Huawei P20 Pro – det vigtigste om den nye supermobil

Vildt kamera i low-light, frække farver og inspiration fra et velkendt design. Her er det vigtigste du skal vide om Huawei P20 Pro.

Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Huawei har frigivet forårets og sommerens helt store topmodel kaldet Huawei P20 Pro. Telefonen er toppen af en familie bestående af Huawei P20 og Huawei P20 Lite. Alle tre modeller kommer til Danmark.

LÆS OGSÅ: Huawei P20 er en temmelig hidsig kameramobil

Pro-modellen er kransekagen på af Huaweis præstationer netop nu. P20 Pro kan vel bedst sammenlignes med en Samsung Galaxy Note 8 – uden dog at være det. Men det er i den liga.

Du får en AMOLED-skærm, der går tæt mod kanten i siderne, og med en sparsom kant i skærmens øverste og nederste del.

Opløsningen er 2.240 x 1.080 pixels fordelt på 6.1 tommer i 18.7 : 9 format.

Minder om iPhone X

Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Huawei P20 Pro har glasbagside, der er indfarvet i forskellige, meget flotte, nuancer. Ligesom hos konkurrenterne har den lækre polering medført en helt vanvittig glat bagside.

Rundt langs siderne, der er udført i metal, ses en afrunding, der minder ret meget om designet fra iPhone X. Selv højttalergrillene i bunden, ligner Apples design.

Frontkamera og sensorer er nu samlet i midten af telefonens top, hvilket giver det karakteristiske indhak, som også kendes fra iPhone X. Hvis du bliver træt af det, så kan du via indstillinger slå denne skærmdel fra, så skærmen fremstår firkantet.

P20 Pro og P20 er nok Huaweis hidtil lækreste telefoner, bedømt på designet.

I Danmark bliver Huawei P20 Pro tilgængelig i farverne Twilight, Black og Midnight Blue. Twilight benytter en belægning under glasset, der reflekterer farverne på en flot måde, og så tones farverne hen over bagsiden. Det ser utroligt flot ud.

Tre kameraer på bagsiden: Fokus på ultra lowlight

P20 Pro er Huaweis kameraflagskib. Hele tre linser med Leica-optik er lokaliseret på bagsiden. Fordelingen er følgende:

 • 40 megapixels hovedlinse til farvebilleder (RGB-sensor)
 • 20 megapixels monokrom (sort/hvid) linse
 • 8 megapixels telefoto linse

Ligesom Samsung har Huawei optimeret på low-light fotograferingen. Det er blandt andet blevet muligt, at køre med lang udløsertid – helt op til fire sekunder, ved at mærke mens telefonen holdes i hånden. Her har Huawei virkelig haft fokus på stabilisering af rystelser fra hænderne.

De første aftenbilleder jeg har taget med Huawei P20 Pro er særdeles overbevisende. Om de er bedre end på Galaxy S9 må vi finde ud af i den endelige anmeldelse.

Huawei har også tilføjet en hvidbalancesensor, så farvegengivelsen skulle blive langt mere præcis end hvad vi tidligere har set.

Der fortsættes med scenegenkendelse styret via AI (kunstig intelligens), lyder det fra Huawei. Så nu kan telefonen genkende endnu flere motiver (blomster, biler, vandfald, m.fl.) og optimere billederne ud fra dette. Foretrækker du, at telefonen ikke skal udføre denne genkendelse kan du slå ”Master AI” fra i kameraindstillingerne.

Frontkameraet har en opløsning på 24 megapixels.

Telefonen understøtter super slowmotion med 960 fps i 720p HD. Det matcher med hvad vi finder i Samsung Galaxy S9. Sony er med Xperia XZ2 stadig i front på super slowmotion. Her kan du køre med Full HD 1080p opløsning.

Huawei mener i øvrigt selv, at de nu har dén telefon på markedet, med den bedste billedestabilisator ved videooptagelse.

Der er ingen tvivl om, at Huawei på kameradelen har skabt en rigtigt spændende telefon. Allerede nu har DxOMark anmeldt kameraet i P20 Pro. 109 point er den samlede score. Det betyder, at den slår både iPhone X og Samsung Galaxy S9+.

Hurtig processor, men intet MicroSD-kort

HiSilicon Kirin 970 processoren er drivkraften i P20 Pro. Det er den samme processor som blev anvendt i Huawei Mate 10 Pro.

ANMELDELSE: Huawei viser tænder med Mate 10 Pro

Telefon har 6 GB RAM og 128 GB intern hukommelse. Der er ikke plads til MicroSD-kort i telefonen, så du må nøjes med den interne lagerplads.

P20 Pro kommer med et stort batteri på 4.000 mAh, og en hurtig oplader til Huawei SuperCharge medfølger i salgspakken. Tilslutning sker via USB Type-C kabel i bunden af telefonen. Desværre understøtter telefonen ikke trådløs opladning som sine nærmeste konkurrenter fra Samsung, Sony og Apple.

Ansigtet låser telefonen op

Huawei har ingen fancy ansigtsgenkendelse som Face ID i iPhone X. I stedet benyttes helt almindelig genkendelse via frontkameraet. Det giver lynhurtig oplåsning. Så skræmmende hurtig at jeg ikke kan undgå at tænke på hvordan sikkerheden er i systemet.

LÆS OGSÅ: Huawei vil slå Apple på Face ID

Så snart telefonen løftes op tænder skærmen, og ansigtet aflæses. På Huawei P20 Pro skal der ikke et ekstra strøg hen over skærmen til, for at åbne telefonen, som på iPhone X. Her låses der op, så snart den ser ansigtet.

Du kan også benytte fingeraftrykslæseren på fronten til oplåsning, hvis du foretrækker dette. Sensoren fungerer desuden som hjem-knap.

En ny feature er den såkaldte Navigationstast på skærmen. En hvid linje i bunden, som på iPhone X, gør det muligt, at betjene telefonen kun ved brug af linjen: Et tryk er hjem. Træk mod venstre eller højre åbner listen over de seneste programmer mens ét tryk går ét trin tilbage.

Googles standard navigationstaster på skærmen er også blandt mulighederne.

Født med den seneste Android

Jeg tror Huawei sætter rekord i Android-friskhed. P20 Pro kommer med Android 8.1 ud af salgsæsken. Min telefon har tilmeld sikkerhedsniveauet 1. marts 2018.

Oven på Android er Huaweis egen brugerflade og apps via EMUI version 8.1.

Telefonen er ikke overdynget med bloatware (uønsket software). Udover Googles obligatoriske apps har Huawei en række af deres egne apps som Spejl, HiCare, Vejr, Wallet, Lydoptager, Smart fjernbetjening, Phone Clone, Translator, Quik og naturligvis egne versioner af Kontakter, Telefon, Beskeder og Kalender.

Dette er så toppet med hvad jeg formoder er sponserede apps: Booking.com, Instagram, eBay og Netflix.

Mit første kig på Huawei P20 Pro og P20

En vanvittigt spændende telefon

Gennem tiden har Huawei leveret gode produkter i P-serien. Ingen af dem har fejlet. Med Huawei P20 Pro viser Huawei endnu engang, at de kan levere en (på papiret) spændende og interessant smartphone.

Huawei P10 fra sidste år gjorde det godt, men jeg er ikke i tvivl om, at P20’erne bliver betydeligt mere interessante. Jeg skriver naturligvis en stor anmeldelse af telefonen.

Bemærk: Kun P20 Pro er IP67 certificeret (vand- og støvafvisende). Huawei P20 har en IP53 rating.

I Danmark vil Huawei P20 Pro koste 6.299 kroner uden abonnement. Der fås kun én udgave – den med 128 GB intern hukommelse og 6 GB RAM.

LÆS OGSÅ: Detaljerne om pris- og salgsstart på P20 Pro i Danmark

Huawei P20 Pro – specifikationer

 • Skærm: 6,1” – OLED
 • Opløsning 1.080 x 2.240 pixels (18:9 format) (408 PPI)
 • Processor: HiSilicon Kirin 970 octa-core
 • RAM: 6 GB
 • Lagringsplads intern: 128 GB
 • MicroSD-kort: Nej
 • Dual-SIM: Ja
 • Kamera: 40 MP RGB (f/1.8), 20 MP Mono (f/1.6), 8 MP Tele (f/2.4)
 • Frontkamera: 24 megapixels (f/2.0)
 • 3,5 mm. jackstik: Nej. Adapter i salgspakken
 • Biometrisk: Fingeraftrykslæser + ansigtsgenkendelse
 • Batteri: 4.000 mAh med SuperCharge (oplader medfølger)
 • Trådløs opladning: Nej
 • Wi-Fi: 2.4 og 5 GHz. 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WI-Fi Direct, hotspot
 • Bluetooth: 4.2, BLE, aptX, apX HD, LDAC, HWA
 • Vægt: 180 gram
 • Mål: 155.0 x 73.9 x 7.8 mm.
 • Android 8.1 + EMUI 8.1
 • Farver i Danmark: Black, Blue, Twilight

Mere til historien

Den første telefon i P-serien var Huawei Ascend P1 fra sommeren 2012. Denne kom med 4,3 tommer skærm, Android 4.0 og 1.5 GHz dual-core processor.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram