Nokia kommer tilbage – Android-telefoner på vej

Nokia gør comeback på mobilmarkedet med Android telefoner og tablets. En ændret Microsoft strategi har gjort det muligt.

Nokia 6500 (Foto: Nokia)

Nokia 6500 (Foto: Nokia)

Verdens mobil-, tech- og Nokia-fans har i årevis drømt om den perfekte Android-baserede Nokia-telefon. Nu ser drømmene ud til at blive til virkelighed.

Nokia har underskrevet en 10-års eksklusiv licensaftale med det nyetablerede finske firma HDM Global Oy, der får rettigheder til at producere og markedsføre Nokia-branded telefoner og tablets, fremstillet af et datterselskab af Foxconn i Taiwan.

Selvom Nokia aldrig har været et stort navn i den moderne smartphone-tid, har de stadig en del telefonpatenter i skuffen, og de har tidligere været ude og nævne en brandlicens-model, som vejen til et comeback. Det er præcis det, som nu bliver til virkelighed.

Et Nokia-comeback med Android

HDM Global Oy vil kunne fremstille alle typer af Nokia-telefoner og tablets. Det kan lade sig gøre fordi Microsoft har annonceret, at de sælger deres entry-level telefondel til Foxconns datterselskab FIH Mobile og HDM Global for 350 millioner dollars. Det var den del, som oprindeligt blev opkøbt i forbindelse med Nokia-handlen.

I aftalen ligger, at HDM køber rettighederne fra Microsoft til at bruge Nokia-varemærket på basistelefoner frem til 2024.

Porteføljen af nye smartphones og tablets vil blive baseret på Android, bekræfter Nokia Corporation i en pressemeddelelse.

Nokia connecting logo

Logoet mange kender som en del af deres mobilopvækst (Foto: Nokia)

I den oprindelige salgsaftale af Nokia Smartdevices og Nokia Mobile Phone til Microsoft, valgte Nokia Corporation at beholde og vedligeholde varemærket NOKIA. Også patenterne beholdt Nokia Corporation, men udlånte dem til Microsoft i en 10 års periode. Udlånet er ikke eksklusivt, og derfor kan Nokia sagtens benytte patenterne selv.

- Kommentar: Tak for alt, Nokia

Farvel til Microsoft og Lumia?

Vil den store ændring i mobilstrategien hos Microsoft få indflydelse på smartphone-delen og Lumia-telefonerne?  Måske! The Verge bringer nedenstående statement fra Microsoft:

- ”Microsoft will continue to develop Windows 10 Mobile and support Lumia phones such as the Lumia 650, Lumia 950 and Lumia 950 XL, and phones from OEM partners like Acer, Alcatel, HP, Trinity and VAIO."

Her skal man hæfte sig ved ordet ”support”. Microsoft vil supportere eksisterende telefoner, men udtalelsen forholder sig ikke til, hvorvidt de vil udvikle nye Lumia enheder. Hvis det kan tolkes ud af Microsofts statement, kan Microsofts dage som smartphone-producent måske være ved at ebbe ud.

- Kommentar: Hvad har I tænkt jer, Microsoft? (2015)
- Er det slut for Windows Phone? (2016)

Mere til historien

Snakken om Android-baserede Nokia telefoner er ikke ny, men nu skal fans passe på med at hype licensaftalen for meget. Forventningerne til kommende produkter kan blive så store, at et uanset hvor fede produkterne måtte være, ikke kan indfries. Husk på. Siden Nokias storhedsdage er konkurrenterne blevet MEGET bedre.

HMD Global vil lancere telefoner i eget navn

Det er HMD Global, som står bag Nokia-telefoner, men de vil også lancere telefoner i eget navn.

(mere…)
Nokia G42 5G klar i ny farve

Den reparationsvenlige smartphone, Nokia G42 5G, er kommet i en ny smart farve. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Nu fjernes det simple skriveprogram fra Windows

WordPad bliver ikke længere opdateret og udfases, fortæller Microsoft.

(mere…)
Microsoft udfaser Xbox Live Gold

Xbox har annonceret, at de udfaser Xbox Live Gold tjenesten og erstatter den med en ny tjeneste under Game Pass navnet.

(mere…)
Call of Duty vil fortsat blive udgivet til PlayStation

Bliver handlen mellem Microsoft og Activision Blizzard godkendt, så vil Call of Duty fortsat udkomme til PlayStation.

(mere…)
Skift batteri, skærm og ladeport selv på Nokia G42 5G

HMD Global har lanceret den meget reparationsvenlige smartphone Nokia G42 5G er nu klar på hylderne hos de danske mobilforhandlere. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram