Huawei P20 – en temmelig vild kameramobil

Hidsig processor og det næstbedste-mobilkamera i verden, sat sammen med et flot design. Her er hvad du skal vide om Huawei P20.

Huawei P20

Huawei P20 (Foto: MereMobil.dk)

Hvis Huawei P20 Pro er modellen for mobilkøberen, der vil have det ypperste, at Huawei kan levere dette forår, så er Huawei P20 den mere ”jævne” model – uden dog at være kedelig eller sløv.

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om Huawei P20 Pro

Du får her en lidt mindre telefon, og dermed også en lidt mindre skærm. Vi taler om 5.8 tommer på P20 og 6,1 tommer på P20 Pro. Vægten er nede på 165 gram, hvilket skal sammenlignes med 180 gram på topmodellen.

Det mest avancerede kamera fås i P20 Pro, men Huawei P20 holder sig ikke tilbage. Hovedkameraet har en opløsning på 12 megapixels (RGB-sensoren) og 20 megapixels med monokrom-sensoren (sort/hvid). På P20’eren får du ikke telefoto-linsen.

Kameraet i Huawei P20 har netop scoret 102 point i DXOMarks kameratest. Det er væsentligt over iPhone X (97 point) og Samsung Galaxy S9+ (99 point). Huawei P20 Pro har scoret hele 109 point i kameratesten.

Med andre ord. Huawei leverer et enestående kamera.

BAGGRUND: Kan du stole på kameratests fra DxOMark?

Samme processor men mindre RAM

Huawei P20

Huawei P20 (Foto: Huawei)

Huawei P20 kører på Kirin 970 processoren fra HiSilicon. Det er den samme processor som benyttes i Huawei P20 Pro og Huawei Mate 10 Pro.

RAM mængden på P20 er 4 GB. Der er 6 GB i pro-modellen. I dagligt brug vil man nok ikke bemærke den store forskel. Den interne lagerplads er 128 GB uden mulighed for udvidelse.

Du får også dual-SIM funktionalitet i P20.

Designet på Huawei P20 er lig med P20 Pro, blot i et lidt mindre format. Det er altså en metalramme med glas på for- og bagsiden. Huawei benytter også her en hidsig polering, der får telefonen til at se fantastisk ud, men desværre bliver den mega glat poleringen. Huawei er ikke ene om denne problemstilling. Både Samsung, Apple og Sony har det samme problem på deres nyeste telefoner.

Batterikapaciteten er 3.400 mAh med understøttelse af hurtig opladning – SuperCharge oplader medfølger i salgspakken. Desværre er trådløs opladning ikke understøttet.

Der er ikke 3,5 mm jackstik i Huawei P20, men i salgspakken medfølger en adapter. Opladeren tilsluttes via USB Type-C stik.

Kommer med Android 8.1

Huawei har gennem tiden ikke været de hurtigste til at opdatere til nye Android-versioner, men måske blæser der nye vinde.

Huawei P20 kommer med Android 8.1 direkte fra salgsæsken. Lige nu køres sikkerhedsniveau 1. marts 2018 på de første enheder. Det tegner godt. Oven på Android ligger brugerfladen EMUI version 8.1.

Det første kig på Huawei P20 og P20 Pro

Huawei P20 – specifikationer

 • Skærm: 5,8” – IPS LCD
 • Opløsning 1.080 x 2.244 pixels (18:9 format) (428 PPI)
 • Processor: HiSilicon Kirin 970 octa-core
 • RAM: 4 GB
 • Lagringsplads intern: 128 GB
 • MicroSD-kort: Nej
 • Dual-SIM: Ja
 • Kamera: 12 MP RGB (f/1.8), 20 MP Mono (f/1.6)
 • Frontkamera: 24 megapixels (f/2.0)
 • 3,5 mm. jackstik: Nej. Adapter i salgspakken
 • Biometrisk: Fingeraftrykslæser + ansigtsgenkendelse
 • Batteri: 3.400 mAh med SuperCharge (oplader medfølger)
 • Trådløs opladning: Nej
 • Wi-Fi: 2.4 og 5 GHz. 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WI-Fi Direct, hotspot
 • Bluetooth: 4.2, BLE, aptX, apX HD, LDAC, HWA
 • Vægt: 165 gram
 • Mål: 149.1 x 70.8 x 7.65 mm.
 • Android 8.1 + EMUI 8.1
 • Farver i Danmark: Black, Blue, Pink Gold

Den kan købes i april

I april lander Huawei P20 i Danmark. Prisen bliver ved lanceringen 4.799 kroner. Det er 300 kroner dyrere end hvad Huawei P10 kostede ved lanceringen sidste år.

Da Huawei P20 og Huawei P20 Pro har rigtigt mange fællestræk vil jeg anbefale, at du også læser min omtale af Huawei P20 Pro, der indeholder flere detaljer om brugen af tlefonen.

LÆS OGSÅ: Detaljerne om pris- og salgsstart på P20 i Danmark

Mere til historien

Huawei P20 er en del af en familie der også består af Huawei P20 Pro og Huawei P20 Lite. Alle modellerne kommer på det danske marked.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram