Vil Sony sige farvel til smartphones?

4

Sony vil måske lukke smartphone-produktionen, og satse på blandt andet Playstation samt kameraoptik.

Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3 (Foto: MereMobil.dk)

Mobilbranchen er i problemer, eller i hvert fald en del af den. Apples dominans, og pres fra nye kinesiske producenter med billige produkter, tvinger ellers etablerede spillere til, at se på nye veje.

I Japan har Apple sat sig på toppen af smartphone-markedet med 36,6 procent, efter en aftale med teleselskabet NTT DoCoMo Inc. Det har presset Sony ned på tredjepladsen i hjemmemarkedet, og Sony må lokalt forholde sig til en markedsandel på 12,3 procent.

Samsung oplever samme pres på deres hjemmemarked. Nu sidder Apple på 33 procent i Sydkorea, mens Samsung har 46 procent.

Sony går lige nu med overvejelser om, at lukke produktionen af smartphones, skriver nyhedsbureauet Reuters. Sony har ellers over de senere år lanceret anmelderroste smartphones, men Apples pres er tilsyneladende for hårdt

Sonys-topchef Kazuo Hirai har sagt til Reuters, at Sony vil opruste på Playstation, spil og sensorer til digitalkameraer. Andre forretningsområder vil blive solgt fra eller skilt ud. Ifølge Finans.dk fik udmeldingen Sonys aktiekurs til at sige med 1,4 procent.

Når Playstation indgår i den nye strategi, skal årsagen findes i de mere end 100 millioner brugere i Playstation Netværk, som kan blive en lukrativ forretning fremadrettet, hvis udviklingen af tjenesten fortsætter og skaber merværdi for brugerne.

Med til smartphone-historien omkring Sony hører også medvind i sejlene omkring Q4 2014. Sony solgte i kvartalet 12 millioner smartphones på verdensplan, hvilket er en stigning på 27 procent, i forhold til den tilsvarende periode i 2013.

Test: Sony Smartwatch 3 – holdbart men sløvt

Mere til historien

Sony har de seneste år, sendt gode smartphones på markedet. Udviklingen omkring Xperia Z-serien har været positiv, og i dag er købet af en Xperia Z3 (eller Compact), et godt valg for kunderne.

Læs også:
Web-TV: Sony Xperia Z3 og Z3 Compact gør det godt på Android

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer