MobilePay forsvinder måske fra Dansk Supermarked

Dansk Supermarked smider MobilePay ud af butikkerne, men der er mere til historien. Bliv klogere på storpolitikken i betalingsbranchen.

MobilePay i Bilka (Foto: Claus Sjödin)

MobilePay forsvinder måske fra blandt andet Bilka (Foto: Claus Sjödin)

I første kvartal 2017 er det måske slut med MobilePay i Dansk Supermarkeds butikker. Det vil sige Føtex, Bilka, Salling og Netto. I stedet skal kunderne kunne betale med det mobile dankort Nets står bag.

Coops butikker som SuperBrugsen, Fakta, Kvickly m.fl. har indgået en lignende aftale med Nets om det mobile dankort, der også her bliver implementeret direkte i de eksisterende eller via en sort boks koblet på terminalen.

Dansk Supermarked var ellers hurtigt ude med MobilePay i butikkerne, og viste vejen frem for hele branchen, når det handlede om mobilbetalinger, med en stor implementering. Senere fulgte også en kæde som Rema 1000 med.

Nets mangler en wallet

I en fælles pressemeddelelse fra Nets og Dansk Supermarked omtales i bløde vendinger ”digitale tegnebøger” – kendt som ”wallets”. Konkret håber parterne på et stort udbud af wallets på markedet, som kan indeholde det mobiledankort.

Udfordringen er, at der lige nu ikke er en wallet (eller betalings-app), som kan indeholde mobildankortet. Nets selv kommer umiddelbart ikke med en ”dankort-app”, men håber på samarbejde med andre aktører.

En aktør kunne være bankerne. I ens mobilbank-app kan mobildankortet i princippet implementeres. Det samme er tilfældet hos f.eks. Swipp eller MobilePay.

Håber på samarbejde med MobilePay

En hurtig udbredelse kan eventuelt ske gennem MobilePay, som Danske Bank står bag, der med et trylleslag kan skabe kontakt til knap 3,2 millioner danskeres smartphones.

Dansk Supermarked ønsker ikke flere betalingsbokse i butikkerne, og derfor heller ikke de hvide plader fra MobilePay. Alt skal lægges ind i én betalingsterminal samt en sort boks, som kobles op tæt på terminalen .

I en artikel i Børsen byder Dansk Supermarked op til dans med Danske Bank, og håber på en aftale mellem Nets og MobilePay-løsningen.

MobilePay vil samle fordels- og loyalitetskort

Storpolitik i betalingsløsninger

Lige nu ligger landet således, at Nets på den ene side kan se MobilePay er en løftestang for mobildankortet. Omvendt kan Danske Bank se frem til en udelukkelse af alle butikker i landets to største detailkæder, og dermed en mindre betydning i betalingsmarkedet for MobilePay, hvis ikke der findes en løsning.

Netop nu afholdes der derfor stadig møder, dialoger og ”konstruktive forhandlinger” mellem parterne, og det hele ligner, at der er gået storpolitik i mobilbetalingsløsningerne i Danmark.

Med til historien hører, at Dansk Erhverv har investeret et stort tocifret millionbeløb hos Nets, i udvikling af det mobile dankort.

WEB-TV: SuperBrugsen tester selvscan og betaling på smartphones

Uvist hvor sagen ender

Dem der har smidt pengene, vil naturligvis gerne have pengene forrentet på bedste vis. Man er ikke interesseret i, at MobilePay og Danske Bank løber med hele markedet, når nu de har investeret så mange penge. Denne analyse står dog for MereMobil.dks egen regning.

I yderste konsekvens kan den hårde kommunikation overfor Danske Bank ende med, at MobilePay fra første kvartal af 2017, forsvinder som betalingsmulighed hos blandt andet Dansk Supermarked, hvis ikke Danske Bank og Nets bliver enige.

Omvendt kan Nets risikere, at ingen andre implementerer mobildankortet i en wallet-app. Dermed vil ingen slutkunder kunne bruge mobildankortet.

Der kan også ske det, at bankerne implementerer mobildankortet i deres egne mobilbank-apps, med svingende brugervenlighed til følge. Mobildankortet vil her miste folkelig udbredelse.

MereMobil.dk følger sagen fremadrettet.

Swipp tester mobilbetaling i Lidl

Mere til historien

På en Android-telefon vil mobildankortet kunne fungere som det kontaktløse dankort, hvor man ved beløb under 200 kroner, blot kortvarigt, holder telefonen hen til terminalen, uden brugeren skal logge ind i en app.

MobilePay er klar med ny betalingsfunktion

Du kan nu sende penge til venner og familie i de nordiske lande, men det er ikke gratis.

(mere…)
iPhone-brugere SKAL kunne vælge Dankort i Apple Pay

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen minder banker og kortudbydere om de danske regler for betalinger.

(mere…)
Mobilbetaling hitter i Norden

Vi er særligt vilde med mobilbetalinger i Norden, hvor det nu er den næstmest benyttede betalingsmulighed.

(mere…)
Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram