Huawei… hvad for noget – og andre svære ord

Direktørens blog: Danskerne lærte at sige Hyundai, Toyota og Orange. Nu er turen kommet til mobilmarkedet hvor nye brands som Xiaomi og ja, Huawei skal ind i ordforrådet.

Thor Gøtz Huawei

Thor Gøtz, direktør for Huawei Consumer Business i Danmark.

KOMMENTAR: Det virker måske usandsynligt for nogle forbrugere, men selvom navnene måske kræver lidt øvelse at udtale, så vil stadig flere danskere inden for få år begynde at identificere sig med brands fra Kina.

De seneste år har mobilmarkedet rent teknologisk været præget af lande som Japan, Taiwan og Korea. Alle har udviklet brands, som stort set fra den ene dag til den anden er blevet accepteret og ligefrem elsket af vestlige forbrugere.

Men i de kommende år vil vi komme til at se flere producenter fra Kina, som vil vinde fremgang både teknologisk og salgsmæssigt, sansynligvis også herhjemme i Danmark.

Kina bliver landet, der vil afføde brands med produkter, der både er innovative, er i god kvalitet og flot design. Huawei er et af de første eksempler herpå, som er nået verden rundt.

For det er allerede et faktum, at stort set alt forbrugerelektronik bliver produceret i Kina, herunder også de kendte giganter, der i dag ligger i toppen. Samtidig er landet blevet det største marked globalt for smartphones. Det giver kinesiske virksomheder grobund for at investere i innovation og vækst.

Kæmpe vækst

Hvis vi tager Huawei som eksempel, investerer vi i dag 10 procent af vores omsætning i innovation, og ser vi specifikt på investeringer i udvikling af smartphones og tablets, hvilket er på niveau med en af de største globale markedsledere.

direktørens-blog

Om direktørens blog
På MereMobil.dk gør vi ind i mellem plads til, at højtstående personer i den danske telebranche kan komme til ordre, og mene noget om udviklingen, markedet og aktuelle problemstillinger. Formålet er, at vores læsere kan få et større indblik, og høre meninger fra de kontorer i telebranchen, der ikke altid er særlig let afgang til. Indlæggene er ikke et udtryk for MereMobil.dks officielle holdning,

Vi har endda design labs flere steder rundt om i verden bl.a. i England. Flere andre Kinesiske producenter trapper ligeledes markant op i deres udviklingsresourser, og kombineret med det store konjukturopsving i landet, betyder det givetvis, at vi inden længe vil se flere kinesiske producenter, som lancerer de nyeste teknologier i markedet.

Ser vi på udviklingen i salget hos Huawei rent globalt, er det netop blevet offentliggjort, at vi vækstede vores salg af smartphones i første halvdel af 2014 med 62 procent sammenlignet med året før, og væksten kommer endda nu primært uden for Kina.

Vi har således vækstet med 120 procent  i Europa i år. Ingen andre ledende globale producenter kan præsentere samme vækst, og flere af de traditionelle brands går endda tilbage i et globalt marked i vækst.

Lokalt i Danmark fordoblede vi vores salg i 2013 mod året før, og igen i år har vi særligt i andet kvartal, vækstet vores markedssandele yderligere efter lanceringen af vores top smartphone Huawei Ascend P7.

Så til trods for at nogle navne måske ligger lidt skævt på tungen til at begynde med, så tror jeg på, at også kinesiske brands vil vinde frem.

Til sammenligning havde danskerne nok også lidt udfordringer med navne som ”Toyota” og ”Hyundai” i begyndelsen, men i dag kender alle mærkerne. Det er blot et spørgmål om tid, før alle danskere kan udtale et navn som ”Huawei”.

Læs også:
Ascend P6 – designperle fra Kina
Xiaomi trækker fra iPhone i Kina

Flere indlæg i Direktørens blog

Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram