Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

Apple Pay på Apple Watch
Apple Pay benyttes af rigtigt mange danskere til betaling i butikker. I de større byer er det op mod hver fjerde/femte betaling, som sker via netop Apple Pay. (Foto: MereMobil.dk)

Ifølge Børsen har Apples betalingstjeneste Apple Pay stor succes i de danske butikker. Hver femte betaling i butikkerne, i de store danske byer, sker med netop Apple Pay. Det skriver Computerworld.

Det er særligt de unge, som har taget betalingsmidlet til sig.

Dette stemmer også helt overens med tal, som Nationalbanken offentliggjorde tidligere på året.

LÆS OGSÅ: Danskerne vilde med mobilbetaling

Apple Pay breder sig

Brugen af Apple Pay og lignende tjenester er ved at brede sig ud i resten af landet.

-“Man kan sagtens se, at hver femte betaling i storbyerne kan være med Apple Pay, og der er også butikker, hvor det nok har passeret hver fjerde betaling. Det kan jeg godt se for mig,” siger Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør i De Samvirkende Købmænd, til Børsen.

I Coop’s butikker er brugen af Apple Pay tredoblet fra 2020 til 2021. Det er også en periode, hvor der har været fokus på betalingsløsninger, som ikke var kontanter grundet corona-smitte.

Kunderne hos Coop har dog også muligheden for, at kan betale via Coop-appen med enten betalingskortet eller MobilePay.

Tal fra Nationalbanken viser, at Apple Pay klart er den mest benyttede mobilbetalingstjeneste, da de stod for 42 procent af alle mobilbetalinger i fysiske butikker i 2021.

På andenpladsen er MobilePay (22 procent), mens Dankort-appen er på tredjepladsen med 19 procent og Google Pay stod for 6 procent af betalingerne.

Mere til historien

Apple lancerede Apple Pay i Danmark i slutningen af 2017. Og at Apple Pay er blevet den mest benyttede handler selvfølgelig også om, at mange danskere har en iPhone.

Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Kilde: Apple vil ikke købe Manchester United

Ifølge en kilde, som er bekendt med sagen, så skulle Apple ikke være interesseret i at købe Manchester United, hvilket rygterne gik på i går.

(mere…)
Vil Apple købe Manchester United?

RYGTE: Netop nu florerer der rygter om, at Apple har udtrykt interesse i, at købe den engelske fodboldklub Manchester United.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
Snart kan du bruge Nødopkald via satellit på iPhone 14 i Europa

Apple lancerede iPhone 14-serien med muligheden for nødopkald via satellit. Nu er funktionen klar. Til december følger nogle europæiske lande.

(mere…)
Apple vil fra 2024 benytte chips fra USA og Europa

Apples topchef, Tim Cook, har udtalt at han i fremtiden vil se nærmere mod USA og Europa, når der skal indkøbes chips til produktionen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram