Apple går frem på det japanske marked

Siden Apple kom i ”stald” hos den japanske producent NTT DoCoMo er interessen for den populære iPhone steget markant.

Der er ingen tvivl om, at konkurrencen på smartphone-markedet er enorm, selvom det er Apple og Samsung der sidder på næsten halvdelen af det globale marked. Særligt kinesiske producenter ånder dem i nakken med prisvenlige smartphones.

- BAGGRUND: iPhone sådan startede revolutionen

Grundet de billige smartphones, samt generelt gode produkter fra konkurrenterne, kunne det også være nærliggende at tro at Apples markedsandele var faldende, men sådan er det ikke.

I slutningen af 2013 indgik Apple og Japans største teleoperatør NTT DoCoMo Inc. en aftale vedrørende salg af iPhones, hvilket har været vigtigt for Apple for at få en bid af det japanske marked.

- iPhone hitter fortsat - men Samsung lurer

Og allerede nu virker det positivt for Apple, som har oplevet en markant vækst på det japanske marked og nu har en markedsandel på 36,6 procent. Sidste år inden aftalen med NTT DoCoMo Inc. havde havde Apple en markedsandel på 25,5 procent. Det skriver AppleInsider.com.

Det japanske marked ser markant anderledes ud end det danske. I Japan er Apples nærmeste konkurrent Sharp, som har 13 procent af markedet, mens Sony ligger lige efter med 12,3 procent af markedet. Verdens største smartphoneproducent, Samsung, er at finde på sjettepladsen med kun 5,7 procent af markedet.

Mere til historien

Apples seneste kvartals regnskab viste også, at salget af iPhones fortsat er stærkt, mens salgstallene for iPad er faldende.

Læs også:

- WEB-TV: iPhone Air – sådan kunne den se ud

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram