iPhone – revolutionen startede for 7 år siden

0

Den første iPhone blev præsenteret af Steve Jobs for syv år siden i dag, hvor den revolutionerende mobilbranchen og overhalede de etablerede producenter.

Steve Jobs præsenterer den første iPhone under Macworld Expo 2007
Steve Jobs præsenterer den første iPhone under Macworld Expo 2007

Apples tidligere topchef, den nu afdøde Steve Jobs, præsenterede for syv år siden i dag (den 9. januar 2007) den første generation af deres bud på en smartphone. Navnet var iPhone.

Selve præsentationen foregik, som en del af en keynote ved Macworld Expo 2007 i San Francisco. Der skulle dog gå nogle måneder før telefonen kom i handlen. Den landede i udvalgte lande i sommeren 2007.

 – TEST: iPhone 5S – for meget af det samme?

Danmark var ikke et af de lande, hvor man kunne købe den første iPhone. Her måtte Apple-fans vente til iPhone 3G, som kom året efter. Det var også først i 2008, at Apple lancerede applikationsbutikken App Store.

 – Apple skabte en ny industri med App Store

Apple havde til at starte med været interesseret i at udvikle en tablet, der gik under navnet Safari Pad, men det gik hurtigt op for flere af de der arbejdede på enheden, inklusive Steve Jobs, hvor revolutionerende det kunne være i en smartphone. Det skriver Macrumors.com.

Planerne om en iPad blev dog ikke droppet, men lagt i skuffen indtil 2010, hvor denne blev præsenteret i første generation.

 – iPad Air – den ultimative tablet

Siden har Apple fået mobilkøberne til ikke at omtale deres telefon, som en smartphone, men derimod “en iPhone”.

Selve præsentationen af iPhone var på alle måder revolutionerende og der er ingen tvivl om, at det Apple formåede at gøre med en smartphone, var ikke set af andre på daværende tidspunkt.

Du kan se præsentationen herunder.

Steve Jobs sagde blandt andet, at softwaren i iPhone var mindst fem år foran konkurrenterne.

Mere til historien

Apples iPhone 3G var den første på det danske marked, men dengang var det ikke muligt at købe telefonen andre steder end hos teleselskabet Telia, hvis man ønskede en det var til det danske marked. Var man ligeglad, kunne den findes hos uautoriserede forhandlere – altså butikker som Apple ikke havde godkendt.

Læs også: Appple App Store solgte mere end 10 mia. dollar 2013

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer