Nets på vej med mobildankort

0

I fremtiden vil det blive muligt, at benytte din mobiltelefon præcis, som du i dag bruger dit Dankort. I 2016 er Nets klar med mobildankortet.

Dankortautomat (Foto: MereMobil.dk)
Dankortautomat (Foto: MereMobil.dk)

Nets vil fra efteråret 2016 gøre det muligt, at bruge mobiltelefonen på samme måde, som vi i dag bruger Dankortet. De vil nemlig lancere et mobildankort. Det skriver Business.dk.

Men hvordan kommer dette nye mobildankort til, at fungere? Det bliver ikke en selvstændig applikation, som det kendes fra eksempelvis MobilePay og Swipp, men i stedet bliver det en løsning, der vil blive leveret til eksisterende betalingsapplikationer og er med til at gøre betalingen nemmere. Det oplyser Nets.

 – Mobilbetaling udfordres af Dankortet

Det skal derfor være muligt, at betale for varerne i supermarkedet ved, at ens mobiltelefon holdes hen til den eksisterende dankortterminal – dog skal denne være af nyere dato og kunne modtage kontaktløs betaling.

– ”Vi ser det her som hovedvejen for mobile betalinger. Det er først og fremmest en styrkelse af Dankortet og den brede brug, som kortet har,” siger Jeppe Juul-Andersen, der er direktør i Nets med ansvar for Dankortet til Børsen.

 – Myterne om sikkerheden i mobilbetaling

Med mobildankortet vil brugerne så ikke længere behøve at indtaste en kode, hvis beløbet er under 200 kroner.

Ifølge Børsen bliver ydelsen fri for gebyrer.

Mere til historien

Trods en masse forskellige mobilbetalingstjenester, så var Black Friday dagen, hvor Dankort-omsætningen blev den største nogensinde på én enkelt dag.

Læs også:
Mobilbetaling slog ikke rekord på Black Friday

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer