Sony på vej med Google Glass konkurrent

Den både roste og udskældte Google Glass kan se frem til at få konkurrence fra selveste Sony – se “brillen” her.

Google Glass blev officielt offentliggjort som et udviklerprojekt fra Google i foråret 2013. Kun ét år senere blev de første enheder langet over disken, til den brede befolkning i USA. Prisen var 1.500 dollars.

Sony SmartEyeGlass Attach!

Sony SmartEyeGlass Attach!

Selvom Sony ikke har offentliggjort priser, eller et endeligt navn på deres nye Google Glass konkurrent, så er enheden intet mindre end opsigtsvækkende, specielt med tankerne henledt til de mange kontroverser der har været, omkring Google Glass brugere får bøder og blive bortvist for brugen af brillen.

Sony er dog ikke alene om tanken, da tidligere rygter har indikeret at Samsung er på vej med et lignende produkt. Nu er Sony midlertidig kommet konkurrenten i forkøbet og vil på CES 2015, der bliver afholdt i starten af januar måned, præsentere deres bud på et Google Glass produkt, bare uden Google.

– Samsung på vej med en smart-brille

Den lille enhed som Sony i en pressemeddelelse præsenterer som en kompakt letvægtsbrille, vil ikke køre på Googles Android system, som det er tilfældet med Google Glass. Ifølge Sony vil selskabet frigive et softwareudviklerkit (SDK), som forhåbentligt vil gøre brillen attraktivt til forbrugermarkedet.

På specifikationssiden så er brillen udstyret med en ARM Cortex-A7 processor, 0,23 tommer OLED-skærm, med en opløsning på 640 x 400 pixels, hvilket betyder enorm høj PPI, Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802,11b/g/n og et 400 mAh batteri.

Af interne sensorer har smart-brillen elektronisk kompas, accelerometer og en touch-sensor til at modtage input fra brugeren. Vi har samlet en række billeder fra pressemeddelelsen som kan ses herunder. Desuden vil vi følge op på præsentationen til CES messen 2015.

Mere til historien

”Brillen” er ikke ment som en selvstændig brille, men som et tilbehør til briller, hvad enten det er til dagligdagen, sport eller forretning. Sony præsenterer produktet under koncept-navnet; ”SmartEyeglass Attach”.

Nye rygter om kommende PS5 Pro

Der har længe floreret rygter om, at Sony ville komme med en PlayStation 5 Pro model. Disse rygter får nu nyt liv.

(mere…)
Samsung har fremvist Galaxy Ring på Mobile World Congress

På dette års Mobile World Congress har Samsung givet et første kig på Galaxy Ring. Bliv klogere på deres smartring her.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Samsung klar med Galaxy Ring i juli

Det ventes, at Samsungs bud på en smartring vil være klar til offentligheden i løbet af juli.

(mere…)
Galaxy Ring bekræftet til anden halvdel af 2024

Samsung gav i januar en lille teaser for den kommende Galaxy Ring, som angiveligt kommer i sidste halvår af 2024.

(mere…)
PlayStation fjerner købt indhold

Har du købt en film eller serie via PlayStation, så er der en sandsynlighed for at du mister adgangen - selvom du har købt filmen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram