Swipp lukker og slukker i starten af 2017

6

Bankernes tilvalg af MobilePay betyder nu, at Swipp lukker og slukker ved udgangen af første kvartal næste år.

Swipp Nethandel (Foto: Swipp)
Swipp Nethandel (Foto: Swipp)

Ved udgangen af marts 2017 er det helt slut med mobilbetalingsløsningen Swipp. Det har selskabet meddelt erhvervskunderne og de 27 ansatte fyres samtidigt. Det skriver Finanswatch, ifølge DR.dk.

Swipp har i en lang periode været nummer to på det danske marked, hvor MobilePay har været markedsleder. Men siden Nordea og efterfølgende Jyske Bank gik ud af projektet, og i stedet valgte konkurrenten MobilePay, er det gået stærkt.

 – Swipp lukker – alle bankerne skifter til MobilePay

Mange havde måske spået Swipp større chancer, da det var et stort fælles projekt bankerne imellem. Teleselskaberne forsøgte også med deres fællesløsning Paii, men denne blev senere opkøbt af Swipp.

Uvished om lukning nu officiel

Det har siden “opbrydningen” af Swipp startede været kendt, at det ville føre til en lukning af Swipp på sigt. Dog har tidspunktet for den præcise lukning været uvis – indtil nu.

Men ved udgangen af marts er det altså slut med Swipp.

 – Swipp lukker ned for betalingskort

Nogle af idéerne fra Swipp skal dog videreføres i den “nye” version af MobilePay. I dag kræver MobilePay, at brugerne har et betalingskort. Det bliver ikke nødvendigt i fremtiden.

MobilePay vil nemlig gøre brug af konto-til-konto overførsler, som var det Swipp forsøgte at adskille sig på.

Det ventes også, at MobilePay bliver billigere for butikkerne i fremtiden, da nogle af de gebyrer som er tilknyttet betalingskortet udgår.

Mere til historien

Hvad der sker på mobilbetalingsfronten i fremtiden er uvist. Men lige nu er MobilePay altså den af de vi har haft som har vundet. Næste år ventes Nets at komme med deres løsning, som de kalder for “det mobile Dankort”. Det ventes også, at udenlandske aktører som Apple, Google og Samsung måske vil gøre entré i Danmark.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer