Dårligt Apple-regnskab sender aktierne op

REGNSKAB: Trods mindre salg af iPhone, iPad og Mac og dalende omsætning og overskud har Apple overrasket investorerne.

Apple Logo

Apple noterede sig et rekordsalg på iPhone i julekvartalet 2015/2016 men kvartalet efter, der i Apples regnskabsår hedder Q2 2016, måtte Apple se i øjnene, at regnskabet blev rekord-dårligt. Og Q3 blev heller ikke nogen succeshistorie.

Der blev solgt godt 40,4 millioner iPhones i Q3-kvartalet (april, maj. juni 2016). Det er en nedgang fra 47,5 millioner telefoner i det tilsvarende 2015-kvartal, svarende til et 15 procents fald.

iPad fortsætter også den nedadgående tendens trods lancering af en mindre iPad Pro på 9,7 tommer. Nedgangen blev fra 10,9 millioner enheder i Q3 2015 til 9,9 millioner i det tilsvarende 2016-kvartal. Heller ikke Macbook havde fremgang.

Selvom både styksalget, omsætningen og overskud faldt i kvartalet er analytikerne tilfredse. Faktisk har Apple solgt flere iPhones i kvartalet end forventet. Aktierne steg 7 procent efter regnskabet blev fremlagt i det såkaldte “after hours trading”.

iPhone SE er svær at opdrive – stor efterspørgsel

Grafisk overblik: Apples salg

Overblik: Q3 2015 mod Q3 2016 i styks

Q3 2015Q3 2016
iPhone47.534.00040.399.000
iPad10.931.0009.950.00
Mac4.796.0004.252.000

Faldende overskud – men iPhone stadig i front

I Q3 2016 solgte Apple produkter og ydelser for 42,3 milliarder dollars. Det er, i forhold samme kvartal i 2015 et fald på 15 procent. Omsætningen på iPhone er faldet til 24 milliarder dollars fra 31,3 milliarder dollars i det samme 2015-kvartal.

Trods faldene salg er iPhone stadig Apples største forretningsområde.

Apples overskud er faldet fra 10,7 milliarder i tredje kvartal 2015 til 7,8 milliarder dollars i tredje kvartal 2016. Der er anden gang på 13 år, at Apple må notere et fald i det samlede salg. Sidste gang det skete var i Q2-2016 kvartalsregnskabet.

Allerede ved regnskabsfremlæggelse af Q2-regnskabet udtalte Apple, at de også forventede et faldende salg i Q3, hvilket blev indfriet med det nyeste regnskab der nu er offentliggjort.

Rygte: iPhone 7 får større batteri

Mere til historien

Salgstal for Apple Watch, Apple Care, Apple Pay, Apple TV, Beats, iPod og øvrige produkter med Apple-logo samt tredjepartstilbehør holdes skjult under ”other products” og ”services” hvor der blev offentliggjort en omsætning på i alt 8,2 milliarder dollars kategorierne til sammen.

Apple endelig på vej med lommeregner-app til iPad

KORT NYT: Apple planlægger angiveligt at komme med en lommeregner-app til iPad senere i år.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Apple Vision Pro salget skuffer

Vision Pro fra Apple har været hypet, men salget af headsettet er yderst skuffende. Nu nedjusteres forventningerne markant.

(mere…)
Apple annoncerer nye enheder

Nu kommer der ny hardware fra Apple, som netop har bekræftet datoen.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Apple har stoppet produktionen af Fine Woven-produkter

RYGTE: Apple har angiveligt stoppet produktionen af covers, kort- og AirTag-holdere og urremme i Fine Woven.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram