Bip & Betal – første kig på fuld selv-scan og betaling i SuperBrugsen

WEB-TV: Coop er ved at indføre total selvbetjening, hvor kunderne selv scanner varerne og betaler med en app. Vi har prøvet Bip & Betal.

Den totale selvbetjenings-løsning

Bip & Betal i SuperBrugsen (Foto: MereMobil.dk)

Bip & Betal i SuperBrugsen (Foto: MereMobil.dk)

SuperBrugsen i Kerteminde er med i et pilotforsøg, omkring det der måske kan blive fremtidens måde at handle på.

Via en app til Android eller iPhone scanner kunderne selv varerne på turen rundt i forretningen, og betaler via applikationen. Undervejs kan man løbende selv tilføje flere varer af samme slags, fjerne varer fra “vognen” (listen) samt holde overblik på priser og det samlede beløb.

Efter betalingen, der sker via det indkodede betalingskort i applikationen (ens kreditkortoplysninger gemmes ved første køb), vises en QR-kode, der bruges til at åbne udgangsslusen.

De ældre er godt med

Selvom teknologien som udgangspunkt burde tiltale den yngre målgruppe, har den modne del af kunderne, taget Bip & Betal til sig i Kerteminde.

– ”Der er faktisk mange ældre, der bruger det. Det er også den generation der kan se, at det hjælper dem i deres dagligdag. Vi er en turistby og en kunde, der kan gennemføre købet på måske fem minutter fremfor at stå i kø i tyve minutter, kan godt se mulighederne i det,” fortæller Oscar Wiedemann, SuperBrugsen Kerteminde til MereMobil.dk.

Personalet i forretningen er instrueret i hvordan de kan hjælpe kunder, som har problemer med systemet. Erfaringerne sendes tilbage til udviklerholdet hos Coop, så applikationen kan blive bedre.

Større udbredelse i 2017

Coop tester Bip & Betal i SuperBrugsen Albertslund, Gilleleje, Hedensted og Kerteminde. Kvickly Farum, Sønderborg og Odder er ligeledes med i pilotprojektet.

Ifølge Coop varer testen resten af året, og der forventes en større udrulning til flere butikker fra 2017.

– ”Det er gået overraskende hurtigt for kunderne at vænne sig til det nye system. Det er op omkring 10 procent af alle indkøb i testbutikkerne, der allerede nu sker med Bip & Betal,” fortæller projektleder Peter Dideriksen, Coop Teknologi.

Ingen forventninger om stort svind

Bip & Betal i SuperBrugsen (Foto: MereMobil.dk)

Bip & Betal i SuperBrugsen (Foto: MereMobil.dk)

Selvom kunderne selv skal scanne varerne betyder det ikke stor nervøsitet for butikstyveri. Det handler om tillid.

– ”En gang bad du manden bag disken om dine varer. I 50’erne kom selvbetjeningsbutikkerne, hvor man selv fandt varerne. Jeg tror, det er det samme vi skal igennem igen, og som udgangspunkt stoler vi så meget på vores kunder, at vi ikke forventer nogle problemer med det,” lyder det fra Oscar Wiedemann i Kerteminde.

Det var netop Brugsforeningsbevægelsen der i 1949 hos Esbjerg Omegns Brugsforening åbnede Danmarks første rigtige selvbetjeningsbutik. Her 67 år senere er det også brugserne, der tager det næste store kvantespring inden for dagligvarehandlen.

Det bliver interessant om Coop får held med en hurtig udbredelse af den totale selvbetjening, som det skete i 50’erne med den delvise. I 1953 var der 117 selvbetjeningsbutikker i Danmark. Allerede i 1957 var tallet steget til 470 butikker, oplyser Danmarkshistorien.dk.

Mere til historien

Coop klargør for tiden 1.200 butikker til det mobile Dankort, som Net står bag. I starten af året kom det frem, at Coop ikke vil satse på mobilbetaling via MobilePay eller Swipp i koncernens forretninger.

MobilePay er klar med ny betalingsfunktion

Du kan nu sende penge til venner og familie i de nordiske lande, men det er ikke gratis.

(mere…)
Powerbank med nødstrøm til hjemmet

GUIDE: Forbliv online ved strømafbrydelser og cyberangreb. Denne powerbank med nødstrøm til hjemmet trækker både køleskab og telefoner.

(mere…)
Min første elbil: Når specs ikke holder i virkeligheden

VIDEO: Der er ifølge vores elbil-tester 3 ting, som er vigtige, når man køber sin første elbil. Se med her.

(mere…)
Dette er elbilen du SKAL prøvekøre

VIDEO: Technørden John G. er begejstret for svensk-kineseren Polestar 2. Den har knapper og er "topfed". Se videoen her.

(mere…)
Hvad gør du? Din elbil er gået ned!

VIDEO: Elbilernes software er langt fra altid fejlfrie. Skal du finde dig i softwarefejl?

(mere…)
Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram