Nordea dropper Swipp og tilsluttes MobilePay

0

MobilePay får Nordea med som partner og samarbejdet åbnes op. Swipp svækkes markant.

Nordea tilslutter sig MobilePay (Foto: MobilePay)
Nordea tilslutter sig MobilePay (Foto: MobilePay)

I konkurrencen som det stadigt mere interessante marked for mobilbetalinger har Danske Bank netop smidt et trumfkort. Den største bankkonkurrent Nordea, indtræder i MobilePay, og dermed vender de ryggen til Swipp.

Beslutningen fra Nordeas side beklages af Swipp, der nu står tilbage med en række mindre banker og pengeinstitutter som samarbejdspartnere.

– ”Vi havde naturligvis gerne fortsat samarbejdet med Nordea om vores fælles mobile betalingsløsning. Nordea har valgt en anden vej, og det tager vi til efterretning,” udtaler Anders Jensen, formand for bestyrelsen i Swipp.

De forskellige services som Swipp tilbyder fortsætter uforandret.

Tilbage i Swipp står nu Nykredit, Arbejdernes Landsbank, Spar Nord, Sydbank, Jyske Bank og foreningen af Lokale Pengeinstitutter – i alt 80 banker.

Andre banker er velkomne

MobilePay vil ikke længere blive markedsført som ”MobilePay by Danske Bank” og betalingstjenesten lægges nu over i et datterselskab som får selvstændig bestyrelse.

Samtidigt inviteres interesserede banker i Danmark, Norge og Finland med i samarbejdet.

Der bliver også søgt en dialog med Swish i Sverige så nordiske brugere vil sigt vil kunne gennemføre betalinger mellem MobilePay og Swish. Svenske Swish har 4,7 millioner brugere.

Den nye samarbejdsmodel giver mulighed for integration mellem konti i flere banker og lave konto til konto betalinger, der for brugerne giver øgede muligheder.

Mere til historien

Erhvervskunder hos Nordea vil kunne modtage betalinger fra MobilePay på deres Nordea konto.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer