det er vigtigt, at du husker at lave en back-up af din enhed inden. Husk også på, at det er en betaversion, så der kan være en række fejl i denne.

iOS 13 siger farvel til disse iPhones og iPads

iOS 13 beta er nu tilgængelig for iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone Xr, iPhone Xs og iPhone Xs Plus. iPod Touch (7. generation) kan ligeledes også opdateres til iOS 13.

Disse enheder kan opdateres til iOS 13 og iPadOS

Den endelige iOS 13 version frigives i efteråret. Apple har på nuværende tidspunkt ikke meldt den præcise dato ud.

Mere til historien

Foruden iOS 13 er ude i en public beta version, så er det samme også gældende for macOS Catalina, tvOS 13 og iPadOS. iPads understøtter ikke længere iOS 13, da de nu har fået deres eget styresystem. Derfor skal du downloade iPadOS, hvis du har en iPad, som du ønsker at installere betasoftwaren på.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer