Coop klargør 1.200 butikker til mobilt Dankort

Coops butikker, som Brugsen og Kvickly, vil i efteråret være parate til at modtage betaling via det mobilbaserede Dankort fra Nets.

SuperBrugsen (Foto: MereMobil.dk)

SuperBrugsen bliver blandt de detailkæder hvor Nets mobile Dankort kan benyttes i efteråret 2016  (Foto: MereMobil.dk)

Nets arbejder på mobiludgaven af det populære Dankort, der kan lægges ind i smartphonen, og bruges til mobilbetaling i butikkerne.

Coop har nu meldt sig klar til implementering af systemet. En aftale mellem Coop og Nets betyder, at 5.000 betalingsterminaler fordelt på 1.200 butikker, nu skal opdateres. Dermed kan det mobile Dankort benyttes i Kvickly, SuperBrugsen, Daglig’ Brugsen, Fakta og Irma.

Terminalerne bliver opdateret så de kan håndtere mobilbetaling fra smartphones, både med og uden NFC-chip. En iPhone, eller Android uden NFC, vil håndtere hele processen via Bluetooth.

Coop vil også kombinere telefonen med medlemskortet.

- ”Det er en fremsynet aftale, der er indgået. Den vil gøre det lettere for vores kunder at handle i vores butikker. Samtidig kan vi gøre klar til næste trin, hvor vi vil kombinere mobilen med medlemskabet af Coop,” siger koncerndirektør Jan Madsen, Coop.

Aftalen er vigtig for Nets, som er i gang med at forberede detailhandlen på det nye mobile Dankort. Det er samtidigt den hidtil største aftale på området for Nets.

Coop forventer mobilbetalingen er køreklar i efteråret.

Detailhandels-konkurrenten Dansk Supermarked har været tidligt ude med mobilbetaling, og har samarbejdet med Danske Bank omkring MobilePay implementering i butikkerne. Coop har hidtil holdt sig udenfor MobilePay og Swipp løsningerne. Tidligere i går forlød det, at Coop i stedet ville gå andre veje.

- Coop vender MobilePay og Swipp ryggen

Mere til historien

Mobilbetaling er også et skridt mod eliminering af de mange papirboner, hvor teksten over tid forsvinder. Storebox tilbyder digitale kvitteringer i 2.500 forretninger. Selvom det lyder af mange, er nærmest mere undtagelsen end reglen, at man oplever en elektronisk kvittering dumpe ind på telefonen.

Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
MobilePay slog atter rekorder på Black Friday 2021

Black Friday er blevet til Black Week, hvilket spreder danskernes shopping ud. Black Friday er dog fortsat størst.

(mere…)
Skattestyrelsen må tjekke MobilePay-overførsler

Skatterådet har givet Skattestyrelsen lov til at hente oplysninger om MobilePay-brugere med høje overførsler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram