Coop vender MobilePay og Swipp ryggen

0

Coop-koncernen lancerer ikke MobilePay og Swipp i butikkerne, men arbejder på deres egen løsning.

Forsøg hos Coop med selvscanning af varer ved turen rundt i butikken (Foto: Coop)
Forsøg hos Coop med selvscanning af varer ved turen rundt i butikken (Foto: Coop)

Forretninger som SuperBrugsen, Kvickly og Fakta kommer ikke til at modtage MobilePay og Swipp ved kasserne. Ærkerivalen Dansk Supermarked har ellers lagt mange resourser i udrulningen af MobilePay, men Coop har valgt en anden vej.

Coop arbejder på at udvikle sin egen mobilbetalingsløsning, som vil kunne integreres med kendte betalingsmidler samt Coops fordelsprogram. Uden ret mange har opdaget det, har Coop opkøbt mobilbetalingsplatformen Beeptify, der nu er i gang med løsningen af opgaven.

Det første skridt er, at Coops forretninger bliver det første sted i verden, der kombinerer selvscanning af varer på smartphonen med mobilbetaling. Kunderne slipper dermed for køerne ved kassen og besværet ved en selvbetjeningskasse.

– ”Det skriger til himlen, at det er en god idé at indbygge mobilbetaling ind i den ordning, så en kunde kan scanne sine varer, putte dem direkte ned i en pose, betale og gå ud af butikken,” siger direktør i Coop Teknologi Kræn Østergaard Nielsen til Business.dk.

Tank bilen hos OK Benzin med MobilePay

Dankort er hurtigere

Coop understreger de tror på mobilbetaling, men den form der udbredes nu, er ikke god nok.

– ”Vi tror meget på mobilbetaling i dagligvarebutikker, men den form, vi hidtil har set fra de store aktører, Swipp og Mobilepay, forløser ikke potentialet. De bliver næsten ikke brugt i butikker, som vores, simpelthen fordi det er hurtigere at anvende Dankort,” siger Kræn Østergaard Nielsen.

Coop ser ikke deres løsning som en konkurrent til MobilePay og Swipp. Coop ønsker derimod at gøre det ekstra attraktivt at være medlem hos dem, hvilket 1,5 millioner danskere allerede er, og løsningen bliver ikke forbeholdt et lukket Coop-univers. Coop oplyser, de er åbne over for integration af MobilePay, Swipp og andre betalingsformer i fordelsprogrammet.

MobilePay har ikke succes i butikkerne

Ekspert er skeptisk

Eksperterne står ikke med armene oppe overfor Coops planer om deres egen version af mobilbetaling.

Jan Damsgaard, professor ved Copenhagen Business School (CBS), og ekspert i digitale betalinger, mener ikke, Coops løsning er spektakulær og minder om, at selv MobilePay med millioner af brugere ikke har haft succes med, at få danskerne til at betale ved kassen med mobilen.

En anden ekspert mener heller ikke Coop har fundet de vise sten.

– ”Jeg vil tro, at Coops nye satsning kommer til at give lige så dårlige resultater, som det at implementere en bank i Coop har givet. De får bare endnu en løsning, som næppe når ud til hovedparten af deres medlemme,” fortæller Henning N. Jensen fra PlusCON til Business.

Ikke overraskende er Danske Bank heller ikke imponeret. Det bliver kompleks, hvis forbrugerne skal bruge et ny app hvert sted de handler, mener MobilePay-grundlæggerne ifølge avisen.

Nets på vej med mobildankort

Et genialt træk med stort potentiale

Ikke alle er negative over for det nye betalingstiltag.

– ”På grænsen til det geniale,” lyder det fra Per Østergaard Jacobsen i Business.dk. Han er ekstern lektor ved CBS, og leder et forskningsprojekt om loyalitetskort.

Han mener, Coop ligefrem kan score hattrick og sætte en ny standard i dansk detailhandel.

Coop får, ifølge Per Østergaard Jacobsen, en kæmpe datamængde der kan give ny indsigt i kundernes adfærd, og dette er meget værdifuld viden, fordi der kan laves både målrettet kommunikation til kunderne.

Podcast: MeeWallet en dansk mobilbetalingsløsning

Mere til historien

Forsøget, hvor kunderne selv scanner varerne md mobilen, eller en håndscanner fra butikken, har siden november 2015 kørt i SuperBrugsen Gilleleje, SuperBrugsen Matthæusgade København og hos Kvickly Albertslund.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer