Huawei lancerer Honor som selvstændigt brand

Honor 6 er den første smartphone med selvstændigt varemærke uden Huawei. Honor 6 ligner en OnePlus One konkurrent.

Honor 6

Honor 6

Huawei har over de seneste par år fået bedre og bedre fat i kunderne. Ifølge tal fra analysefirmaet IDC lå markedsandelen i andet kvartal 2014 på 6,7 procent, når der kigges på verdensmarkedet.

Huawei er verdens tredjestørste smartphone-producent og markedsandelen er godt halvdelen af Apples. Det betyder også, at Huawei nu har overhalet, LG der ligger nummer fem. Fjerdepladsen udfyldes af Lenovo.

Et af Huaweis stærkteste produkter set over de seneste par år har været Huawei Honor, som i foråret 2012 ramte danske mobilkøbere. Produktet leverede mere end det blev forventet og mange anmeldere, inklusive mig selv, gav telefonen topkarakter.

Siden da er Honor kommet i forskellige udgaver, hvoraf kun en enkelt af dem er nået på markedet i Danmark. Nu kommer så Honor 6.

Test: Huawei Ascend Mate 7 – en stor overraskelse

Honor uden Huawei

Huawei har besluttet at ”Honor” skal have et selvstændigt liv. Derfor søsættes Honor nu som et brand, der skal leve side om side med Huawei Ascend og de andre produkter fra producenten. Dog uden Huawei-navnet figurerer på produktet.

Huawei oplyser til MereMobil.dk, at Honor bliver kørt af en helt selvstændig division under Huawei.

Lanceringen i Danmark sker onsdag den 29. oktober 2014, hvor salget af Honor 6 begynder.

Sammen med den globale præsentation blev også kampagnen #ForTheBrave søsat. Budskabet er aggressiv pris og en telefon som leverer på et niveau, der ellers er forbeholdt dyrere produkter.

Et online-produkt

Salgsstartegien for Honor 6 er fuldt digital og produktet vil kun blive solgt online. I Norden sker det i første omgang gennem Komplett.

Den vejledende priser sat til 2.499 kroner uden abonnement, hvilket er godt 500 kroner dyrere end hvad den første Honor kostede i 2010.

Som udgangspunkt bliver Honor 6 ikke solgt gennem teleoperatørerne, med mindre de på eget initiativ køber den ind.

– Web-TV: Se vores første indtryk af Honor 6

Minder om OnePlus One

Et af de store internet fænomener i nørdkredse har over de seneste måneder været omtalen af telefonen OnePlus One. Det kinesiske firma OnePlus er grundlagt af Pete Lau, som er tidligere topchef i Oppo, en anden succesfuld kinesisk telefonproducent.

OnePlus One har specifikationer, der matcher Honor 6 også på pris.

Så hvis du har været på udkig efter at købe en OnePlus One i Kina, så kan Honor 6 måske være et alternativ. Faktisk har Honor 6 på nogle punkter bedre specifikationer.

Det kan se ud som om, at Huawei med Honor varemærket vil forsøge at skabe sig en internetsucces og måske ride på tidens bølge af internetskabte fænomener.

OnePlus One – det siger anmelderne

Mere til historien

Produktet hedder helt officielt Honor 6 H60–L04 og vil blive markedsført som Honor 6, om end det nok bliver vanskeligt ikke stadig at kalde den Huawei Honor 6.

Læs også:
 – Blog: Huawei og andre svære ord

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram