Swipp lukker – alle bankerne skifter til MobilePay

Swipp er færdig. Alle bankerne omkring Swipp tilslutter sig MobilePay.

Swipp (Foto: Swipp)

Swipp lukker. MobilePay har vundet slaget om mobilbetaling (Foto: Swipp)

I dag kom så meddelelsen, som var ventet af mange. Swipp fortsætter i en overgangsperiode, men lukkes ned, når samarbejde med bankerne bag Swipp og MobilePay endeligt er på plads.

Udfasningen af Swipp startede for en måned siden, da Nordea udtrådte af samarbejdet, og gik sammen med MobilePay, som Danske Bank efterfølgende meddelte ville blive udskilt i et datterselskab med selvstændig bestyrelse.

MobilePay har indgået en aftale med Jyske Bank, der i slutningen af oktober sagde farvel til Swipp, samt BOKIS – et indkøbs- og udviklingsselskab på kort- og betalingsområdet. BOKIS tæller 70 danske lokale og regionale pengeinstitutter.

I en overgangsperiode fortsætter Swipp, og kan således fortsat bruges, men Swipp stopper med salg og markedsføring.

- MobilePay forsvinder måske fra Dansk Supermarked

I en pressemeddelelse erkender Swipp nederlaget til Danske Bank.

- ”Da vi gik ind i Swipp, var det for at skabe en omkostningseffektiv mobilbetalingsløsning til glæde for vores mange kunder. Vi havde naturligvis håbet, at Swipp havde opnået større tilslutning. Nu forener de danske pengeinstitutter kræfterne, og der skabes en stærk, dansk spiller på et stadigt mere globalt marked for mobilbetalingsløsninger,” udtaler Anders Jensen, bestyrelsesformand i Swipp.

Som en del af aftalen med BOKIS får MobilePay adgang til konto-til-konto teknologien, som Swipp har benyttet. Reelt bliver MobilePay mindre afhængig af NETS, der på sidelinjen er ved at lancere en konkurrerende betalingstjeneste.

- BAGGRUND: Myterne om sikkerheden i mobilbetaling

Mere til historien

Privatkunderne, der tilmelder sig MobilePay, vil ikke opleve ændringer omkring tjenesten i hverdagen. Swipps erhvervskunder uden MobilePay-aftale, bliver tilbudt en overflytning.

Betaling med MobilePay er i fare

EU er nøglen til at bryde Apples dominans på markedet for mobilbetaling i fysiske butikker. Sker det ikke er MobilePay i fare.

(mere…)
WeShare er lukket - her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

(mere…)
Farvel til WeShare-appen

Når januar bliver til februar er det slut med at bruge WeShare. Uafsluttede mellemværender kan dog reddes lidt endnu…

(mere…)
Måske betaler du for meget med Apple Pay?

Dankort er billigst at bruge for forbrugeren i Apple Pay, men kun én bank giver forbrugerne muligheden.

(mere…)
MobilePay slår atter Black Week-rekorder

Alt stiger og danskerne klager over krisen, men alligevel blev der sat masser af rekorder i den netop overståede Black Week.

(mere…)
MobilePay lukker appen WeShare

Appen WeShare lukker i starten af 2023, oplyser MobilePay, som står bag tjenesten.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram