Podcast #19: Mobilbetaling – dansk virksomhed kan måske kickstarte det

En iværksættervirksomhed kan måske overhale MobilePay og Paii inden for mobilbetaling i butikkerne. Hør hvorfor MeeWallet er banebrydende.

MeeWallet

MeeWallet kan være rygraden i fremtidens betalingsløsning i detailhandlen.

Det store folkelige gennembrud for mobilbetaling lader vente på sig, men mange aktører arbejder hårdt på, at det skal ske. Primært fordi der er rigtigt mange penge i det.

Ifølge opgørelser fra Nets blev der i 2013 gennemført 1,032 milliard betalinger via Dankortet , og omsætningen endte på 318 milliarder kroner.

Hvis alternative betalingsudbydere kan flytte bare få procent af denne omsætningen til en mobilplatform, er der tale om virkelig store summer, og en betalingsform som alle spår vil blive den store vinder.

- Podcast: Mobilbetaling er godt på vej (udsendelse fra juni 2013)

Kortnummeret er fordyrende

MeeWallet er navnet på en af fremtidens betalingsløsninger, der ikke får så meget medietid, som eksempelvis MobilePay fra Danske Bank eller teleselskabernes konkurrerende tiltag Paii.

Bag MeeWallet står HawkEYE Solutions ApS, som er en nordjysk iværksættervirksomhed.

- Web-TV: Det tager flere år at udbrede Paii

I dag er betalingsstrukturen baseret omkring fysiske kort, noget folkene hos MeeWallet mener, er et fordyrende mellemled.

- ”Det vi i flere år har arbejdet på, er at overflødiggøre plastikkortet, så betalingerne kan foregå direkte fra kontoen. Kortnummeret er i virkeligheden kun identifikationsnummeret på selve kortet, og ikke det der reelt foretages betalinger med. Betalingen foregår derimod via kontonummeret,” siger Kim Vindberg-Larsen fra HawkEYE Solutions ApS til MereMobil.dk.

- Købmænd: MobilePay er for dyrt

Stort pilotprojekt i efteråret 2014

I september 2014 bliver en større, indtil videre hemmelig, jysk provinsby hjemsted for et pilotprojekt for MeeWallet. Hovedparten af byens forretninger er med i forsøget.

Coop og Dansk Supermarked har tidligere vendt tommelfingeren nedad overfor MobilePay, som mobilbetaling i deres butikker. Det vides aktuelt ikke, om disse deltager i forsøget.

Butikkerne i forsøget får installeret en lille trådløs enhed, som kan kommunikere trådløst med en applikation på smartphonen og kasseapparatet. Hvordan MeeWallet præcis gør det, vil Kim Vindberg-Larsen ikke ud med endnu.

- ”Vi er i gang med at patentere denne løsning. Og vi samarbejder med flere større potentielle partnere. Derfor holder vi dette setup død hemmeligt. Men dem der har set det, er meget benovede,” forklarer stifteren af tjenesten.

Betal med ét tryk

Konkret sker betalingen med ét enkelt tryk, også kaldet ”One Touch Pay”. Så snart applikationen er åben trykkes på ”Betal”, hvorefter der sendes en kommunikation til den trådløse enhed og kasseapparatet.

Et øjeblik efter kommer beløbet automatisk frem på mobilskærmen, uden brugeren skal foretage sig noget. Når den personlige PIN-kode er angivet, er betalingen gennemført. Hele valideringen foregår på servere i Aalborg, uden om Nets da HawkEYE Solutions har deres egen håndteringsplatform.

Kim Vindberg-Larsen fortæller, at betalingsløsningen gennemfører transaktionen, mindst lige så hurtig, som tilfældet er, når kunden bruger Dankort.

MeeWallet skal være gratis at bruge for forbrugerne, og butikkerne ikke skal forvente en omkostningsøgning, ved at bruge løsningen, i forhold til Dankort, lover stifteren.

- MobilePay åbner for betaling i butikker

Loyalitetskort skal bindes sammen

HawkEYE Solutions vil ikke selv stå for hele det setup, der ligger omkring loyalitetskort, men systemet er åbent for tredjepartsløsninger, så udbydere på denne type kort, kan spille sammen med den nordjyske virksomhed.

- ”Allerede i dag samarbejder vi med E-kvittering, og de deltager i pilotprojektet,” siger Kim Vindberg-Larsen til MereMobil.dk.

Samspillet sker via et såkaldt Wallet Applikation Programming Interface, som gør det muligt for andre virksomheder, eksempelvis Club Matas eller Coop, at kommunikere med MeeWallet.

Virker på alle platforme

Teknologien i MeeWallet vil blive tilgængelig på både Android, iOS og Windows Phone.

Fra september bliver det første gang muligt at anvende løsningen i de første danske butikker, men det vurderes, at opfindelserne omkring MeeWallet også har internationalt potentiale.

Måske bliver det lille danske firma rygraden i fremtidens mobilbetaling i Danmark såvel som udlandet.

 Lyt: Podcasten ”Dansk virksomhed kan måske kickstarte mobilbetaling"

I Teknologimagasinet MereMobil, episode 19, er gæsten stifter af HawkEYE Solutions, Kim Vindbjerg-Larsen.

Sådan lytter du til podcasten fra MereMobil.dk

Afspiller og link til download finder du i toppen af denne artikel. Du kan også hente MereMobil i iTunes Podcast, via TuneIn Radio eller finde os på YouTube.

Programmet kan også lyttes på FM via Radio Update.

Lyt også til flere udsendelser fra MereMobil.dk.

Tilrettelæggelse:
John G. Pedersen

Producer:
Mike Forde

Mere til historien

HawkEYE Solutions ApS er selvfinansierede. Personerne bag investerer i øjeblikket egne penge i virksomheden, og leder for tiden efter flere investorer. Du kan se mere om løsningen på MeeWallet.com.

Læs også:
 - Flere artikler om mobilbetaling

Internet via satellitter – hvad skal vi med det?

EP127: Internet til fjerne egne, videotransmission til kampfly og droner er over os. Bliv klogere på satellit-teknologien her.

(mere…)
Har du Kina-frygt? Forstå TikTok-sagen

EP126: Er TikTok de nye slemme ’drenge i klassen’ og har vi i vesten misforstået appen og dens hensigter? Jeg pakker TikTok-problemet ud.

(mere…)
Tynd, hurtig, god pris – mød OnePlus 11

EP125: Her kan du lytte til min test af OnePlus 11.

(mere…)
Betaling med MobilePay er i fare

EU er nøglen til at bryde Apples dominans på markedet for mobilbetaling i fysiske butikker. Sker det ikke er MobilePay i fare.

(mere…)
Sådan er den nye Samsung-telefon

EP124: Hør min Samsung Galaxy S23 Ultra test og find ud af, om den nye Samsung-telefon er pengene værd.

(mere…)
WeShare er lukket - her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram