Apple presser Samsung på hjemmebanen

Apple haler kraftigt ind på Samsung, der presses hårdt på hjemmemarkedet i Sydkorea.

Samsung

Samsung presses lokalt af Apple  (Foto: MereMobil.dk)

Samsung har hidtil kunne sove roligt om natten, når det kom til hjemmemarkedet i Sydkorea. Alle mobilkøbere har en hvis form for lokal stolthed, og det ville tidligere være nærmest utænkeligt, ikke at støtte de lokale, men noget tyder på en ændring i opfattelsen hos mobilkøberne.

I en ny statistik fra Counterpoint Research har Apple slået en interessant rekord i Sydkorea, hvor der nu tages markedsandele fra lokale Samsung.

- ”Intet udenlandsk varemærke har nogensinde haft mere end 20 procents markedsandel i Sydkorea, og dette markerer en milepæl i den koreanske smartphoneindustris historie,” siger Tom Kang, researchdirektør i Korea, fra Counterpoint.

I november 2014 endte Apple med en markedsandel i Sydkorea på 33 procent. Samsung er faldet fra lige under 60 procent til 46 procent, fra oktober til november 2014. I samme periode er Apple kommet op fra under 10 procent.

Stigningen hænger sammen med lanceringen af iPhone 6 og iPhone 6 Plus i området, og her rammer Apple ned i et modent marked. Korea er det område i verden hvor storskærmstelefoner (phablets – 5 tommer og derover) er mest udbredt. Særligt iPhone 6 Plus har her en styrke, til at kunne tage andele fra specielt Samsung Galaxy Note serien.

Hvis Apple havde haft bedre leverancer af iPhone 6 og iPhone 6 Plus, ville markedsandelen kunne have kravlet over 40 procent, er vurderingen fra Counterpoint.

- Her er de store smartphones i 2015

Counterpoint Research over Sydkorea 2014.

Counterpoint Research over Sydkorea 2014.

I Japan havde Apple en markedsandel, i november 2014, på 51 procent, og er det bedst sælgende smartphone-brand. Her ligger Samsung under 6 procent. Sony har ligget stabilt over september, oktober og november med godt 17 procents markedsandel.

LG, der også har rødder i Sydkorea, endte i samme måned på 14 procent i lokalmarkedet, men har ligget stabilt over året, og ikke oplevet tilsvarende dyk som Samsung.

- LG klarer sig godt, og har succes

Mere til historien

I tredje kvartal 2014 havde Samsung en global markedsandel på 24,4 procent, mens Apple lå på 12,7 procent, ifølge Gartner. I forhold til samme kvartal i 2013 har Samsung oplevet et fald på 7,7 procent, mens Apple har ligget status quo.

Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Nyt billigere Apple TV på vej

RYGTE: Skal man tro analytikeren Ming-Chi Kuo, så er Apple på vej med et nyt (og billigere) Apple TV senere i år.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Den ikoniske iPod takker af - en historisk æra er slut

Apple oplyser, at det er slut med den ikoniske iPod. Nu "aflives" iPod Touch, som den sidste iPod model.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram