2014 blev et rekord år for Huawei

0

Huawei har i 2014 opnået stor succes. Stort overskud, milliardinvesteringer i innovation og udvikling er blandt succespunkterne. 2015 ser spændende ud.

Huawei er mere end blot en mobil og tablet producent, der leverer produkter og ydelser i mange størrelser og klasser, fordelt på flere forretningsområder. Ét af disse er Huawei Consumer Business Group, hvor selskabet i 2014 præsterede en flot indtægtsstigning.

Huawei CEO, Ken Hu
Huawei CEO, Ken Hu

Sammenlignet med 2013 steg selskabets indtægt på området med hele 32,6 procent, hvilket har akkumuleret en indtjening i 2014 på hele 12 milliarder dollars, svarende til 83,3 milliarder kroner. Den stigende indtjening skyldes ifølge Huawei deres markante satsning og udvikling i vækstlandende.

– Huawei siger farvel til Ascend-navnet

Samlet set for virksomheden er indtjeningen steget med 20,6 procent i 2014, set i forhold til året før. Det får den samlede omsætning op på hele 46,5 milliarder dollars, eller 323 milliarder kroner. Den forhøjede omsætning har givet Huawei et nettoafkast på 4,5 milliarder dollars, svarende til 31,2 milliarder kroner.

– ”Vores stærke vækst i omsætningen i 2014 kan henføres til en fortsat fokus på vores strategi, mens den stigende profit skyldes strømlinet ledelse og forbedringer i den samlede effektivitet, “siger Ken Hu, næstformand for bestyrelsen og assisterende direktør. “Med store investeringer i innovation på områder som cloudcomputing, big data, 5G, SDN og NFV, tror vi, vi er godt positioneret til at fange de enorme forretningsmuligheder i denne digitale transformationsæra.”

– Huawei lancerer Honor som selvstændigt brand

Selvom virksomheden oplever stigende indtjening samt overskud, henføres der stigende ressourcer på udvikling og innovation. Således kunne Huawei i 2014 se hele 45,8 milliarder kroner investeret i deres R&D afdeling (research og udvikling), en stigning på 29,3 procent fra året før.

– Huawei Ascend P7 vinder EISA-pris

Med selskabets positive årsregnskab aflagt for investorerne, kan man nu se frem mod et spændende 2015, hvor Huawei under MWC i Barcelona, allerede har gjort sig bemærket med Huawei Watch og andre spændende produktnyheder.

Mere til historien

Huawei afholder om blot to uger en stort presseevent i London, hvor det forventes at næste store topmodel og efterfølger til Huawei Ascend P7 præsenteres. Sidste år løb netop den nuværende topmodel Ascend P7 med både en EISA-pris samt ris og ros fra journalister.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer