Sony: Smartphones er stadigt vigtige for os

10

Sony afblæser exit fra smartphone- og mobilbranchen. ”Du kan ikke spare dig til succes,” sagde Sony på Mobile World Congress.

Sony Xperia M4 Aqua (Foto: Sony)
Sony Xperia M4 Aqua blev præsenteret ved MWC 2015   (Foto: Sony)

Sony Mobile udnyttede sin presseevent ved Mobile World Congress, der i disse dage finder sted i Barcelona, til at adressere nogle af de spørgsmål der har været omkring deres engagement i mobilbranchen.

I en tidligere artikel fra nyhedsbureauet Reuters fortalte Kazuo Hirai, Sonys topchef, om oprustning på Playstation, spil og sensorer til digitale kameraer. Alle andre forretningsområder ville Sony sælge fra, ifølge Kazuo Hirai.

Helt så konsekvent fremstod Sonys holdning ikke på MWC.

– ”Mobil vil fortsætte med at være en vigtig del af Sony. Smartphone-markedet er omkostningstungt med hård konkurrence på prisen. Vi forventer engagementet fortsætter, men vi må se på hvordan vi bedst håndterer forretningen. Én ting der ikke har ændret sig er, at mobildelen vil være en vigtig del af Sony group,” lød det fra Sonys Kazuo Hira.

Han slog på, at smartphones, tablets og smart-wear er en stor del af alle folks liv i dag. Sony vil derfor fortsat være en del af dette.

– ”Du kan ikke spare dig til succes. Vores succes skal komme fra optimering på kernen i vores smartphone-forretning, men også fra nye idéer og nye forretningsmuligheder,” sagde den nyligt tiltrådte chef for Sony Mobile, Hiroki Totoki til de fremmødte ved pressemødet.

Ud fra de foreliggende oplysninger må Sonys exit fra smartphone-branchen indtil videre være afblæst.

Roligt MWC for Sony

Sony deltog ikke i slagsmålet om opmærksomheden ved de storslåede lanceringsevents. Mens HTC og Samsung søndag præsenterede henholdsvis HTC One M9 samt Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, havde Sony en mere rolig tilgang.

Det blev til en stille lancering af Sony Xperia M4 Aqua, som er en prisvenlig massemarked-telefon med 64 bit Qualcomm Snapdragon 615 processor. M4 Aqua er som flere andre Sonys produkter vand og støvtæt.

Sony Xperia Z4 Tablet med 10,1 tommer 2K-skærm er det tætteste Sony kom på en toplancering ved MWC 2015. Verdens letteste og tyndeste 10-tommer tablet, var udmeldingen fra Sony.

Sony Xperia M4 – ny vandtæt mellemklasse mobil

Mere til historien

Sony fik et godt fjerde kvartal, som er det vigtige julekvartal. Smartphone-salget steg 27 procent, og der blev i dette kvartal solgt 12 millioner Sony smartphones på verdensplan.

Mobile World Congress MWC
Læs også:
Flere nyheder fra Mobile World Congress.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer