Swipp lukker – alle bankerne skifter til MobilePay

0

Swipp er færdig. Alle bankerne omkring Swipp tilslutter sig MobilePay.

Swipp (Foto: Swipp)
Swipp lukker. MobilePay har vundet slaget om mobilbetaling (Foto: Swipp)

I dag kom så meddelelsen, som var ventet af mange. Swipp fortsætter i en overgangsperiode, men lukkes ned, når samarbejde med bankerne bag Swipp og MobilePay endeligt er på plads.

Udfasningen af Swipp startede for en måned siden, da Nordea udtrådte af samarbejdet, og gik sammen med MobilePay, som Danske Bank efterfølgende meddelte ville blive udskilt i et datterselskab med selvstændig bestyrelse.

MobilePay har indgået en aftale med Jyske Bank, der i slutningen af oktober sagde farvel til Swipp, samt BOKIS – et indkøbs- og udviklingsselskab på kort- og betalingsområdet. BOKIS tæller 70 danske lokale og regionale pengeinstitutter.

I en overgangsperiode fortsætter Swipp, og kan således fortsat bruges, men Swipp stopper med salg og markedsføring.

MobilePay forsvinder måske fra Dansk Supermarked

I en pressemeddelelse erkender Swipp nederlaget til Danske Bank.

– ”Da vi gik ind i Swipp, var det for at skabe en omkostningseffektiv mobilbetalingsløsning til glæde for vores mange kunder. Vi havde naturligvis håbet, at Swipp havde opnået større tilslutning. Nu forener de danske pengeinstitutter kræfterne, og der skabes en stærk, dansk spiller på et stadigt mere globalt marked for mobilbetalingsløsninger,” udtaler Anders Jensen, bestyrelsesformand i Swipp.

Som en del af aftalen med BOKIS får MobilePay adgang til konto-til-konto teknologien, som Swipp har benyttet. Reelt bliver MobilePay mindre afhængig af NETS, der på sidelinjen er ved at lancere en konkurrerende betalingstjeneste.

BAGGRUND: Myterne om sikkerheden i mobilbetaling

Mere til historien

Privatkunderne, der tilmelder sig MobilePay, vil ikke opleve ændringer omkring tjenesten i hverdagen. Swipps erhvervskunder uden MobilePay-aftale, bliver tilbudt en overflytning.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer