Nordea dropper Swipp og tilsluttes MobilePay

0

MobilePay får Nordea med som partner og samarbejdet åbnes op. Swipp svækkes markant.

Nordea tilslutter sig MobilePay (Foto: MobilePay)
Nordea tilslutter sig MobilePay (Foto: MobilePay)

I konkurrencen som det stadigt mere interessante marked for mobilbetalinger har Danske Bank netop smidt et trumfkort. Den største bankkonkurrent Nordea, indtræder i MobilePay, og dermed vender de ryggen til Swipp.

Beslutningen fra Nordeas side beklages af Swipp, der nu står tilbage med en række mindre banker og pengeinstitutter som samarbejdspartnere.

– ”Vi havde naturligvis gerne fortsat samarbejdet med Nordea om vores fælles mobile betalingsløsning. Nordea har valgt en anden vej, og det tager vi til efterretning,” udtaler Anders Jensen, formand for bestyrelsen i Swipp.

De forskellige services som Swipp tilbyder fortsætter uforandret.

Tilbage i Swipp står nu Nykredit, Arbejdernes Landsbank, Spar Nord, Sydbank, Jyske Bank og foreningen af Lokale Pengeinstitutter – i alt 80 banker.

Andre banker er velkomne

MobilePay vil ikke længere blive markedsført som ”MobilePay by Danske Bank” og betalingstjenesten lægges nu over i et datterselskab som får selvstændig bestyrelse.

Samtidigt inviteres interesserede banker i Danmark, Norge og Finland med i samarbejdet.

Der bliver også søgt en dialog med Swish i Sverige så nordiske brugere vil sigt vil kunne gennemføre betalinger mellem MobilePay og Swish. Svenske Swish har 4,7 millioner brugere.

Den nye samarbejdsmodel giver mulighed for integration mellem konti i flere banker og lave konto til konto betalinger, der for brugerne giver øgede muligheder.

Mere til historien

Erhvervskunder hos Nordea vil kunne modtage betalinger fra MobilePay på deres Nordea konto.