Dankort-appen lukker

Nets har besluttet at lukke dankort-appen.

Mobilt Dankort (Foto: Nets)
I 2017 kom dankortet på mobilen. I dag er løsningen ved at blive udfaset (Foto: Nets)

Under stor opmærksomhed lancerede Nets i april 2017 dankort-appen, der ved åbningen kunne bruges hos detailkæderne Coop og Dansk Supermarked (nu Salling Group).

Dankort-appen var med til at sparke MobilePay ud af Bilka, Føtex og Netto.

Det er konkurrencen fra Apple Pay samt den generelle udvikling på markedet for mobilbetalinger, som er årsagen til lukningen, skriver Børsen.

Det hører med til historien, at Dankort-appen fra begyndelsen har været omgærdet af mange problemer og dårlige anmeldelser. Apple Pay og senere Google Pay vandt på blandt andet brugervenlighed.

LÆS OGSÅ: Brugerne dumper Dankort-appen

I butikkerne er Apple Pay i dag danskernes foretrukne betalingsmiddel på mobilen. Hver femte betaling i storbyerne sker med Apple Pay. Alene i Coops butikker blev brugen af Apple Pay tredoblet fra 2020 til 2021.

Efter Apple Pay kommer MobilePay (22 procent). Dankort-appen lå på tredjepladsen med 19 procent, mens Google Pay stod for 6 procent af betalingerne.

Apple Pay åbnede i Danmark den 24. oktober 2017 – seks måneder efter lanceringen af Dankort-appen.

Dankort-appen lukker den 14. oktober 2022.

FAKTA: Dankort er et dansk betalingskort som i dag ejes og håndteres af Nets. Ejerne af Nets er den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman. I 2011 omsatte Nets for 5,6 mia. danske kroner.

Mere til historien

Da dankort-appen blev lanceret, fungerede den kun på iPhone.

Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
MobilePay forandres markant

Nyt design og vigtige nye funktioner rammer tirsdag MobilePay. Få overblikket her.

(mere…)
Ny MobilePay-app på vej – pas på fup og svindel

MobilePay er i næste uge klar med en ny app og derfor ventes det, at du den kommende tid skal være opmærksom på fup og svindel.

(mere…)
MobilePay er tilbage med vigtig funktion

Det er lidt over et år siden, at funktionen blev kaldt for dyr og lukkede ned, men nu er den på vej tilbage i MobilePay.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram