Microsoft er på katastrofekurs med smartphones

Køberne gider ikke Lumia, Windows 10 Mobile og Microsofts smartphones, der nu har kurs mod afgrunden.

Microsoft Lumia 535

Microsoft Lumia 535 (Foto: Microsoft)

Microsofts telefoner med Windows-platformen udgør nu 0,7 procent af det globale marked, viser tal fra analysefirmaet Gartner. Tallene dækker første kvartal 2016, hvor der kun blev solgt 2,4 millioner Windows-telefoner.

I samme periode 2015 lå salget på 8,2 millioner enheder, og Microsoft havde dengang en markedsandel på 2,5 procent af smartphone-markedet.

Microsoft har netop annonceret frasalget af deres entry-level telefondivision, som de tidligere købte fra Nokia, og i en kommentar til The Verge nævner Microsoft ikke nye Lumia-telefoner med så meget som ét ord, men de lover at vedligeholde eksisterende Lumia-telefoner.

Er Microsofts dage på smartphone-markedet så talte? Ikke hvis man skal tro en lækket mail fra Windows topchefen Terry Myerson. Her skriver han: ”Vi (Microsoft) er ’committed’ til at levere Windows 10 på mobile enheder". Det oplyser Computerworld.

- Rygter om Surface Phone - så vild bliver den

Microsoft vil de kommende år ikke hente markedsandele i smartphone-markedet, lyder den dystre forudsigelse fra Gartner.

- Er det slut for Windows Phone? (februar 2016)

Alt imens Microsoft er på katastrofekurs, så er Nokia ironisk nok på vej tilbage. Godt nok annoncerede Microsoft et køb af Nokias mobilforretning tilbage i september 2013, men Nokia Corporation har beholdt rettighederne til varemærket samt patenterne. Det er præcis det, som nu skal udnyttes.

- Nokia kommer tilbage – nye telefoner og tablets med Android

Kommentar: Økosystemet fejler

Jeg tror ikke på Microsoft, og har ikke gjort det længe. Windows 10 Mobile er et rigtigt godt system på mange punkter, men økosystemet fejler i forhold til apps. Ikke de apps Microsoft gerne vil fortælle allerede ER i deres app-store, men dem som ikke er der. Dem som forbrugerne anvender i dagligdagen.

Skifter en bruger fra Android eller iOS til en Lumia telefon vil der være ALT for meget, som ikke er tilgængeligt, og hvor der skal laves krumspring. Det duer ikke!

I erhvervssegmentet tales ofte om, at Microsoft telefonerne har godt fat. Jo tak! Men det er da ikke fordi medarbejderne selv har valgt telefonen. Det er fordi IT-afdelingen siger, at det er den de skal have eller kan få.

Ærgerligt for Windows og Microsoft. Hardwaren og styresystemet er faktisk slet ikke dårligt, men app-delen har de aldrig formået at løbe i gang.

- Kommentar: Hvad har I tænkt jer, Microsoft? (2015)

Mere til historien

Da Microsoft i 2013 overtog Nokias mobilforretning var det samtidigt sidste gang vi så Nokia som varemærke på Brandirectorys top 500.

Læs også:
- Køberne har ventet på Nokia

Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

(mere…)
EA-chef: Microsofts opkøb af Activision Blizzard betyder ikke noget

Microsofts opkøb af Activision Blizzard er ikke uden problemer. Konkurrenten EA er dog ikke bekymret, lyder det fra topchefen.

(mere…)
Dårligste smartphone-salg i mere end et årti

Nye tal viser, at smartphonesalget fortsætter med at falde og første kvartal 2023 var det dårligste i mere end et årti.

(mere…)
Der tales meget om kinesiske telefoner, men køber vi dem?

OnePlus, Motorola og Xiaomi er meget synlige. Kan ”larmen” omsættes til salg i butikkerne.

(mere…)
UK: Microsofts opkøb af Activision er afvist

De engelske myndigheder har spændt ben for godkendelse af Microsofts ønskede opkøb af Activision Blizzard Entertainment.

(mere…)
Windows 10 lukker om to år

Kører du Windows 10, skal du inden længe overveje at opdatere til Windows 11.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram