Huawei Ascend P6 – en designperle fra Kina

MINITEST: Ascend P6 fra Huawei er måske en af de bedst designede Android-smartphones, og et tegn på de tager det nordiske marked seriøst.

Huawei Ascend P6

Huawei Ascend P6

Hvis du tror, at kinesiske producenter kun kan finde ud af, at producere plastik og kopier af eksisterende brands, så tro om igen. Når du ser Ascend P6 fra Huawei, får du tankerne over på de danske designtraditioner.

I testperioden har dem jeg har vist telefonen til udbrudt et ”Wow! Hold da op!”, hvilket understreger, at denne Android-mobil er noget helt særligt.

Ascend P6 har da også vundet flere priser blandt andet den præstigefyldte EISA Award i kategorien ”European Consumer Smartphone 2013-2014”.

Kort om Ascend P6

Ascend P6 er en af de tyndeste smartphones på markedet netop nu. Den måler kun 6,18 mm i tykkelsen, men materialet gør, at den på ingen måde fremstår skrøbelig – tværtimod. De fysiske mål på Ascend P6 er 132.65 x 65.5 xg 6.5 mm, mens vægten er på 120 gram.

I venstre side af bunden findes headset-stikket, mens ladestikket er placeret i toppen. Begge placeringer synes jeg er irriterende. Eksempelvis ser jeg helst, at ladestikket er monteret i bunden, da dette er nemmest, når man f.eks. har telefonen i en bilholder.

P6 kommer med 1,5 GHz quad-core processor, GPS, Glonass, FM Radio, 8 megapixels kamera, 5 megapixels frontkamera, 2 GB RAM, 8 GB intern hukommelse (kan udvides med microSD-krot), WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0, 4.7 tommer IPS+LCD skærm med en opløsning på 720 x 1280 pixes (312ppi) og et batteri på 2.000 mAh.

Huawei opruster på danske arbejdspladser

Nye teknologier er sparet væk

Der er desværre sparet på nogle af de nyeste teknologier, som eksempelvis 4G LTE, Bluetooth 4.0 og den nyeste WiFi standard AC er heller ikke understøttet. Men til trods for dette, så er Huawei kommet godt fra det, uden det har påvirket den samlede performance på produktet.

Til trods for den manglende 4G LTE-dækning, så er Ascend P6 en helt fornuftig internet-telefon, hvor internet-browseren fungerer ganske fremragende.

Huawei Ascend P6 kommer med Android 4.2.2 og Huawei’s egen brugerflade Emotion UI 1.6 ovenpå.

Personligt kan jeg rigtig godt lide Emotion UI, som giver lidt nyt til den efterhånden velkendte Android-brugerflade  – og der er også lidt sjove ting i Emotion UI. Du kan eksempelvis vælge en række forsideskærme, ikoner, baggrunde og temaopsætninger.

Kigger man nøje under indstillingerne, så findes også en funktion, som hedder ”Handsketilstand”. Denne gør, som navnet antyder, at betjening af skærmen er muligt med handsker på. Ligesom mange andre smartphones, så er der også en række andre sjove muligheder, så det er blot om at undersøge telefonen nøje. Eksempelvis er der forskellige bevægelsesindstillinger, som gør ringetonen kan sættes på lydløs, når telefonen vendes om.

Designet på Ascend P6

Med Ascend P6 leger Huawei for alvor med de store når det kommer til design-udtrykket. Og plastikmaterialet er gemt langt væk, da Ascend P6 er produceret med en bagside af børstet aluminium, samt mere klar aluminium på siden. Dette gør telefonen ikke alene fremstår eksklusiv, men også robust.

Desværre er det med Ascend P6, som tilfældet også har været med iPhone 5, og nu er med iPhone 5S, nemlig at aluminium nemt bliver ridset og grimt.

Ascend P6 bruger SIM-kort af typen micro-SIM, som indsættes i en lille ”slæde” i telefonens venstre side, hvor også både power og volumenknapperne sidder. En lille nytænkende idé er, at Huawei har sat den lille ”pind”, som skal bruges til SIM-kort slæden, ind i headset indgangen. En god idé på nogle punkter, da man så altid har den ved hånden – dog er det pænt generende, hvis man skal benytte headset på farten, for sådan en lille ting bliver hurtigt væk, hvis man putter den i lommen.

Huawei har fokus på sikkerheden

Der er ofte snak omkring sikkerheden, og dette er også noget, som tages meget seriøst hos Huawei. Med Ascend P6 introduceres muligheden for, at styre tilladelser for nogle af telefonens funktioner. Du får overblik over hvilke applikationer, som har adgang til f.eks. kalenderen – denne adgang kan du så fjerne ved et enkelt klik.

Det er også dig, som bestemmer hvilke applikationer, der har adgang til telefonnummer, om kameraet benyttes, og om der skal være aktiveret push-notifikationer.

Foruden disse sikkerhedsfunktioner, så er der selvfølgelig også de grundlæggende sikkerhedsindstillinger, som kendes fra Android.

Tastaturet er godkendt

I Ascend P6 er både kontakter og kalender rimelig standard, hvis man sammenligner med det grundlæggende Android – og der er også visning af ugenummer i kalenderen.

Mens Huawei har gjort deres indtog på det danske marked er udviklingen af tastaturet og ordbogen i telefonerne blevet markant forbedret. Både tastatur og ordbog er nu bestemt godkendt, og holder du af små grafiske smileys, så er der også let adgang til disse fra tastaturet.

Nu kan du spille Hay Day på Android-telefoner

Kameraet – det vildeste frontkamera

Kameraet i Ascend P6 er på 8 megapixels, og det tager ganske gode billeder. Der er også nogle forskellige indstillingsmuligheder, så der er lidt at lege med for den lille hobbyfotograf. Telefonen optager video i Full-HD 1080p kvalitet. Overordnet set gør kameraet, hvad man forventer af dette.

Største overraskelse er uden tvivl på frontkameraet, som er på HELE 5 megapixels og optager i opløsningen 720p.

En sjov ting i frontkameraet er funktionen ”forskønnelse”, som kan gøre ansigter kønnere. Det sker ved at ”spartle” ujævnheder ud. Det gør dine ”selfies” hurtigt kan få et touch af retouchering.

Smartphonen udrydder lommekameraet

Huawei Ascend P6

Huawei Ascend P6

Konklusion: Årets måske bedst designede Android-telefon

Er du ikke til klodsede plastikmobiler eller telefoner med glas på både for- og bagside, så skal du kigge nærmere på Huawei Ascend P6. Der bør være med i kapløbet om, at blive årets bedst designede Android-telefon.

Den bløde kant, som er i både bunden af telefonen og i hjørnerne, samt dens generelle form, har gjort et positivt indtryk på de fleste jeg viste telefonen til i testperioden.

Er du en helt almindelig mobilbruger, så betyder det nok ikke noget for dig, at skærmkvaliteten ikke er den bedste på markedet og telefonen ikke understøtter 4G LTE. Så er prisen vigtigere end, at telefonen har de nyeste specs, er Ascend P6 en lækker telefon, som bare virker.

Da telefonen kom på markedet var prisen på lige under 3.000 kroner uden abonnement, men vi har netop set den ned til lige under 2.200 kroner – hvilket gør den til et absolut godt køb.

Karakteren er givet ud fra startprisen, da testen fandt sted ved salgsstarten.

Vi håber fortsat, at Huawei inden længe vil komme med en ”rigtig” topmodel, som har det samme lækre stilfulde design. Med Ascend P6 henvender Huawei sig for alvor til danskernes ”danish design”.

Huawei Ascend P6 løber af med 4 ud af 6 stjerner.

 PLUS

– State of the art, verdensklasse design
– God til SMS og MMS
– Logisk menuopbygning og flydende betjening

MINUS

– Halvdårlig højtaler på bagsiden – speakerphone og musik er no go
– Dårlig placering af headset- og opladestik

Huawei Ascend P6
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram