Farvel til HTC-Peter i Danmark

0

HTC har indsat en ny chef i det nordiske marked for at vende udviklingen. Peter Frølund bliver direktør i Storbritannien og Irland.

HTC
HTC (Foto: MereMobil.dk)

Siden 2006 har Peter Frølund været synonym med HTC i Danmark. Det var årstallet hvor det taiwanske mobilbrand etablerede sig som HTC, og lagde Qtek på hylden. Qtek var det navn HTC, frem til 2006, solgte produkter under i blandt andet det danske marked.

47-årige Peter Frølund har været kendt som en særdeles passioneret mobilchef, som uanset hvordan HTC klarede sig, har kæmpet for varemærket.

Nu skal Frølund slå sine folder som administrerende direktør for HTC i Storbritannien og Irland. Siden 2013 har Peter Frølund ud over det nordiske marked, også haft ansvaret for Storbritannien.

– ”At bringe HTC til Norden har været en helt fantastisk rejse, som jeg startede på tilbage i 2006. I 2013 fik jeg ansvaret for markedet i Storbritannien og Irland, og for at kunne vækste markederne yderligere, har jeg brug for at dedikere al min tid her,” lyder det fra den afgående nordiske mobilchef.

Anmeldelse: HTC One M9 er et deja-vu

Jan Costa er den nye

Jan Costa Thiele HTC
Jan Costa Thiele, ny nordisk chef for HTC.

I Norden overtager Jan Costa Thiele ansvaret for HTC.

Jan Costa har siden 2011 haft salgsansvaret for HTC i Tyskland, Østrig og Schweitz. Før dette arbejdede han som Vice President of Sales Development hos Gigaset Communications (tidligere Siemens).

Kort fortalt bliver opgaven, at få HTC tilbage i bevidstheden hos de nordiske mobilkøbere, og få lagt en HTC-telefon i lommen på dem.

HTC fik i 2013 et kæmpe comeback med HTC One (M7) der vandt priser og anmelderhjerter verden over. HTC fik efterfølgende svært ved, at vende den positive omtale til salgsmæssig succes, og i dag har toneangivende operatører, som eksempelvis TDC, fravalgt HTC i forretningerne.

TDC er åben for dialog

Hvorvidt den nye nordiske chef kan bringe HTC tilbage, også hos en operatør som TDC, er stadig et åbent spørgsmål.

– ”Vi vil i nærmeste fremtid mødes med Jan Costa. Der forventer jeg selvfølgeligt at høre, hvad hans strategi er for HTCs videre færd i Danmark. Om det så giver anledning til forandringer i samarbejdet fremrettet, må vi vente og se,” siger Morten Steen Jensen, afdelingsdirektør, Device Management i TDC, til MereMobil.dk.

Morten Steen mener desuden det er vigtigt for HTC, at have et fornuftigt investeringsniveau i markedet, sådan som konkurrenterne har.

– ”Det her marked er for de fleste som at pumpe luft i et dæk med hul på. Så længe der pumpes går det rimeligt, men så snart der stoppes bliver det mindre sjovt,” lyder det fra Morten Steen Jensen.

Web-TV: Derfor er HTC One M9 skuffende

Mere til historien

Tidligere på året skete der også udskiftning på internationalt plan hos HTC. Topchefen Peter Chou blev degraderet og overlod ledelsen til medgrundlæggeren Cher Wang.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer