Farvel til HTC-Peter i Danmark

HTC har indsat en ny chef i det nordiske marked for at vende udviklingen. Peter Frølund bliver direktør i Storbritannien og Irland.

HTC

HTC (Foto: MereMobil.dk)

Siden 2006 har Peter Frølund været synonym med HTC i Danmark. Det var årstallet hvor det taiwanske mobilbrand etablerede sig som HTC, og lagde Qtek på hylden. Qtek var det navn HTC, frem til 2006, solgte produkter under i blandt andet det danske marked.

47-årige Peter Frølund har været kendt som en særdeles passioneret mobilchef, som uanset hvordan HTC klarede sig, har kæmpet for varemærket.

Nu skal Frølund slå sine folder som administrerende direktør for HTC i Storbritannien og Irland. Siden 2013 har Peter Frølund ud over det nordiske marked, også haft ansvaret for Storbritannien.

– ”At bringe HTC til Norden har været en helt fantastisk rejse, som jeg startede på tilbage i 2006. I 2013 fik jeg ansvaret for markedet i Storbritannien og Irland, og for at kunne vækste markederne yderligere, har jeg brug for at dedikere al min tid her,” lyder det fra den afgående nordiske mobilchef.

Anmeldelse: HTC One M9 er et deja-vu

Jan Costa er den nye

Jan Costa Thiele HTC

Jan Costa Thiele, ny nordisk chef for HTC.

I Norden overtager Jan Costa Thiele ansvaret for HTC.

Jan Costa har siden 2011 haft salgsansvaret for HTC i Tyskland, Østrig og Schweitz. Før dette arbejdede han som Vice President of Sales Development hos Gigaset Communications (tidligere Siemens).

Kort fortalt bliver opgaven, at få HTC tilbage i bevidstheden hos de nordiske mobilkøbere, og få lagt en HTC-telefon i lommen på dem.

HTC fik i 2013 et kæmpe comeback med HTC One (M7) der vandt priser og anmelderhjerter verden over. HTC fik efterfølgende svært ved, at vende den positive omtale til salgsmæssig succes, og i dag har toneangivende operatører, som eksempelvis TDC, fravalgt HTC i forretningerne.

TDC er åben for dialog

Hvorvidt den nye nordiske chef kan bringe HTC tilbage, også hos en operatør som TDC, er stadig et åbent spørgsmål.

– ”Vi vil i nærmeste fremtid mødes med Jan Costa. Der forventer jeg selvfølgeligt at høre, hvad hans strategi er for HTCs videre færd i Danmark. Om det så giver anledning til forandringer i samarbejdet fremrettet, må vi vente og se,” siger Morten Steen Jensen, afdelingsdirektør, Device Management i TDC, til MereMobil.dk.

Morten Steen mener desuden det er vigtigt for HTC, at have et fornuftigt investeringsniveau i markedet, sådan som konkurrenterne har.

– ”Det her marked er for de fleste som at pumpe luft i et dæk med hul på. Så længe der pumpes går det rimeligt, men så snart der stoppes bliver det mindre sjovt,” lyder det fra Morten Steen Jensen.

Web-TV: Derfor er HTC One M9 skuffende

Mere til historien

Tidligere på året skete der også udskiftning på internationalt plan hos HTC. Topchefen Peter Chou blev degraderet og overlod ledelsen til medgrundlæggeren Cher Wang.

Arbejder HTC med et comeback? Rygter på HTC U23 Pro

RYGTE: HTC U23 Pro den første nye telefon i lang tid fra HTC. Er de mon på vej tilbage?

(mere…)
HTC er tilbage med Desire 22 Pro

HTC var tidligere en af smartphone-mastodonterne. Nu forbindes de mest med Virtual Reality (VR). I dag sendes HTC Desire 22 pro i forsalg.

(mere…)
Er HTC klar til comeback? Ny smartphone på vej

HTC var engang en af de meget populære Android-producenter. Nu er de på vej med et comeback.

(mere…)
Vil HTC gøre comeback?

For et halvt årti siden var HTC en af de store spillere. Succesen ebbede dog stille ud. En ny rapport peger på at det kan ændre sig.

(mere…)
Ville sælge udgåede telefoner: Nuuday mister millionkontrakt

Stor erhvervsforhandler undrede sig over, at Nuuday vandt millionkontrakt med tilbud som ikke opfyldte udbudsbetingelsers mindstekrav.

(mere…)
LG overvejer exit fra smartphone-markedet

Smartphone-afdelingen trækker blodrøde spor i regnskabet hos LG, der nu overvejer en drastisk beslutning.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram