Nu lukker supporten på Internet Explorer 8, 9 og 10

Microsoft trækker stikket på de tre gamle browsere Internet Explorer 8, 9 og 10. Brugerne anbefales straks at opgradere.

Internet Explorer 9

Internet Explorer 9

Hvis du kører med en gammel version af Windows, eller har du ikke i lang tid installeret opdateringer via Windows Update, så er du guf for hackere og andre IT-kriminelle. Bruger du oven i købet Internet Explorer 8, 9 og 10 er du endnu mere i risikogruppen.

- ”Vi ved en stor del af den kriminalitet, som sker på nettet, sker gennem browseren. Det er reelt kun brugere, som ikke bruger Windows Update, der vil være udsat, og som vil bruge tidligere versioner af Internet Explorer,” siger Katrine Prien fra Microsoft Danmarks kommunikationsafdeling til MereMobil.dk.

Tirsdag den 12. januar 2016 stopper Microsoft med at supportere og udsende opdateringer til Internet Explorer 8, 9 og 10, hvilket i endnu højere grad bringer brugerne af disse browser-versioner i farezonen overfor kriminelle på nettet.

Den sidste opdatering kommer tirsdag, hvorefter brugerne på skærmen vil modtage en anbefaling om, at opdatere til Internet Explorer 11 – en såkaldt ”end of life”-besked, lyder det fra Microsoft.

I Internet Explorer 11 kan brugerne køre en emulering af andre browsere, så man stadig kan få sites til at virke, der af den ene eller anden årsag kun kører i gamle browser-versioner.

Naturligvis kan man godt fortsætte med at benytte gamle Internet Explorer versioner på sin PC, men så er det sikkerhedsmæssigt på eget ansvar.

Ifølge Netmarketshare havde Internet Explorer 9 i december 2015 en markedsandel på 6,67 procent. Version 8 lå på 8,95 procent mens IE 10 havde 4,18 procents udbredelse.

- Surface Book - endnu en fed bærbar fra Microsoft

Mere til historien

Internet Explorer 9 blev frigivet den 14. marts 2011 og her godt fem år senere slutter den altså sit liv på nettet.

Microsoft inviterer til event i oktober

Microsoft har sendt invitationerne ud til et nyt event, som finder sted i oktober. Måske nye Surface-produkter er på vej.

(mere…)
Pas på falske iPhone 14-salgssider

ADVARSEL: Falske sider der lokker med rabat på iPhone 14, hvis du forudbestiller nu, er eksploderet.

(mere…)
Pas på disse apps i Google Play

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har fundet 35 apps i Google Play, som du ikke må downloade. Læs her og bliv klogere på hvad skade de kan gøre.

(mere…)
Apple har udsendt VIGTIG sikkerhedsopdatering

Apple advarer mod en fejl, som gør det muligt for hackere at tage kontrol over dine Apple-enheder. Opdater til nyeste version nu.

(mere…)
Netflix vælger Microsoft som partner til annoncebetalt streaming

Netflix er presset og nu skal Microsoft hjælpe mod faldende kundetal.

(mere…)
Internet Explorer er sendt på pension

Microsoft sender Internet Explorer browseren på pension efter næsten 27 års tro tjeneste.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram