Nets på vej med mobildankort

I fremtiden vil det blive muligt, at benytte din mobiltelefon præcis, som du i dag bruger dit Dankort. I 2016 er Nets klar med mobildankortet.

Dankortautomat (Foto: MereMobil.dk)

Dankortautomat (Foto: MereMobil.dk)

Nets vil fra efteråret 2016 gøre det muligt, at bruge mobiltelefonen på samme måde, som vi i dag bruger Dankortet. De vil nemlig lancere et mobildankort. Det skriver Business.dk.

Men hvordan kommer dette nye mobildankort til, at fungere? Det bliver ikke en selvstændig applikation, som det kendes fra eksempelvis MobilePay og Swipp, men i stedet bliver det en løsning, der vil blive leveret til eksisterende betalingsapplikationer og er med til at gøre betalingen nemmere. Det oplyser Nets.

 - Mobilbetaling udfordres af Dankortet

Det skal derfor være muligt, at betale for varerne i supermarkedet ved, at ens mobiltelefon holdes hen til den eksisterende dankortterminal – dog skal denne være af nyere dato og kunne modtage kontaktløs betaling.

- ”Vi ser det her som hovedvejen for mobile betalinger. Det er først og fremmest en styrkelse af Dankortet og den brede brug, som kortet har,” siger Jeppe Juul-Andersen, der er direktør i Nets med ansvar for Dankortet til Børsen.

 - Myterne om sikkerheden i mobilbetaling

Med mobildankortet vil brugerne så ikke længere behøve at indtaste en kode, hvis beløbet er under 200 kroner.

Ifølge Børsen bliver ydelsen fri for gebyrer.

Mere til historien

Trods en masse forskellige mobilbetalingstjenester, så var Black Friday dagen, hvor Dankort-omsætningen blev den største nogensinde på én enkelt dag.

Læs også:
- Mobilbetaling slog ikke rekord på Black Friday

Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
Skattestyrelsen må tjekke MobilePay-overførsler

Skatterådet har givet Skattestyrelsen lov til at hente oplysninger om MobilePay-brugere med høje overførsler.

(mere…)
Apple kan sætte sig på betalingerne i Danmark

Danske Bank åbner for Apple Pay, mens EU er klar med sag mod netop Apple Pay, der stormer frem.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram