Dropper MobilePay – følger flere med?

Circle K har droppet MobilePay-betalinger. Nu følger en stor supermarkedskæde efter. Er det starten på en lavine?

MobilePay introducerr nyt gebyr til MyShop-kunderne (Foto: MobilePay)
Gebyrerne for at tage imod betalinger via MobilePay får flere og flere erhvervsdrivende til at vende ryggen til MobilePay som betalingsmiddel (Foto: MobilePay)

I efteråret lancerede MobilePay en ny prismodel for erhvervsdrivende, der tager imod betaling fra tjenesten.

Tidligere skulle erhvervsdrivende betale 60 øre per transaktion plus 50 kroner om måneden i abonnement. Den nye prisstruktur betød, at der nu skulle betales 0,99 procent af omsætningen ved en overførsel.

Ændringerne fik mange, især mindre firmaer, til at råbe op og beskylde Vipps MobilePay for at udnytte deres monopollignende tilstand.

Selvom MobilePay uden tvivl er let at bruge såvel som at indføre for f.eks. en frisør, foreningen, grillbaren, syersken eller kræmmeren på loppemarkedet, så ændrer det ikke på, at konkurrencen på betalingsområdet er stor. F.eks. er Apple Pay i fuld gang med at udradere det danske Dankort.

LÆS MERE: Apple Pay sætter Dankort under pres

I januar meddelte Circle K, at de var færdige med MobilePay, og nu har supermarkedskæden Løvbjerg så oplyst, at de fra den 12. marts 2024 ikke længere tager imod MobilePay som betalingsmiddel.

– ”Årsagen er, at prisen for at bruge MobilePay stiger betragteligt,” lyder det fra Løvbjerg.

Løvbjerg har 17 butikker i Danmark med en omsætning på 1,3 milliarder kroner, skriver Nordjyske.

Dagrofa med butikker som Meny og Spar vil heller ikke fremover tilbyde MobilePay. Den historie kan du læse her.

I flere år har MobilePay kørt med underskud. Og i oktober fortalte tjenesten, at de havde været for godhjertede i deres gebyrsætning.

Har du kendskab til andre større kæder, der har planer om at lukke ned for MobilePay? Skriv en kommentar herunder.

JEG MENER: Da MobilePay lancerede deres butiksløsning, fik de Salling Group, dengang Dansk Supermarked, til at tage imod betalinger med tjenesten, men ca. to år senere blev betalingsmuligheden skrottet.

Det lignede et ’kupforsøg’ fra Nets, der forsøgte at udbrede Dankort på mobilen. Coop var også hurtige til at få en aftale med Nets til stor ærgrelse for MobilePay og kunderne. Rema 1000 var dog en af de kæder, der beholdt MobilePay.

Med de nye priser for butikkerne gør Vipps MobilePay det rigtigt svært for dem selv, da prissætningen opleves som urimelig eller måske endda grådig.

Mit bud er, at der ikke går længe, inden vi vil se endnu flere større kæder og andre erhvervsdrivende lukke ned for MobilePay.

Circle K og Løvbjerg tror jeg kun er starten på en lavine og et endeligt for MobilePay i butikkerne.

Så står MobilePay tilbage med person-til-person overførsler. Det er kun en stakket frist. Andre og meget større udbydere har allerede tilsvarende løsninger i andre lande. Det gælder f.eks. for Apple Pay, som danske mobilbrugere i forvejen er rigtigt glade for.

I det globale betalingsmarked var MobilePay en vanvittig god idé, som bare aldrig formåede at blive stor nok. Desværre.


BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Dankort på mobilen blev aldrig et hit og eksisterer ikke længere. Heller ikke teleselskabernes fælles forsøg på en betalingsløsning på mobilen, Paii, overlevede.

Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
Brugerne utilfredse med ny MobilePay-app

MobilePay har udsendt stor opdatering, som radikalt ændrede design og funktioner. Utilfredsheden vælter ind!

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
MobilePay forandres markant

Nyt design og vigtige nye funktioner rammer tirsdag MobilePay. Få overblikket her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram