Kriseramt HTC degraderer topchefen

Med øjeblikkelig virkning har HTC degraderet topchefen Peter Chou. Medgrundlægger Cher Wang overtager selv ledelsen af den kriseramte virksomhed.

Peter Chou og Cher Wang

Peter Chou og Cher Wang, HTC.

HTCs fald

HTC er salgsmæssigt i krise. Trods den store ros for HTC One-produkterne (One M7, M8 og M9) er forbrugerne tilsyneladende ikke længere interesserede i telefoner fra den Taiwan-baserede tech-virksomhed.

I 2011 var HTC nummer 98 i varemærkeundersøgelsen, over de bedste globale brands, opgjort af  Interbrand. I dag er HTC ikke på listen, og plads 98 sidder Nokia på. I 2012 havde HTC en global markedsandel på seks procent, hvilket i forhold til året forinden var et fald på 25,2 procent, ifølge analysefirmaet IDC.

Lokalt her i Danmark har landets største operatør TDC, samt Elgiganten, dømt HTC ude, som et brand kunderne ikke længere efterspørger. I opgørelsen over de mest solgte produkter i Danmark for 2014 er HTC ikke i top 10, der primært præges af Apple, Samsung og Sony.

Selvom flere af de danske salgskanaler stadig forsøger, at sælge HTC, er optimismen ikke overvældende. Heller ikke efter den nylige lancering af HTC One M9, topmodellen for 2015.

HTC fik sit første årlige underskud i 2013, og er med en markedsandel på under 2,9 procent, ude af top 10-listen over de globalde smartphone-brands, ifølge data IDC og Bloomberg Intelligence.

Medgrundlæggeren overtager ledelsen

Siden 2005 har Peter Chou siddet på toplederposten i HTC som CEO, men den dramatiske salgsudvikling har ført til et skift i ledelsen.

HTC blev i 1997 grundlagt af Peter Chou og Cher Wang. Fremover vil Cher Wang beklæde CEO-posten, mens Peter Chou må nøjes med en position, hvor han skal lede fremtidig produktinnovation  – eller som det beskrives ”strategic new role leading future product innovation”.

Allerede i 2013 overlod Peter Chou flere CEO-ansvarsområder til Cher Wang, hvilket dengang blev beskrevet som et midlertidigt tiltag.

– ”Peter Chou har gjort det dårligt, men selvom Cher kommer til, vil det blive vanskeligt for HTC at vende udviklingen,” lyder det fra aktieanalytiker Jeff Pu ved Yuanta Financial Holding Co, overfor Bloomberg Business.

Den bedste kandidat

HTC Dream blev verdens første Android telefon.

HTC Dream blev verdens første Android telefon.

– ”Jeg kender firmaet, de ansatte og jeg har visionen. Jeg mener, jeg er den bedste kandidat. Det var mit forslag,” siger Cher Wang i et interview med Bloomberg.

Hendes og hendes mands formue menes, ifølge Forbes, at være omkring 8,8 milliarder dollars. I maj 2011 udnævnte Forbes Cher Wang og hendes mand til det rigeste par i Taiwan.

Cher Wang er nummer 54 på Forbes liste over de mest indflydelsesrige kvinder i verden. Listen toppes af Tysklands kansler Angela Merkel.

LG lukker mobilkontoret i Danmark

Mere til historien

Selvom HTC i dag er i krise må vi ikke glemme 2008, hvor HTC var den første smartphone-producent, der lancerede en enhed med Android-systemet. Telefonen hed HTC Dream.

Hvad siger du til en ny HTC-telefon?

HTC er nok ikke ’tilbage’ som en stor producent, men de kommer denne sommer med en ny smartphone. Her er HTC U24 Pro.

(mere…)
Salget af iPhone falder

Apple er udfordret af manglende kunstig intelligens i produkterne og presses af Samsung.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram