Coop klargør 1.200 butikker til mobilt Dankort

6

Coops butikker, som Brugsen og Kvickly, vil i efteråret være parate til at modtage betaling via det mobilbaserede Dankort fra Nets.

SuperBrugsen (Foto: MereMobil.dk)
SuperBrugsen bliver blandt de detailkæder hvor Nets mobile Dankort kan benyttes i efteråret 2016  (Foto: MereMobil.dk)

Nets arbejder på mobiludgaven af det populære Dankort, der kan lægges ind i smartphonen, og bruges til mobilbetaling i butikkerne.

Coop har nu meldt sig klar til implementering af systemet. En aftale mellem Coop og Nets betyder, at 5.000 betalingsterminaler fordelt på 1.200 butikker, nu skal opdateres. Dermed kan det mobile Dankort benyttes i Kvickly, SuperBrugsen, Daglig’ Brugsen, Fakta og Irma.

Terminalerne bliver opdateret så de kan håndtere mobilbetaling fra smartphones, både med og uden NFC-chip. En iPhone, eller Android uden NFC, vil håndtere hele processen via Bluetooth.

Coop vil også kombinere telefonen med medlemskortet.

– ”Det er en fremsynet aftale, der er indgået. Den vil gøre det lettere for vores kunder at handle i vores butikker. Samtidig kan vi gøre klar til næste trin, hvor vi vil kombinere mobilen med medlemskabet af Coop,” siger koncerndirektør Jan Madsen, Coop.

Aftalen er vigtig for Nets, som er i gang med at forberede detailhandlen på det nye mobile Dankort. Det er samtidigt den hidtil største aftale på området for Nets.

Coop forventer mobilbetalingen er køreklar i efteråret.

Detailhandels-konkurrenten Dansk Supermarked har været tidligt ude med mobilbetaling, og har samarbejdet med Danske Bank omkring MobilePay implementering i butikkerne. Coop har hidtil holdt sig udenfor MobilePay og Swipp løsningerne. Tidligere i går forlød det, at Coop i stedet ville gå andre veje.

Coop vender MobilePay og Swipp ryggen

Mere til historien

Mobilbetaling er også et skridt mod eliminering af de mange papirboner, hvor teksten over tid forsvinder. Storebox tilbyder digitale kvitteringer i 2.500 forretninger. Selvom det lyder af mange, er nærmest mere undtagelsen end reglen, at man oplever en elektronisk kvittering dumpe ind på telefonen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer