Er det slut for Windows Phone?

Med en markedsandel på 1,1 procent, manglende apps og ingen producenter til at drive udbredelsen, ser fremtiden for Windows Phone dyster ud.

Softwareopdatering Windows Phone 8.1

Windows Phone og Windows 10 Mobile har haft svært ved at få fodfæste.

For omkring fem år siden startede Windows Phone ud som en lovende konkurrent til Android og iOS. Flere teleselskaber, som jeg gennem tiden har talt med, har udtrykt tilfredshed med, at duopolet fra Apple og Google kunne udfordres, for at give mere bredde i markedet.

Selvom Windows Phone som system, og telefonerne, har fået stor ros, er kunderne ligeglade med produkterne. Trods muligheden for, at alle mobilproducenter via en licensaftale med Microsoft, kunne skabe telefoner med Windows Phone-systemet er det ikke sket i noget særligt omfang. Og Microsoft selv har ikke kunne drive platformen frem.

Salget af Windows Phone-enheder nåede det seneste kvartal et nyt lavpunkt, der ikke er set dårligere siden første kvartal 2013. Salget blev på 4,5 millioner styks. Det kan sammenlignet med 10,5 millioner i samme kvartal for et år siden.

Ifølge The Verge har Microsoft og Nokia til sammen solgt 110 millioner Windows Phones. I de samme periode har iOS og Android-baserede telefoner været solgt i 4,5 milliarder styks. Ifølge IDC svarer det til en markedsandel til Windows Phone på 1,1 procent.

Selvom Microsoft har foretaget mange forsøg, er de ikke lykkedes. De seneste telefoner Lumia 950 og Lumia 950 XL er skuffende, og Windows 10 Mobile har i den foreliggende version mange irriterende småfejl. Når det er sagt, så er manglen på apps – de rigtigt apps – platformens største problem.

TEST: Lumia 950 XL – topmodellen skuffer

Spørgsmålet er om det nu er slut for Windows Phone og Windows 10 Mobile? Microsoft vil nok modsige det, men hvis ingen eller kun få køber produkterne, er der jo en grænse for hvor længe man kan tillade at fortsætte udviklingen af nye produkter.

Nu lukker supporten på Internet Explorer 8, 9 og 10

Web-TV: Sådan er Lumia 950 og Lumia 950 XL

Mere til historien

På MereMobil.dk holder vi rigtigt meget af Windows Phone og Windows 10 Mobile, men desværre må vi også se kendsgerningerne i øjnene. Det blev vist ikke ”all that”.

Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Microsoft og Activision Blizzard aftalen er godkendt

Nu er det officielt. Microsoft har fået grønt lys til opkøbet af Activision Blizzard.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Nu fjernes det simple skriveprogram fra Windows

WordPad bliver ikke længere opdateret og udfases, fortæller Microsoft.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Microsoft udfaser Xbox Live Gold

Xbox har annonceret, at de udfaser Xbox Live Gold tjenesten og erstatter den med en ny tjeneste under Game Pass navnet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram