Samsung: Derfor eksploderede Galaxy Note 7

Samsung har nu klarlagt hvorfor batterierne i Galaxy Note 7 eksploderede: Læs den nørdede forklaring på forståeligt dansk.

Problemet med batteriet på Samsung Galaxy Note 7 (Infografik fra Samsung)

Problemet med batteriet på Samsung Galaxy Note 7 (Infografik fra Samsung)

Det har kostede Samsung mange milliarder i tabt omsætning, at selskabet blev tvunget til at tilbagekalde topmodellen Galaxy Note 7 efter en række eksplosioner og brande.

Synderen var telefonens batteri, og nu har Samsung efter en længere teknisk undersøgelse, offentliggjort den tekniske forklaring på problemerne.

Det var en kortslutning i batteriet, som gav problemerne med batteriet på Galaxy Note 7. Den del stod meget hurtigt klart, men hvad der nøjagtig skete i de defekte batterier har taget noget længere tid at finde ud af.

For at gøre tingene mere komplicerede så er der ikke tale om én men flere forskellige fejl, som fik Samsung til at tilbagekalde telefonerne af to omgange.

Fejlen i batteriet

Den første batterifejl Samsung fandt var en fejl i batteriets negative elektrode. Denne var trykket sammen i batteriets øverst højre hjørne – lige der hvor batteriet bøjer. Fejlen betød, at den positive og negative elektrode kan mødes inde i en såkaldt “jelly roll”, der ellers skal adskille den positive og negative del af batteriet. Mødes disse to dele kan der opstå en kortslutning. En illustrativ forklaring kan ses i Samsungs infografik som vi har vedlagt i denne artikel.

Samsungs batterier var dog også ramt af en anden fejl, som skyldes for høje svejserester på lodningerne i batteriet. Disse svejserester kan gennembore isolationstapen, og den del af batteriet, som separer den positive og negative del. Derved kan batteriet kortslutte, når der skabes forbindelse mellem den positive og negative del.

Derudover manglede en del batterier simpelthen isoleringstapen, hvilket må siges at være en ret så uheldig forglemmelse fra en af verdens største batteriproducenter. Det er en af den slags fejl, der bare ikke må forekomme hos en seriøs producent.

Ny sikkerhedsprocedure

Der var således tale om flere forskellige produktionsfejl, og derfor har Samsung nu taget konsekvensen og indført en ny stram otte punkts sikkerhedsprocedure for at forhindre en gentagelse.

Alle Samsungs batterier bliver nu blandt andet testet for holdbarhed, visuelt undersøgt, gennemlyst med røntgenstråler og ny software i Samsungs telefoner holder nu øje med batteriets helbredstilstand.

Derudover bliver batterierne skilt ad, så man kan se, at batteriet rent faktisk indeholder isoleringstape og der tjekkes om batteriet svejsninger overholder standarderne.

Video fra Samsung om kvalitetstjekket

Mere til historien

Selvom Samsung nu har offentliggjort resultatet er deres undersøgelser er arbejdet ikke slut. Nu skal Samsung i gang med at genopbygge tilliden hos forbrugerne. Næste vigtige punkt for Samsung er præsentationen af Galaxy S8 – årets topmodel.

Samsung Galaxy brugere melder om burn-in på skærmen

Efter opdatering til One UI 6.0 så melder brugere om burn-in på skærmen i deres Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Samsung arbejder IKKE på foldbar i mellemklassen

Der har svirret rygter om, at Samsung var på vej med en foldbar i mellemklassen. Det afviser en talsperson nu - selvom døren ikke lukkes helt.

(mere…)
Samsung Galaxy Xcover 7 lækket på billeder

En ny hårdfør smartphone fra Samsung kan være på vej. Nye billeder er lækket af den kommende Galaxy Xcover 7.

(mere…)
Samsung er måske på vej med billig foldbar

Det forlyder, at Samsung er på vej med en billig foldbar smartphone, hvilket måske kan være med til udbrede den formatet til flere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram