HTC kommer tilbage på hylderne

Ændret mindset og ny landechef bringer nu kriseramte HTC tilbage på hylderne i vigtige salgskanaler.

HTC

HTC kommer tilbage i vigtige salgskanaler

HTC har gennem de seneste år haft vanskeligt ved at finde fodfæste i markedet. Gode produkter og positive anmeldelser over hele verden har understreget, at HTC stadig kan skabe interessante smartphones, men mobilmarkedet er ubarmhjertigt, og udmærkelser fra anmeldere er ikke altid noget, der flytter telefonerne fra hylderne og til købernes lommer.

Den svage efterspørgsel har ført til, at nogle salgskanaler har sat HTC-salget på pause. TDC har i den forbindelse været mest tydelig i kommunikationen. Hos landets største teleselskab har der ikke været plads til produkter, som kunderne ikke har interesse i. Samme tendens har været gældende hos Elgiganten.

Presset hos HTC eksisterer over hele verden, men i Danmark sker der nu noget positivt for den taiwanske mobilproducent.

Et vendepunkt med ny chef

Efter den nordiske mobilchef Peter Frølund, der har bestredet posten siden 2006, har overladt roret til tyskeren Jan Costa Thiele, der kommer fra en stilling som salgsansvarlig for Tyskland, Østrig og Schweitz, blæser der nye vinde på det nordiske kontor i Dragør.

Farvel til HTC-Peter i Danmark

Elgiganten, en af de største salgskanaler uden for operatørne, har besluttet igen at satse på HTC. I første omgang HTC One M9 og HTC One M8s.

– ”Vi har haft en tænkepause og kommet til enighed om, at finde hinanden igen, og prøve at få samarbejdet op at køre,” siger salgschef i Elgiganten, Michael West, til MereMobil.dk.

Hvorvidt det er den nye landechef, der har udløst ophøret af tænkepausen, siger Michael West ikke noget om.

– ”Jeg synes det er et frisk pust, at der er kommet nye øjne på. Det giver nye muligheder,” lød den afsluttende kommentar fra Elgiganten, i forbindelse med interviewet til denne artikel.

Møde med TDC er planlagt

Den største operatør i Danmark, TDC, har hidtil ikke ønsket HTCs nyere produkter på hylderne. Ved præsentationen af Desire 920 i december 2014 slog TDC fast, at HTC Ikke skulle regne med en plads i butikkerne.

– ”Vi har stort set ingen efterspørgsel efter HTC’s produkter fra vores kunder,” sagde Morten Steen Jensen, afdelingsdirektør, Device Management i TDC til MereMobil.dk i før jul.

Efter Jan Costa Thiele er tiltrådt lader det til, at Morten Steen Jensen er blevet mere mild, og vil inden længe mødes med HTC.

3 var efter offentliggørelsen af HTC One M9 ikke blandt de første, der meldte sig ind som salgspartnere, men det har siden ændret sig, og M9 er kommet i sortiment hos 3.

– ”Jeg føler, der blæser positive vinde, og den nye HTC One M9 sælger udmærket,” siger direktør for privatmarkedet hos 3, David Elsass.

Begrænset interesse for HTC One M9

Det handler om relationer

HTC mener relationerne til samarbejdspartnerne har været vigtige for, at kunne komme tilbage i butikkerne.

– ”Jeg tror årsagen til ændringen har været, at vi har været vedholdende og bygget relationerne op, og jeg kan f.eks. bekræfte, at vi har sat i et møde op med TDC,” siger Kim Damkjær, salgschef for HTC i Danmark og Finland.

Det aktuelle lineup af salgskanaler for HTC One M9 ser nu således ud: Telenor, Telmore, Telia, Call Me, CBB, Bibob, 3 og Elgiganten.

Kilder i markedet som MereMobil.dk har talt med fortæller om et forandret mindset i HTC. Fra en generel holdning om, at de var et megabrand, og skulle behandles som et sådant, er tilgangen nu langt mere ydmyg, og det lader til, at Dragør-holdet godt ved, at der nu skal kæmpes fra hus-til-hus – og at man skal banke pænt på, for at komme ind.

Kriseramt HTC degraderer topchefen

Mere til historien

Udover HTC One M9 har en række forhandlere og valgt, at tage HTC One M8s i sortiment. M8s er en faceliftet udgave af HTC One M8, der var sidste års topmodel.

Læs også:
Web-TV: HTC One M9 er desværre skuffende
Test: HTC One M9 – et deja-vu

Arbejder HTC med et comeback? Rygter på HTC U23 Pro

RYGTE: HTC U23 Pro den første nye telefon i lang tid fra HTC. Er de mon på vej tilbage?

(mere…)
HTC er tilbage med Desire 22 Pro

HTC var tidligere en af smartphone-mastodonterne. Nu forbindes de mest med Virtual Reality (VR). I dag sendes HTC Desire 22 pro i forsalg.

(mere…)
Er HTC klar til comeback? Ny smartphone på vej

HTC var engang en af de meget populære Android-producenter. Nu er de på vej med et comeback.

(mere…)
Vil HTC gøre comeback?

For et halvt årti siden var HTC en af de store spillere. Succesen ebbede dog stille ud. En ny rapport peger på at det kan ændre sig.

(mere…)
Ville sælge udgåede telefoner: Nuuday mister millionkontrakt

Stor erhvervsforhandler undrede sig over, at Nuuday vandt millionkontrakt med tilbud som ikke opfyldte udbudsbetingelsers mindstekrav.

(mere…)
LG overvejer exit fra smartphone-markedet

Smartphone-afdelingen trækker blodrøde spor i regnskabet hos LG, der nu overvejer en drastisk beslutning.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram