Microsoft er på katastrofekurs med smartphones

9

Køberne gider ikke Lumia, Windows 10 Mobile og Microsofts smartphones, der nu har kurs mod afgrunden.

Microsoft Lumia 535
Microsoft Lumia 535 (Foto: Microsoft)

Microsofts telefoner med Windows-platformen udgør nu 0,7 procent af det globale marked, viser tal fra analysefirmaet Gartner. Tallene dækker første kvartal 2016, hvor der kun blev solgt 2,4 millioner Windows-telefoner.

I samme periode 2015 lå salget på 8,2 millioner enheder, og Microsoft havde dengang en markedsandel på 2,5 procent af smartphone-markedet.

Microsoft har netop annonceret frasalget af deres entry-level telefondivision, som de tidligere købte fra Nokia, og i en kommentar til The Verge nævner Microsoft ikke nye Lumia-telefoner med så meget som ét ord, men de lover at vedligeholde eksisterende Lumia-telefoner.

Er Microsofts dage på smartphone-markedet så talte? Ikke hvis man skal tro en lækket mail fra Windows topchefen Terry Myerson. Her skriver han: ”Vi (Microsoft) er ’committed’ til at levere Windows 10 på mobile enheder“. Det oplyser Computerworld.

Rygter om Surface Phone – så vild bliver den

Microsoft vil de kommende år ikke hente markedsandele i smartphone-markedet, lyder den dystre forudsigelse fra Gartner.

Er det slut for Windows Phone? (februar 2016)

Alt imens Microsoft er på katastrofekurs, så er Nokia ironisk nok på vej tilbage. Godt nok annoncerede Microsoft et køb af Nokias mobilforretning tilbage i september 2013, men Nokia Corporation har beholdt rettighederne til varemærket samt patenterne. Det er præcis det, som nu skal udnyttes.

Nokia kommer tilbage – nye telefoner og tablets med Android

Kommentar: Økosystemet fejler

Jeg tror ikke på Microsoft, og har ikke gjort det længe. Windows 10 Mobile er et rigtigt godt system på mange punkter, men økosystemet fejler i forhold til apps. Ikke de apps Microsoft gerne vil fortælle allerede ER i deres app-store, men dem som ikke er der. Dem som forbrugerne anvender i dagligdagen.

Skifter en bruger fra Android eller iOS til en Lumia telefon vil der være ALT for meget, som ikke er tilgængeligt, og hvor der skal laves krumspring. Det duer ikke!

I erhvervssegmentet tales ofte om, at Microsoft telefonerne har godt fat. Jo tak! Men det er da ikke fordi medarbejderne selv har valgt telefonen. Det er fordi IT-afdelingen siger, at det er den de skal have eller kan få.

Ærgerligt for Windows og Microsoft. Hardwaren og styresystemet er faktisk slet ikke dårligt, men app-delen har de aldrig formået at løbe i gang.

Kommentar: Hvad har I tænkt jer, Microsoft? (2015)

Mere til historien

Da Microsoft i 2013 overtog Nokias mobilforretning var det samtidigt sidste gang vi så Nokia som varemærke på Brandirectorys top 500.

Læs også:
Køberne har ventet på Nokia

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer