Apple kan ikke levere iPhone SE

Den lille ny iPhone-model, iPhone SE, har ramt plet hos danskerne. Den første måned blev SE’eren en af de mest solgte telefoner i Danmark.

iPhone SE (Foto: Apple)

iPhone SE (Foto: Apple)

Da Apple i dagene op til påske offentliggjorde deres nyeste smartphone, iPhone SE, var det helt som rygtebørsen havde forventet. Men mange er måske alligevel blevet overraskede over, at Apple så ”hullet på markedet” (inden for iPhone) og kundernes efterspørgsel på en lille telefon med kraftig hardware. Sony har tidligere med deres compact-telefoner udnyttet et tilsvarende hul i markedet på Android-platformen.

Hvis vi ser på top 10-listen over de 10 mest solgte smartphones i april, som var den første måned iPhone SE var i handlen, så er den også strøget ind på en andenplads i det samlede salg.

Top 10 – mest solgte mobiler april 2016

Faktisk går det så godt med iPhone SE, at det pt. ikke er muligt at købe telefonen i frit salg alle steder, da nogle forhandlere simpelthen ikke kan følge med efterspørgslen, eller ikke kan få nok enheder leveret af Apple.

– ”Salget af iPhone SE overgår forventningerne. Modellen har vist sig at være meget populær blandt danskerne, som sætter pris på de opgraderede specifikationer i en mindre pakke. Salget går derfor rigtig godt, og der er f.eks. større interesse for SE-modellen sammenlignet med 5s og 5c,” siger David Engstrøm, pressechef i Telia, til MereMobil.dk.

Også Apple-forhandleren, Humac, har oplevet en stor efterspørgsel på iPhone SE, men da telefonen er i restordre hos dem, så er det svært at sige præcis, hvor godt det går for salget.

– “Det er svært. Hvis vi havde haft fri tilgængelighed af telefonen havde det været lettere at sige noget om. Vi ved altså ikke om kunderne venter til den bliver tilgængelig eller køber en anden telefon. Men det er godt set af Apple, at der er en kundegruppe for den mindre telefon med kraftig hardware,” fortæller Michael Bech, adm. direktør i Humac til MereMobil.dk.

 – TEST: iPhone SE – når genbrug er hipt

Også hos teleselskabet 3 kan de nikke genkendende til, at leveringerne ikke kan følge med efterspørgslen.

– ”Salget af iPhone SE går rigtig godt, og vores leveringer fra Apple kan pt. ikke følge med efterspørgslen. Lige nu er iPhone SE den andenmest efterspurgte iPhone her hos 3 (iPhone 6s er den mest efterspurgte). I vores øjne giver det dog bedst mening at sammenligne iPhone SE med iPhone 5c modellerne, som også blev lanceret i en kategori for sig. Her kan vi se, at iPhone SE modellerne er mere populære end iPhone 5c modellerne var på samme tidspunkt efter lanceringen af dem,” udtaler 3 Danmark til MereMobil.dk.

Og også TDC’s kunder har taget godt imod den nye iPhone-model.

– “Salget har oversteget forventningerne og pt. har vi svært ved at imødekomme efterspørgslen. Meget tyder på, at Apple har ramt en rigtig balance på tre vigtige parametre: stærke specifikationer, en mindre skærm i velkendt design og et fornuftigt prisleje,” siger TDC til MereMobil.dk.

Telenor kan også nikke genkendende til danskernes modtagelse af iPhone SE.

– “Meldingen fra vores butikker er, at salget af iPhone SE går bedre end forventet,” lyder meldingen kort fra Telenor til MereMobil.dk.

Om efterspørgslen fortsætter med at være stor må tiden vise, men det er i hvert fald tydeligt, at iPhone SE er kommet godt fra start på det danske marked.

 – Teleselskaber: iPhone SE rammer plet

iPhone SE koster med 16 GB 3.699 kroner uden abonnement, mens 64 versionen koster 4.599 kroner.

Mere til historien

På Android-platformen er det mest interessante bud på en lille telefon med kraftig hardware Sony Xperia Z5 Compact, da flere andre producenter har nedgarderet hardwaren på deres mini-modeller, som eksempelvis Samsung Galaxy S5 Mini.

Apple endelig på vej med lommeregner-app til iPad

KORT NYT: Apple planlægger angiveligt at komme med en lommeregner-app til iPad senere i år.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Apple Vision Pro salget skuffer

Vision Pro fra Apple har været hypet, men salget af headsettet er yderst skuffende. Nu nedjusteres forventningerne markant.

(mere…)
Apple annoncerer nye enheder

Nu kommer der ny hardware fra Apple, som netop har bekræftet datoen.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Apple har stoppet produktionen af Fine Woven-produkter

RYGTE: Apple har angiveligt stoppet produktionen af covers, kort- og AirTag-holdere og urremme i Fine Woven.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram