Samsung solgte godt trods Note 7-problemerne

Til trods for Note-skandalen har Samsung solgt overraskende godt i slutningen af 2016, viser de seneste regnskabstal.

Samsung logo

Samsung (Foto: MereMobil.dk)

Samsung kunne ånde lettet op, efter hvad de kunne frygte ville blive en hård slutning på året. Efter en ubehagelig skandale med Galaxy Note 7 i sensommeren og efteråret endte 2016 alligevel godt for den sydkoreanske IT gigant.

Samsung endte med et driftresultat på 9,22 billioner won, hvilket er 54,7 milliarder danske kroner. Tallet er fratrukket udgifter til materialer, løn og almindelige udgifter og afskrivninger. Dermed burde udgifter til Note 7 skandalen også være fratrukket.

– Samsung erkender: Tilliden skal genopbygges hos forbrugerne

Samsung Galaxy A3 og A5 (2017) (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy A3 og A5 (2017) (Foto: Samsung)

Stor fremgang blandt billige mobiler

2015, i fjerde kvartal, var 50 procent lavere end 2016s fjerde kvartal. Samtidig skal vi fire år tilbage for at finde bedre kvartalstal fra Samsung. Alt i alt må Samsung have haft et rigtig godt efterår og vinter.

Det interessante er, at omsætningen fra fjerde kvartal 2016 er ens med 2015. Så Samsung har tjent markant mere per solgte enhed. Samsung skrev i pressemeddelelsen, at de især var tilfredse med de billigere og mellemklassemodellerne. Hvilket jo så må betyde, at der har været rigtig god omsætning og indtjening i netop de lavere prisklasser.

– Samsung klar med Galaxy A5 og A3 (2017)

Samsung Galaxy S7 og S7 Edge solgte også rigtig godt, men hvad fadæsen med Galaxy Note 7 batterierne har kostet Samsung vides ikke. Dog er Samsung ikke skræmt over en Note 8 lancering, men den vil dog ikke komme til MWC som man ellers kunne forvente.

Mere til historien

For at sikre, at Samsung ikke ender en ny batteriskandale, har de lavet en ny 8 trins batteritjek. Den kan du læse mere om på linket herunder.

– Samsung: Derfor eksploderede Galaxy Note 7

Salget af iPhone falder

Apple er udfordret af manglende kunstig intelligens i produkterne og presses af Samsung.

(mere…)
Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
Samsung Unpacked dato måske afsløret

KORT NYT: Datoen for det næste store Samsung Unpacked er måske afsløret. Rygterne svirrer i hvert fald om en specifik dato i juli.

(mere…)
Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram