Mobilt dankort fra Nets er klar i beta-version

Nets’ dankort på mobilen er klar i en betaversion. Udelukkede iPhone-brugere kan betale med mobil-dankortet.

Dankort på iPhone (Foto: MereMobil.dk)

Dankort på iPhone (Foto: MereMobil.dk)

I kampen for ikke at blive sat helt bagud i kampen om mobilbetalings-kunderne har Nets nu lanceret en dankort-app. Der er tale om en beta-version, og den er kun tilgængelig til iPhone.

Når ens dankort er ”installeret” i applikationen, og man har godkendt sig via NemID, kan telefonen benyttes til betaling på cirka 10.000 terminaler i eksempelvis Bilka, Føtex og Netto. Ved betalingen åbnes applikationen, telefonen holdes hen til betalingsterminalen, og der godkendes således i dankort-app’en.

Nets arbejder på en løsning, hvor kunden kan holde telefonen hen til terminalen, som man gør med det kontaktløse dankort. Beløb under 200 kroner skal så køre igennem uden yderligere interaktion. Over 200 kroner skal der godkendes med kode.

For godt en måned siden lancerede en række banker, sammen med Nets, hver deres såkaldte ”wallet” hvorfra man også kan bruge det mobile dankort. Det nye er, at dankort-applikationen nu kan hentes og bruges af alle – altså iPhone-brugere.

Net forventer at være klar med den endelige version af applikationen inden sommer.

Tidligere på måneden åbnede MobilePay op for muligheden for betaling direkte fra låseskærmen på Android og iPhone. Præmieren var i Kiwi-butikkerne der ejes af Dagrofa.

Lynbetal med MobilePay uden at låse telefonen op

Nets mobile dankort baserer sig på Bluetooth og NFC teknologi alt efter hvilken smartphone man benytter.

Mere til historien

Lige nu sker kun 1 procent af betalingerne med mobilen. Men markedet ventes at eksplodere de kommende år.

Læs også:
Nu kan du betale abonnementer i MobilePay


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.