iOS 13 - her er nyhederne du skal kende

Apple har afsløret en række nye funktioner, der kommer til iOS 13. Her er nogle af de vigtigste, som du kan glæde dig til.

I efteråret lander iOS 13 til iPhone. Der kommer rigtigt mange nye funktioner - nogle vigtigere end andre. Her får du et overblik.

De fleste vil nok se frem til, at apps fylder mindre når de hentes, og åbner op dobbelt så hurtigt som tidligere.

Apple har også gjort en del for at beskytte ens personlige oplysninger, der blandt andet deles, når der logges ind i en app eller på en website.

Dark Mode, som allerede har fået meget omtale, kommer naturligvis også.

Første kig på iOS 13 med Dark Mode

Herunder kan du læse mere om de store nyhed i iOS 13.

De vigtigste nyheder i iOS 13

iOS 13
  • FaceID login er blevet 30 procent hurtigere.
  • Apps fylder med iOS 13 op til 50 procent mindre, når de hentes ned på telefonen. Det bliver vigtigt, når apps åbnes. Med iOS 13 lover Apple desuden, at apps starter dobbelt så hurtigt op.
  • App-opdateringer fylder 60 procent mindre end tidligere.
  • Dark Mode kan aktiveres, så det mørke layout gennemsyrer alt fra beskeder til kalender.
  • I tastaturet behøver du ikke kun taste. Fremover kan du også swipe fingeren hen over bogstaverne.
  • iOS får en background-tracking funktion, så du kan få besked, hvis eksempelvis Bluetooth-forbindelsen benyttes uden du ved det.
  • HomeKit Secure Video: En ny funktion til cloud-services der analyserer videoer. Med denne funktion kan analysen foregå lokalt på enheden - krypteret. Videoerne uploades til iCloud - disse data tæller ikke med i ens iCloud-kvote.
  • HomeKit kommer med mulighed for at beskytte routere og de bagvedliggende enheder. Fra begyndelsen kommer blandt andet Linksys, Eero og Spectrum med HomeKit beskyttelse.
  • Sign in with Apple er en loginfunktion, der gør det hurtigere at logge ind i apps og på nettet. Du kender allerede Google og Facebooks tilsvarende tjenester. Det er med Apples muligt at beskytte sine oplysninger ved f.eks. at kryptere ens mailadresse til en tilfældig-auto-generet adresse, der skjuler din egen mail. Sendes der mail til den tilfældige mailadresse, bliver den videresendt til din egen mail.
  • Der kommer også rigtigt mange opdateringer til Fotos og kamerafunktionerne.

iOS 13 kommer i efteråret som en gratis download.

LÆS OGSÅ: Her er nyhederne i watchOS og tvOSKAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet 'Kaffepause med tech' ☕️ Tilmeld dig gratis her - frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.


Mere til historien

Fremover kommer iOS kun til iPhones. iPad har fået sin egen iOS-baserede platform kaldet iPadOS.

Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre

TIP: Apples nye brugerflade kan vinde indpas hos ældre eller brugere med funktionsnedsættelser. Læs hvordan du aktiverer den simple brugerflade.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Apple har ikke droppet Lightning på alle produkter

Apple er klar med USB-C i iPhone 15-serien, men der er fortsat mange produkter, der har Lightning-stik.

(mere…)
iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram