Rekord-regnskab fra Samsung

0

Samsungs regnskabs er yderst positivt. Holder forventningerne til Apples regnskab, så slår Samsung dem på driftsresultat for anden gang i historien.

Samsung Galaxy S8+ (Foto: MereMobil.dk)
Samsung Galaxy S8+ (Foto: MereMobil.dk)

Samsung har netop frigivet kvartalsregnskabet for andet kvartal 2017 og det afslører et rekord-regnskab. Teknologi-giganten har genereret et driftsresultat på 12.7 milliarder dollars og 9.7 milliarder dollars i nettoresultat – hvilket er det højeste i selskabets historie. Det skriver Android Authority.

Dermed er Samsung altså på vej til, at slå Apple på driftsresultatet for anden gang i historien. Det forventes nemlig, at Apple ”kun” genererer 10.6 milliarder dollars i samme periode. Apple har tradition for, at deres salg falder op mod lanceringen af en ny iPhone-serie. Og det forventes, at de inden for de kommende uger/måneder afslører iPhone 8.

 – Er dette den endelige iPhone 8?

Samung Galaxy S8 (Foto: Samsung)
Samung Galaxy S8 (Foto: Samsung)

Tidligere har det særligt været mobilafdelingen hos Samsung, der har båret frugt i regnskabet. Men denne gang er det deres komponentproduktion, som bærer en del af “skylden” for det flotte resultat. Det er særligt efterspørgslen på Samsungs DRAM- og NAND-hukommelseschips, som har medført højere priser. Dette ventes også at fortsætte i årets tredje kvartal.

Mobilafdelingen har genereret 3.7 milliarder dollars i driftsresultat, hvilket særligt skyldes topmodellerne Galaxy S8 og Galaxy S8+. Salget af dette års topmodeller har været omkring 15 procent højere end tilfældet var af Galaxy S7’erne sidste år.

 – Samsung Galaxy S8’erne sælger som varmt brød

Indtjeningen i mobilafdelingen forventes også at falde i årets tredje kvartal grundet marketingudgifterne for lanceringen af Galaxy Note 8. Denne forventes, at blive afsløret for offentligheden ved en Unpacked-event onsdag den 23. august 2017. Eventen finder sted i New York City.

 – Samsung inviterer til Galaxy Note 8 Unpacked-event

Mere til historien

Trods Samsungs store problemer med hele Galaxy Note 7-katastrofen i 2016, så blev deres regnskab ganske flot for hele året.

Læs også:
Er det Samsung Galaxy Note 8?

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer