HTC kommer tilbage på hylderne

0

Ændret mindset og ny landechef bringer nu kriseramte HTC tilbage på hylderne i vigtige salgskanaler.

HTC
HTC kommer tilbage i vigtige salgskanaler

HTC har gennem de seneste år haft vanskeligt ved at finde fodfæste i markedet. Gode produkter og positive anmeldelser over hele verden har understreget, at HTC stadig kan skabe interessante smartphones, men mobilmarkedet er ubarmhjertigt, og udmærkelser fra anmeldere er ikke altid noget, der flytter telefonerne fra hylderne og til købernes lommer.

Den svage efterspørgsel har ført til, at nogle salgskanaler har sat HTC-salget på pause. TDC har i den forbindelse været mest tydelig i kommunikationen. Hos landets største teleselskab har der ikke været plads til produkter, som kunderne ikke har interesse i. Samme tendens har været gældende hos Elgiganten.

Presset hos HTC eksisterer over hele verden, men i Danmark sker der nu noget positivt for den taiwanske mobilproducent.

Et vendepunkt med ny chef

Efter den nordiske mobilchef Peter Frølund, der har bestredet posten siden 2006, har overladt roret til tyskeren Jan Costa Thiele, der kommer fra en stilling som salgsansvarlig for Tyskland, Østrig og Schweitz, blæser der nye vinde på det nordiske kontor i Dragør.

Farvel til HTC-Peter i Danmark

Elgiganten, en af de største salgskanaler uden for operatørne, har besluttet igen at satse på HTC. I første omgang HTC One M9 og HTC One M8s.

– ”Vi har haft en tænkepause og kommet til enighed om, at finde hinanden igen, og prøve at få samarbejdet op at køre,” siger salgschef i Elgiganten, Michael West, til MereMobil.dk.

Hvorvidt det er den nye landechef, der har udløst ophøret af tænkepausen, siger Michael West ikke noget om.

– ”Jeg synes det er et frisk pust, at der er kommet nye øjne på. Det giver nye muligheder,” lød den afsluttende kommentar fra Elgiganten, i forbindelse med interviewet til denne artikel.

Møde med TDC er planlagt

Den største operatør i Danmark, TDC, har hidtil ikke ønsket HTCs nyere produkter på hylderne. Ved præsentationen af Desire 920 i december 2014 slog TDC fast, at HTC Ikke skulle regne med en plads i butikkerne.

– ”Vi har stort set ingen efterspørgsel efter HTC’s produkter fra vores kunder,” sagde Morten Steen Jensen, afdelingsdirektør, Device Management i TDC til MereMobil.dk i før jul.

Efter Jan Costa Thiele er tiltrådt lader det til, at Morten Steen Jensen er blevet mere mild, og vil inden længe mødes med HTC.

3 var efter offentliggørelsen af HTC One M9 ikke blandt de første, der meldte sig ind som salgspartnere, men det har siden ændret sig, og M9 er kommet i sortiment hos 3.

– ”Jeg føler, der blæser positive vinde, og den nye HTC One M9 sælger udmærket,” siger direktør for privatmarkedet hos 3, David Elsass.

Begrænset interesse for HTC One M9

Det handler om relationer

HTC mener relationerne til samarbejdspartnerne har været vigtige for, at kunne komme tilbage i butikkerne.

– ”Jeg tror årsagen til ændringen har været, at vi har været vedholdende og bygget relationerne op, og jeg kan f.eks. bekræfte, at vi har sat i et møde op med TDC,” siger Kim Damkjær, salgschef for HTC i Danmark og Finland.

Det aktuelle lineup af salgskanaler for HTC One M9 ser nu således ud: Telenor, Telmore, Telia, Call Me, CBB, Bibob, 3 og Elgiganten.

Kilder i markedet som MereMobil.dk har talt med fortæller om et forandret mindset i HTC. Fra en generel holdning om, at de var et megabrand, og skulle behandles som et sådant, er tilgangen nu langt mere ydmyg, og det lader til, at Dragør-holdet godt ved, at der nu skal kæmpes fra hus-til-hus – og at man skal banke pænt på, for at komme ind.

Kriseramt HTC degraderer topchefen

Mere til historien

Udover HTC One M9 har en række forhandlere og valgt, at tage HTC One M8s i sortiment. M8s er en faceliftet udgave af HTC One M8, der var sidste års topmodel.

Læs også:
Web-TV: HTC One M9 er desværre skuffende
Test: HTC One M9 – et deja-vu

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer