iOS 13 – her er nyhederne du skal kende

22

Apple har afsløret en række nye funktioner, der kommer til iOS 13. Her er nogle af de vigtigste, som du kan glæde dig til.

I efteråret lander iOS 13 til iPhone. Der kommer rigtigt mange nye funktioner – nogle vigtigere end andre. Her får du et overblik.

De fleste vil nok se frem til, at apps fylder mindre når de hentes, og åbner op dobbelt så hurtigt som tidligere.

Apple har også gjort en del for at beskytte ens personlige oplysninger, der blandt andet deles, når der logges ind i en app eller på en website.

Dark Mode, som allerede har fået meget omtale, kommer naturligvis også.

Første kig på iOS 13 med Dark Mode

Herunder kan du læse mere om de store nyhed i iOS 13.

De vigtigste nyheder i iOS 13

iOS 13
  • FaceID login er blevet 30 procent hurtigere.
  • Apps fylder med iOS 13 op til 50 procent mindre, når de hentes ned på telefonen. Det bliver vigtigt, når apps åbnes. Med iOS 13 lover Apple desuden, at apps starter dobbelt så hurtigt op.
  • App-opdateringer fylder 60 procent mindre end tidligere.
  • Dark Mode kan aktiveres, så det mørke layout gennemsyrer alt fra beskeder til kalender.
  • I tastaturet behøver du ikke kun taste. Fremover kan du også swipe fingeren hen over bogstaverne.
  • iOS får en background-tracking funktion, så du kan få besked, hvis eksempelvis Bluetooth-forbindelsen benyttes uden du ved det.
  • HomeKit Secure Video: En ny funktion til cloud-services der analyserer videoer. Med denne funktion kan analysen foregå lokalt på enheden – krypteret. Videoerne uploades til iCloud – disse data tæller ikke med i ens iCloud-kvote.
  • HomeKit kommer med mulighed for at beskytte routere og de bagvedliggende enheder. Fra begyndelsen kommer blandt andet Linksys, Eero og Spectrum med HomeKit beskyttelse.
  • Sign in with Apple er en loginfunktion, der gør det hurtigere at logge ind i apps og på nettet. Du kender allerede Google og Facebooks tilsvarende tjenester. Det er med Apples muligt at beskytte sine oplysninger ved f.eks. at kryptere ens mailadresse til en tilfældig-auto-generet adresse, der skjuler din egen mail. Sendes der mail til den tilfældige mailadresse, bliver den videresendt til din egen mail.
  • Der kommer også rigtigt mange opdateringer til Fotos og kamerafunktionerne.

iOS 13 kommer i efteråret som en gratis download.

LÆS OGSÅ: Her er nyhederne i watchOS og tvOS


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Fremover kommer iOS kun til iPhones. iPad har fået sin egen iOS-baserede platform kaldet iPadOS.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer