Dankort-appen lukker

Nets har besluttet at lukke dankort-appen.

Mobilt Dankort (Foto: Nets)
I 2017 kom dankortet på mobilen. I dag er løsningen ved at blive udfaset (Foto: Nets)

Under stor opmærksomhed lancerede Nets i april 2017 dankort-appen, der ved åbningen kunne bruges hos detailkæderne Coop og Dansk Supermarked (nu Salling Group).

Dankort-appen var med til at sparke MobilePay ud af Bilka, Føtex og Netto.

Det er konkurrencen fra Apple Pay samt den generelle udvikling på markedet for mobilbetalinger, som er årsagen til lukningen, skriver Børsen.

Det hører med til historien, at Dankort-appen fra begyndelsen har været omgærdet af mange problemer og dårlige anmeldelser. Apple Pay og senere Google Pay vandt på blandt andet brugervenlighed.

LÆS OGSÅ: Brugerne dumper Dankort-appen

I butikkerne er Apple Pay i dag danskernes foretrukne betalingsmiddel på mobilen. Hver femte betaling i storbyerne sker med Apple Pay. Alene i Coops butikker blev brugen af Apple Pay tredoblet fra 2020 til 2021.

Efter Apple Pay kommer MobilePay (22 procent). Dankort-appen lå på tredjepladsen med 19 procent, mens Google Pay stod for 6 procent af betalingerne.

Apple Pay åbnede i Danmark den 24. oktober 2017 – seks måneder efter lanceringen af Dankort-appen.

Dankort-appen lukker den 14. oktober 2022.

FAKTA: Dankort er et dansk betalingskort som i dag ejes og håndteres af Nets. Ejerne af Nets er den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman. I 2011 omsatte Nets for 5,6 mia. danske kroner.

Mere til historien

Da dankort-appen blev lanceret, fungerede den kun på iPhone.

Apple sagsøges på grund af Apple Pay

En dominerende markedsposition og manglende vilje til at lukke andre betalingsformer ind i deres økosystem, har ført til et søgsmål mod Apple.

(mere…)
Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
MobilePay slog atter rekorder på Black Friday 2021

Black Friday er blevet til Black Week, hvilket spreder danskernes shopping ud. Black Friday er dog fortsat størst.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram