iPhone - revolutionen startede for 7 år siden

Den første iPhone blev præsenteret af Steve Jobs for syv år siden i dag, hvor den revolutionerende mobilbranchen og overhalede de etablerede producenter.

Steve Jobs præsenterer den første iPhone under Macworld Expo 2007

Steve Jobs præsenterer den første iPhone under Macworld Expo 2007

Apples tidligere topchef, den nu afdøde Steve Jobs, præsenterede for syv år siden i dag (den 9. januar 2007) den første generation af deres bud på en smartphone. Navnet var iPhone.

Selve præsentationen foregik, som en del af en keynote ved Macworld Expo 2007 i San Francisco. Der skulle dog gå nogle måneder før telefonen kom i handlen. Den landede i udvalgte lande i sommeren 2007.

 - TEST: iPhone 5S – for meget af det samme?

Danmark var ikke et af de lande, hvor man kunne købe den første iPhone. Her måtte Apple-fans vente til iPhone 3G, som kom året efter. Det var også først i 2008, at Apple lancerede applikationsbutikken App Store.

 - Apple skabte en ny industri med App Store

Apple havde til at starte med været interesseret i at udvikle en tablet, der gik under navnet Safari Pad, men det gik hurtigt op for flere af de der arbejdede på enheden, inklusive Steve Jobs, hvor revolutionerende det kunne være i en smartphone. Det skriver Macrumors.com.

Planerne om en iPad blev dog ikke droppet, men lagt i skuffen indtil 2010, hvor denne blev præsenteret i første generation.

 - iPad Air – den ultimative tablet

Siden har Apple fået mobilkøberne til ikke at omtale deres telefon, som en smartphone, men derimod "en iPhone".

Selve præsentationen af iPhone var på alle måder revolutionerende og der er ingen tvivl om, at det Apple formåede at gøre med en smartphone, var ikke set af andre på daværende tidspunkt.

Du kan se præsentationen herunder.

Steve Jobs sagde blandt andet, at softwaren i iPhone var mindst fem år foran konkurrenterne.

Mere til historien

Apples iPhone 3G var den første på det danske marked, men dengang var det ikke muligt at købe telefonen andre steder end hos teleselskabet Telia, hvis man ønskede en det var til det danske marked. Var man ligeglad, kunne den findes hos uautoriserede forhandlere - altså butikker som Apple ikke havde godkendt.

Læs også: Appple App Store solgte mere end 10 mia. dollar 2013

Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram