Nu lukker supporten på Internet Explorer 8, 9 og 10

Microsoft trækker stikket på de tre gamle browsere Internet Explorer 8, 9 og 10. Brugerne anbefales straks at opgradere.

Internet Explorer 9

Internet Explorer 9

Hvis du kører med en gammel version af Windows, eller har du ikke i lang tid installeret opdateringer via Windows Update, så er du guf for hackere og andre IT-kriminelle. Bruger du oven i købet Internet Explorer 8, 9 og 10 er du endnu mere i risikogruppen.

- ”Vi ved en stor del af den kriminalitet, som sker på nettet, sker gennem browseren. Det er reelt kun brugere, som ikke bruger Windows Update, der vil være udsat, og som vil bruge tidligere versioner af Internet Explorer,” siger Katrine Prien fra Microsoft Danmarks kommunikationsafdeling til MereMobil.dk.

Tirsdag den 12. januar 2016 stopper Microsoft med at supportere og udsende opdateringer til Internet Explorer 8, 9 og 10, hvilket i endnu højere grad bringer brugerne af disse browser-versioner i farezonen overfor kriminelle på nettet.

Den sidste opdatering kommer tirsdag, hvorefter brugerne på skærmen vil modtage en anbefaling om, at opdatere til Internet Explorer 11 – en såkaldt ”end of life”-besked, lyder det fra Microsoft.

I Internet Explorer 11 kan brugerne køre en emulering af andre browsere, så man stadig kan få sites til at virke, der af den ene eller anden årsag kun kører i gamle browser-versioner.

Naturligvis kan man godt fortsætte med at benytte gamle Internet Explorer versioner på sin PC, men så er det sikkerhedsmæssigt på eget ansvar.

Ifølge Netmarketshare havde Internet Explorer 9 i december 2015 en markedsandel på 6,67 procent. Version 8 lå på 8,95 procent mens IE 10 havde 4,18 procents udbredelse.

- Surface Book - endnu en fed bærbar fra Microsoft

Mere til historien

Internet Explorer 9 blev frigivet den 14. marts 2011 og her godt fem år senere slutter den altså sit liv på nettet.

Nu fjernes det simple skriveprogram fra Windows

WordPad bliver ikke længere opdateret og udfases, fortæller Microsoft.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Sådan undgår at blive svindlet digitalt

TIP: Her er 5 gode råd til, hvordan du undgår digital svindel, hvilket cirka 150.000 danskere hvert år oplever.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
Netgear Orbi 960 test | Effektivt WiFi 6E mesh-netværk

TEST: Virkelig god Wi-Fi dækning i hele boligen og lynhurtige hastigheder. Jeg har prøvet Netgear Orbi 960.

(mere…)
Microsoft udfaser Xbox Live Gold

Xbox har annonceret, at de udfaser Xbox Live Gold tjenesten og erstatter den med en ny tjeneste under Game Pass navnet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram