Samsung solgte godt trods Note 7-problemerne

Til trods for Note-skandalen har Samsung solgt overraskende godt i slutningen af 2016, viser de seneste regnskabstal.

Samsung logo

Samsung (Foto: MereMobil.dk)

Samsung kunne ånde lettet op, efter hvad de kunne frygte ville blive en hård slutning på året. Efter en ubehagelig skandale med Galaxy Note 7 i sensommeren og efteråret endte 2016 alligevel godt for den sydkoreanske IT gigant.

Samsung endte med et driftresultat på 9,22 billioner won, hvilket er 54,7 milliarder danske kroner. Tallet er fratrukket udgifter til materialer, løn og almindelige udgifter og afskrivninger. Dermed burde udgifter til Note 7 skandalen også være fratrukket.

– Samsung erkender: Tilliden skal genopbygges hos forbrugerne

Samsung Galaxy A3 og A5 (2017) (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy A3 og A5 (2017) (Foto: Samsung)

Stor fremgang blandt billige mobiler

2015, i fjerde kvartal, var 50 procent lavere end 2016s fjerde kvartal. Samtidig skal vi fire år tilbage for at finde bedre kvartalstal fra Samsung. Alt i alt må Samsung have haft et rigtig godt efterår og vinter.

Det interessante er, at omsætningen fra fjerde kvartal 2016 er ens med 2015. Så Samsung har tjent markant mere per solgte enhed. Samsung skrev i pressemeddelelsen, at de især var tilfredse med de billigere og mellemklassemodellerne. Hvilket jo så må betyde, at der har været rigtig god omsætning og indtjening i netop de lavere prisklasser.

– Samsung klar med Galaxy A5 og A3 (2017)

Samsung Galaxy S7 og S7 Edge solgte også rigtig godt, men hvad fadæsen med Galaxy Note 7 batterierne har kostet Samsung vides ikke. Dog er Samsung ikke skræmt over en Note 8 lancering, men den vil dog ikke komme til MWC som man ellers kunne forvente.

Mere til historien

For at sikre, at Samsung ikke ender en ny batteriskandale, har de lavet en ny 8 trins batteritjek. Den kan du læse mere om på linket herunder.

– Samsung: Derfor eksploderede Galaxy Note 7

Samsung overvejer firkantet skærm til Galaxy Watch

Samsungs smartwatches i dag har en rund skærm, men det forlyder, at de måske bliver firkantede i fremtiden.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Nye Galaxy A-modeller – mød A55 og A35

Samsung har netop afsløret to nye Galaxy A-modeller, der skal erstattet sidste års populære modeller. Læs mere om dem her.

(mere…)
AI-forvandling: Fra telefoner til hele hjemmet

REPORTAGE: Jeg har været i Frankfurt til World of Samsung-eventen. Jeg så Samsungs 2024 lineup af tv, AV, mobil, smarthome og hårde hvidevarer.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 afsløret på billeder

Billeder af det, som ventes at være de kommende foldbare modeller fra Samsung, er spottet. Se dem her.

(mere…)
Samsung har fremvist Galaxy Ring på Mobile World Congress

På dette års Mobile World Congress har Samsung givet et første kig på Galaxy Ring. Bliv klogere på deres smartring her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram