Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

Motorola G30
Google Pay stod for 6 procent af mobilbetalingerne

Danmarks Nationalbank har udgivet en analyse, der viser, at fire ud af 10 forbrugere (42 procent) mindst har to mobilbetalingsløsninger til rådighed og hele 94 procent af befolkningen har mindst én mobilbetalingsløsning.

MobilePay er klart den mobilbetalingsløsning, der er mest udbredt. Hele 92 procent af denne har den installeret. 

Apple Pay og Google Pay har de senere år oplevet en vækst efter deres introduktion på det danske marked. Men disse løsninger kan, modsat MobilePay, kun benyttes i butikker eller på nettet.

MobilePay kan også benyttes til overførsler fra person til person. Det gør mange eksempelvis også bruger den ved brugtsalg. Apple Pay henvender sig kun til brugere med Apple-enheder, mens Google Pay er til Android-telefoner. Dette gør selvfølgelig også noget ved udbredelserne af disse tjenester. Ligesom brugernes bank skal understøtte de pågældende tjenester.

I 2021 havde 18 procent af forbrugerne Apple Pay installeret, mens Dankort-appen og Google Pay var installeret hos henholdsvis 13 procent og 9 procent af forbrugerne. Dankort-appen og Apple Pay blev introduceret til danskerne i 2017, mens Google Pay fulgte efter i 2018.

Disse mobilbetalingsløsninger opbevares i en ”wallet” på telefonen og foretages derfor, som en kort betaling, selvom det er telefonen, der anvendes i praksis. 

De yngre elsker mobilbetalinger

Det er særligt den yngre del af befolkningen, som er vilde med mobilbetalinger.

I 2021 foregik 37 procent af betalingerne fra personer under 40 år med mobilen. Dermed anvendes mobilen altså mere end dobbelt så meget til betalinger sammenlignet med den øvrige del af befolkningen.

Hvis vi tager befolkningen over 60 år, så blev én ud af 12 betalinger i fysiske butikker foretaget med mobilen sidste år. 

Apple Pay anvendes oftest i fysiske butikker

Selvom MobilePay uden sammenligning er den mobilbetalingsapp, der er mest udbredt, så er Apple Pay den løsning, som anvendes mest i fysiske butikker. Ifølge analysen fra Danmarks Nationalbank blev 42 procent af alle mobilbetalinger i fysiske butikker i 2021 foretaget via Apple Pay.

Modsat MobilePay, så kan man betale via Apple Pay ved, at trykke på powerknappen på ens iPhone. Dermed er tilgængeligheden meget hurtig og let.

MobilePay, Dankort-appen og Google Pay fulgte efter med henholdsvis 22 procent, 19 procent og 6 procent af de samlede betalinger. 

Der blev i 2021 foretaget cirka 186 millioner transaktioner med Apple Pay i fysiske butikker, lyder det undersøgelsen.

Undersøgelsen viser også, at de forbrugere der anvender enten Apple Pay eller Google Pay til be­talinger, bruger mobilen til mere end halvdelen af alle deres betalinger i fysisk handel.

Mere til historien

MobilePay blev lanceret på det danske marked tilbage i 2013 og siden dengang har tjenesten øget mulighederne, så det i dag er muligt både at overføre til andre personer, men også betale i fysiske butikker og på webshops. MobilePay har i dag mere end 4,3 millioner brugere i Danmark.

Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Apple har ikke droppet Lightning på alle produkter

Apple er klar med USB-C i iPhone 15-serien, men der er fortsat mange produkter, der har Lightning-stik.

(mere…)
iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
iPhone 12-stråling: Apple løser fejlen

Apple vil frigive en softwareopdatering, som ændrer de ulovlige SAR-værdier, der er målt i Frankrig på iPhone 12.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram