Ladepunkter til elbiler er eksploderet

På trods af den positive udvikling i antallet af ladepunkter, skal der yderligere fart på udrulningen, mener brancheorganisation.

elbil lades op
Helt præcist var antallat af ladepunkter ved udgangen af 2023 vokset til 17.368. (Foto: De Danske Bilimportører/PR)

I 2023 udgjorde elbiler lidt over en tredjedel af alle nyregistrerede biler. Og andelen vil kun blive større de kommende år.

Den udvikling kræver ladeinfrastruktur, men det tyder ikke på, at det umiddelbart er et problem.

Således blev der i 2023 etableret flere end 8.000 nye ladepunkter, hvilket gør det markant nemmere for de danske bilister at oplade elbilen.

Det svarer til en stigning på 89 procent, så det samlede antal ladepunkter i Danmark har rundet 17.000, og i en opgørelse fra brancheorganisationen De Danske Bilimportører var der ved årsskiftet landet over præcis 17.368 ladepunkter.

– “Elbilernes popularitet vokser markant, og allerede i 2024 kommer de til at udgøre over 50 procent af nybilsalget,” udtaler administrerende direktør for De Danske Bilimportører Mads Rørvig i en pressemeddelelse, og tilføjer:

– “Men det skal gå endnu stærkere, hvis ladeinfrastrukturen skal følge med udviklingen i bilparken.”

Udtalelsen skal ses i lyset af, at elbilbestanden voksede med 78 procent i 2023, men da tilgangen af nye ladepunkter var procentvist højere end tilgangen af nye elbiler, betød udviklingen, at der ved udgangen af 2023 var færre elbiler per ladepunkt end ved udgangen af 2022.

Lynladere eksploderet

I samme periode blev antallet af lynladepunkter fordoblet, viser opgørelsen fra brancheorganisationen

I december 2022 var der knapt 800 offentlige lynladepunkter på Danmarkskortet. Ved udgangen af 2023 var der næsten 1.600.

For langt mellem ladestanderne

Ikke nok med, at der skal mere fart på udrulningen af ladeinfrastruktur, så mener De Danske Bilimportører, at der er for langt mellem ladestanderne.

– “Der skal være flere ladestandere og kortere i mellem dem. Derudover skal der være tilstrækkelig konkurrence på lademarkedet, så forbrugerne betaler det rigtige og oplever større gennemsigtighed, når det kommer til opladning, skriver organisationen i pressemeddelelsen,” og fortsætter:

– “Begge dele kræver politisk fokus og er vigtige forudsætninger for, at udbredelsen af elbiler fortsætter i højt tempo de kommende år. Og flere elbiler er en vigtig del af del af at nedbringe Danmarks CO2-udledning.”

TESLA-KONKURRENT? Nyt elbilsmærke på vej til Danmark

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

En ny analyse fra Konkurrencerådet viser, at elbilisterne i høj grad rammer helt skævt, når der vælges ladeløsninger. Læs mere om det her

Polestar 5 kan lades fra 10-80 procent på 10 minutter

En prototype af Polestar 5 giver håb om meget hurtigere opladning af elbiler, inden for nær fremtid.

(mere…)
Elbilsejere betaler dyrt for uigennemskuelig opladning
(mere…)
Teslas Cybertruck på vej til Danmark

Den store meget anderledes model Cybertruck fra Tesla kommer til Danmark inden sommerferien.

(mere…)
Elbil-revolutionen lægger fabrikker øde hen

I Kina lægger elbilernes fremmarch bilfabrikker øde, mens de ansatte bliver færre på nye, effektive fabrikker.

(mere…)
Dansk energikæmpe sænker prisen på at lade elbilen

Har du tid, vil du fremover kunne spare penge ved, at lade din elbil på Norlys' normale ladestandere.

(mere…)
Nyt LFP-batteri afsløret med 1.000 km rækkevidde

Batteriproducenten CATL har afsløret et nyt LFP-batteri, der skulle have en rækkevidde på over 1.000 kilometer på én opladning.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram