Swipp tester ny type mobilbetaling i Lidl

0

En ny slags mobilbetaling fra Swipp og Verifone testes netop nu i dagligvarekæden Lidl.

Swipp betalings applikation (Foto: Swipp)
Swipp betalings applikation (Foto: Swipp)

En ny slags mobilbetaling testes netop nu i dagligvarebutikkerne Lidl. Den nye mobilbetaling kræver blot en ny chip i terminalerne, for at kunne gøre det nemt og billigt at tilbyde kunderne at swippe ved kassen.

Når du skal betale for dine dagligvarer, så kan det i fremtiden ske ved, at du blot holder din mobiltelefon hen til betalingsterminalen og swippe én gang.

 – Coop vender MobilePay og Swipp ryggen

Den nye løsning testes i to af Lidl’s i alt 98 butikker i Danmark. Det er desuden kun særlige testpersoner, som kan benytte denne nye form for mobilbetaling i testperioden, selvom der i alle 98 butikker er betalingsterminaler fra Verifone.

– ”Vi ser dette som en game-changer for mobilbetaling, for nu kan det ikke blive nemmere for butikker og handlende at indføre betaling fra mobiltelefonen. Indtil nu har butikkerne været nødt til at gå en omvej for at give danskerne mulighed for at betale fra telefonen. Ekstra hardware i kasselinjen og ændringer i butikkens it-system har været nogle af forhindringerne, som vi nu kan eliminere. Med denne løsning behøver butikkerne blot sætte en ny chip i deres eksisterende betalingsterminaler, så er de klar til mobilbetaling,” siger Peter Bredgaard, kommerciel chef hos Swipp.

Ingen kontakt mellem mobil og terminal

Den nye chip-løsning giver muligheden for at tilbyde kontaktløs og direkte betaling mellem Swipp (på telefonen) og betalingsterminalerne.

På nuværende tidspunkt er der gennemført hundredvis af transaktioner, men Lidl åbner først op for almindelige Swipp-brugere, når løsningen er færdigtestet.

– ”Teknisk set er vi godt tilfredse. Det er en hurtig og effektiv betalingsform, som vi ser frem til at tilbyde vores kunder. Vi kan se, at Swipp spiller godt sammen med Verifone i de to butikker, hvor vi tester løsningen. Det er en klar fordel, at vi så let kan integrere det i vores eksisterende kassesystem, og at vi ikke skal købe nye enheder til vores butikker. Hvis alt fortsætter efter planen, forventer vi at have alle betalingsterminaler i samtlige butikker klar til direkte mobilbetaling med Swipp fra maj 2016,” siger CIO Matthias Rûdinger fra Lidl.

 – Swipp vil gøre mobilbetaling lettere

Lidl-butikkerne var også først med kontaktløs betaling. Men ifølge Verifone, så er det ikke kun store butikker og kæder, som har gavn af denne mobilbetalingsløsning. Også små handlende kan have glæde af det.

Det er endnu uvist, hvornår Swipp breder løsningen ud til at gælde alle Lidl-butikker i landet.

VideoSwipp demo i Lidl

Mere til historien

Verifone har en markedsandel på lige over 50 procent i Danmark og leverer betalingsterminaler til mere end 39.000 butikker rundt i landet. Og disse kan vælge at få den nye mobilbetaling.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer