Sony har tiltagende vind i sejlende

Regnskab: Sony har trods megen modgang i 2014 fået medvind i sejlende efter et boom i salget af smartphones i Q4 2014.

Sony har gennem 2014 og ind i 2015 fået megen omtale, ikke mindst på grund af de mange hackerangreb som selskabet har været udsat for på flere fronter. I den senere tid er Sony blevet angebet på både deres PlayStation platform, samt deres filmselskab.Sony_HQ

Men nu kan Sony melde om lys for enden af tunellen, med et bragende godt salg i fjerde kvartal 2014. Her solgte Sony hele 12 millioner smartphones på det globale marked. Dette er en stigning på 27 procent, set i forhold til samme periode i 2013, det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

– TEST: Sony Smartwatch 3 test – holdbart men sløvt

Det stigende salg af smartphones såvel som PlayStation enheder og kamera sensorer har betydet, at Sonys nettoresultat er steget med knap 238 procent i fjerde kvartal 2014, holdt op mod samme kvartal 2013.

Selvom fjerde kvartal var årets bedste for Sony, har selskabet alligevel måtte se et nettotab på hele 1,4 milliarder dollars. Det har betydet, at selskabet må holde fast i beslutningen om, at nedskære staben med mere end 2.000 ansatte, alene i den mobile afdeling vel og mærke. Om årsresultaterne kommer til at betyde nedskæringer i andre afdelinger, og i så fald hvor mange, er uvist.

– Sony udfordrer Apple og Samsung

Trods de massive nedskæringer vil Sony Mobile stadig operere med hele 5.000 ansatte. Sony selv kalder nedskæringerne for omstruktureringer.

Årets mange angreb på PlayStation platformen har givet mange sure brugere, hvilket har kostet Sony store pengesummer, ligeså med filmen The Interview, der blev lækket inden biograferne kunne fremvise filmen.

De mange angreb har betydet, at Sony har valgt 15 millioner dollars til at dække over tabet fra angrebet på Sony Pictures og filmen The Interview.

Kilde: Androidcentral.com

Læs også:
– Det koster det nye Sony Smartwatch 3
– Spotify skal levere musikken til Sony
– Sony på vej med Google Glass konkurrent

Mere til historien

Trods stigning i salget af smartphones i fjerde kvartal 2014, oplever Sony fortsat stort pres på hjemmemarkederne. Sony har derfor udtalt at de i 2015 vil strømline deres smartphone-serie og satse på high-end produkter og have fokus på et øget salg i det amerikanske marked.

Her er Sonys nye tv-skærme – 2024 lineup

Så er der godt nyt for øjnene fra Sony, der lover biografoplevelser hjemme i stuen. Tjek de nye mini-LED og OLED-skærme ud her.

(mere…)
Sonys nye hjemmehøjttalere og soundbars – 2024 lineup

Her er de nye Sony Bravia soundbars til din hjemmebiograf.

(mere…)
Sony bekræfter Xperia-telefon event

Så er det officielt. Der kommer en ny Sony Xperia-telefon. Der er særligt 3 ting, som jeg er meget spændt på.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Billede afsløret af Sony Xperia 1 VI

Sony Xperia 1 VI ventes, at være den næste topmodel fra Sony. Nu er et billede lækket. Se billedet her og læs mere om telefonen.

(mere…)
Sony Ult Power Sound – ny lyd-serie

Sony er klar med en ny serie af højttalere og hovedtelefoner, som har fokus på kraftfuld bas. Læs om de nye produkter her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram