Nu lukker supporten på Internet Explorer 8, 9 og 10

Microsoft trækker stikket på de tre gamle browsere Internet Explorer 8, 9 og 10. Brugerne anbefales straks at opgradere.

Internet Explorer 9

Internet Explorer 9

Hvis du kører med en gammel version af Windows, eller har du ikke i lang tid installeret opdateringer via Windows Update, så er du guf for hackere og andre IT-kriminelle. Bruger du oven i købet Internet Explorer 8, 9 og 10 er du endnu mere i risikogruppen.

– ”Vi ved en stor del af den kriminalitet, som sker på nettet, sker gennem browseren. Det er reelt kun brugere, som ikke bruger Windows Update, der vil være udsat, og som vil bruge tidligere versioner af Internet Explorer,” siger Katrine Prien fra Microsoft Danmarks kommunikationsafdeling til MereMobil.dk.

Tirsdag den 12. januar 2016 stopper Microsoft med at supportere og udsende opdateringer til Internet Explorer 8, 9 og 10, hvilket i endnu højere grad bringer brugerne af disse browser-versioner i farezonen overfor kriminelle på nettet.

Den sidste opdatering kommer tirsdag, hvorefter brugerne på skærmen vil modtage en anbefaling om, at opdatere til Internet Explorer 11 – en såkaldt ”end of life”-besked, lyder det fra Microsoft.

I Internet Explorer 11 kan brugerne køre en emulering af andre browsere, så man stadig kan få sites til at virke, der af den ene eller anden årsag kun kører i gamle browser-versioner.

Naturligvis kan man godt fortsætte med at benytte gamle Internet Explorer versioner på sin PC, men så er det sikkerhedsmæssigt på eget ansvar.

Ifølge Netmarketshare havde Internet Explorer 9 i december 2015 en markedsandel på 6,67 procent. Version 8 lå på 8,95 procent mens IE 10 havde 4,18 procents udbredelse.

Surface Book – endnu en fed bærbar fra Microsoft

Mere til historien

Internet Explorer 9 blev frigivet den 14. marts 2011 og her godt fem år senere slutter den altså sit liv på nettet.

Du kan afprøve 5G-internet i 30 dage

Virker 5G-internet godt nok? Teleselskaberne er klar med gode tilbud og nogle lader dig endda afprøve 5G-internet i 30 dage.

(mere…)
Microsoft anklages for misbrug af skolebørns data

En sag fra Østrig om skolebørns data minder om Chromebook-sagen, og kan få betydning i Danmark.

(mere…)
Gode råd: Svindlere jager også i din ferie

TIPS: Få gode råd til bedre IT-sikkerhed i ferien. I 2023 blev 189.000 danskere udsat for digital svindel.

(mere…)
Microsoft Flight Simulator 2024 er annonceret

Et nyt Flight Simulator spil er blevet annonceret af Microsoft.

(mere…)
Xbox Series X er nu uden diskdrev

Microsoft ændrer i deres line-up, og tegner et billede af fremtiden.

(mere…)
Så hurtigt kan dit kodeord på 8 tegn hackes

De fleste hjemmesider kræver en adgangskode på mere end otte tegn, men kravene bør være højere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram