Raser over nyt MobilePay-gebyr!

MobilePay udnytter monopollignende tilstand og sætter priserne voldsomt op. Mange er rasende over den nye prisstruktur.

MobilePay
KORT VERSION: MobilePay hæver gebyret for erhvervsdrivende til 0,99 procent af omsætningen pr. transaktion fra 1. oktober, hvilket skaber vrede og frustration blandt de små butikker, der føler sig udnyttet af MobilePay’s monopollignende position. De store butikker får rabat og betaler kun 0,49 procent, mens non-profit organisationer er fritaget for gebyrer. MobilePay-gate har fået mange erhvervsdrivende til at kontakte SMV Danmark for at få hjælp til at finde billigere alternativer til mobilbetaling (Foto: MereMobil.dk)

Først lærer man forbrugerne og butikkerne at bruge MobilePay ved at have en meget attraktiv pris. Når kunderne er indfanget, sættes prisen op. Sådan kan MobilePay-gate kort beskrives.

Den 1. oktober koster det 0,99 procent af transaktionens pris, når en kunde betaler med MobilePay i en forretning eller i en onlinebutik.

Varslingen af den nye prismodel har fået mange op i det røde felt.

Selvom gebyret ikke direkte rammer dig som forbruger, når du køber en vare, så frygter mange erhvervsdrivende de øgede omkostninger. I sidste ende vil gebyret indirekte ende hos forbrugerne i form af stigende priser.

Det skal siges, at Vipps MobilePay giver rabat til erhvervskunder med større aftaler med MobilePay. Mens de små butikker skal betale 0,99 procent, så skal de store kun betale 0,49 procent, skriver Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Frygter at Dankort uddør hurtigt – kræver handling

Prisen mangedobles: De små betaler kassen – de store får rabat

Mediet beskriver blandt andet et eksempel fra Thomas Billeschou-Hansen, der sælger brænde via AP Energi. Hans udgifter siger fra 50 til 500 kroner om måneden, som følge af gebyrerne.

Konkret går de små erhvervsdrivende fra at betale 60 øre per transaktion, plus et abonnement på cirka 50 kroner om måneden, til 0,99 procent af omsætningen på en overførsel. Til gengæld slipper de for abonnementet.

En frisør, som sælger en klipning til 450 kroner, vil fremover skulle aflevere 4,46 kroner i gebyr, hvis kunden betalinger med MobilePay. Det er cirka 7 gange dyrere end på den gamle prisaftale.

Anklage: De har skabt et monopol

Nogle små virksomheder anklager Vipps MobilePay for at have skabt et monopol, hvorefter de så vrider armen rundt på butikkerne – og de kunder – som er blevet vandt til bruge mobilbetalingen.

De nye MobilePay-priser har fået mange kunder til at tage fat i brancheorganisationen SMV Danmark i håb om, at de kan gøre noget.

De erhvervsdrivende har ikke billigere alternativer til MobilePay, da løsninger som f.eks. Dankort ikke er billigere. Betalingsvirksomheden Flatpay har dog lanceret en pris på 0,89 procent af omsætningen, men dette tilbud løber kun til udgangen af september og er reelt ikke en  gangbar løsning.

Visa og Mastercard varsler også, at de vil hæve priserne. Læs den historie her.

LÆS OGSÅ: Dankort til betaling i Apple Pay har LANGE udsigter

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Non-profit organisationer, som i dag har en aftale med MobilePay om fritagelse for transaktions- og abonnementsgebyr ved donationer, er fortsat friholdt, så indkomne donationer ubeskåret går til den velgørende organisation.

iPhone-brugere SKAL kunne vælge Dankort i Apple Pay

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen minder banker og kortudbydere om de danske regler for betalinger.

(mere…)
Mobilbetaling hitter i Norden

Vi er særligt vilde med mobilbetalinger i Norden, hvor det nu er den næstmest benyttede betalingsmulighed.

(mere…)
Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
Brugerne utilfredse med ny MobilePay-app

MobilePay har udsendt stor opdatering, som radikalt ændrede design og funktioner. Utilfredsheden vælter ind!

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram